Ο Αλέξης ο Ζάμπλουτος δαγκώνει τη Ζωή!

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ

mitropoulos

Του ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Το να «αδειάζει» και ο Αλέξης Μητρόπουλος τη Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν μας εκπλήσσει.Καθόλου.

Εδώ και χρόνια τον παρακολουθούμε με …σοκ και δέος.Από τότε που ήρθε από το Βελιγράδι με επιστημονικές περγαμηνές σε μια εποχή που στις ανατολικές χώρες πήγαιναν οι…φωστήρες,δηλαδή εκείνοι που δεν είχαν τύχη στις εξετάσεις των ελληνικών πανεπιστημίων.Μπορεί ο Αλέξης να ήταν εξαίρεση και να πήγε εκεί ως νέος…Ρήγας!

θα μας το πει ο ίδιος,θα το τσεκάρουμε και όλα καλά.Ο Αλέξης σήμερα είναι κάτοικος του πιο ΑΚΡΙΒΟΥ προαστίου της Αθήνας και δοξάστηκε κυρίως στις εκπομπές των ζάμπλουτων Γιώργηδων.

Δεν μας εξέπληξε το «άδειασμα» της Ζωής όχι γιατί η Ζωή έγινε πρόεδρος,εκείνος αντιπρόεδρος και δεν μπορεί να το αντέξει.Αλλά γιατί  ο Αλέξης έχει το χάρισμα να είναι πάντα και κατά σύμπτωση βρε αδελφέ,στην πλευρά εκείνη που είναι και όσοι έχουν τη δύναμη

.Και όταν έπαιρνε τις διαγραφές από το ΠΑΣΟΚ και ελάχιστοι τον ήξεραν ,μέσα απο τις διαγραφές τον μάθαιναν και πάντως σε καμία εποχή δεν πήγαινε χειρότερα οικονομικά. Όλο και καλύτερα κυρίως μέσα απο τη διαδικασία των ομαδικών αγωγών ,τις οποίες κέρδιζε…Η Ζωή δεν έχει το χάρισμα να την αγαπούν οι ισχυροί ,αλλά αντίθετα δεν τη θέλουν ούτε ζωγραφιστή αυτή την εποχή.

Και νάτος ο Αλέξης απέναντί της…Άρα; Μόνο καλά θα έχουν γιαυτόν οι ισχυροί…

Επειδή όμως οι ισχυροί και πλούσιοι δεν έχουν προβλήματα και αυτά που έχουν δεν δίνουν λαϊκή νομιμοποίηση νάτος ο Αλέξης και στο πλευρό του χειμαζόμενου λαού,τον οποίο σκέφτεται νυχθημερόν και στις εκπομπές των ζάμπλουτων Γιώργηδων και στην πολυτελέστατη κατοικία του και παντού.

Έτσι στο ράδιο έκανε δηλώσεις.Και δίπλα στον Μεϊμαράκη- δια του αδειάσματος της Ζωής- και δίπλα στο λαό.

 Σήμερα-μόνο- δήλωσε:

«Δεν προσπαθεί ο καθένας να σώσει την δική του τιμή και υπόληψη το θέμα είναι η χώρα να μην υποστεί μια επιπλέον θεραπεία σοκ. Να κάνουμε μάχη όλοι να μην διαδεχτεί η κυβέρνηση της αριστεράς αυτή τη νεοφιλελεύθερη σαβούρα των 500 και πλέον νόμων μνημονίου και να μην στηθούν πάνω σε αυτούς νέα μέτρα. Μάχη όλων μας να μην δεχτούμε επιπλέον μέτρα» επεσήμανε ο κ.Μητρόπουλος ενώ συμπλήρωσε ότι «σε κάθε περίπτωση αν τα μέτρα είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και δεν επιδεινώνουν την κατάσταση να έρθουν, αλλά αν είναι μέτρα όπως ρήτρα βουλγαροποιήσης, μόνο αυτή η ρύθμιση που επιμένουν μέχρι χτες οι δανειστές αν γίνει δεκτή θα στερήσει σύνταξη στο μισό γυναικείο πληθυσμό. Προέχει να μην επιτρέψουμε να έρθουν τέτοια μισθοκτόνα, κοινωνιοκτόνα μέτρα στη βουλή».

«Ότι δηλώνεται και ως υπαινιγμός και ως νεύμα για τις καταθέσεις δικαιολογημένα τρομοκρατεί τον πολίτη, υπό αυτή την έννοια πρέπει οι πολιτικοί μας να είναι νηφαλιότεροι, προσεκτικότεροι και να μην είναι αντιφατικοί σε ότι δηλώνουν γιατί οι δηλώσεις του οικονομικού επιτελείου έχουν μεγαλύτερη επίδραση από τις δικές μας» είπε ερωτηθείς για τις χθεσινές δηλώσεις του υπουργού οικονομικών.

«Πέρα από υπερβολές που όλοι έχουμε δείξει όλοι πρέπει να γίνουμε καλύτεροι, σεβαστικότεροι, πρέπει να αποφεύγουμε με ύφος και με λόγια την προσβολή» είπε ο κ.Μητρόπουλος ερωτηθείς για την στάση της κα. Κωνσταντoπούλου.

Δείτε τώρα και το βιογραφικό του απο τη Βίκυ την…Παίδεια:

Ο Αλέξης Μητρόπουλος είναι Έλληνας  νομικός-εργατολόγος και πανεπιστημιακός.

mitropoulos 1

mitropoulos 2Οι ερωτήσεις μας προς καθέναν που γνωρίζει είναι:

Ποιό ακριβώς πανεπιστήμιο τέλειωσε ΠΡΙΝ κάνει μεταπτυχιακά στο Βελιγράδι και στο Παρίσι;

-Ποιός τον πρότεινε για καθηγητή στο Πανεπιστήμιο και πότε;

-Η συζυγός του πότε ακριβώς έγινε πανεπιστημιακός και πως;

Απλά ερωτήματα,εύκολα θα τα απαντήσει ο Αλέξης,ο ένας και μοναδικός που κατάφερε τόσα πολλά,αν και πάντα μαχόμενος κάπου μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Αριστεράς…

Ένα από τα λαμπρά νομικά κείμενα του Αλέξη «κοπής» 2009 έχετε την ευκαιρία να το διαβάσετε ευθύς αμέσως:

ΠΡΟΣ : Αξιότιμο κύριο Γεώργιο Α. Παπανδρέου, Πρόεδρο ΠΑΣΟΚ
Κοιν.: κ.Γιάννη Ραγκούση, Γραμματέα Ε.Σ. ΠΑΣΟΚ

ΘΕΜΑ : “Υποβολή Υποψηφιότητας στο Ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ”

Αθήνα, 4/9/2009

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Με στόχο τη νίκη με αυτοδυναμία στις προσεχείς Εθνικές εκλογές σας ζητώ να με συμπεριλάβετε στο Ψηφοδέλτιο του Κινήματος.

Δεσμεύομαι, όπως άλλωστε έπραξα και στις προηγούμενες εκλογές, με γραπτό μου μήνυμα που απέστειλα σε στενούς σας συνεργάτες, την 17η/8/2007, ότι σε περίπτωση που εκλεγώ βουλευτής, θα θέσω αμέσως στη διάθεσή σας την παραίτησή μου.

Σας υποβάλλω, προς τούτο, κύριε Πρόεδρε:

Α.) Συνοπτικό βιογραφικό μου σημείωμα

Β.) Φωτογραφία όπου εμφανίζομαι να παρακολουθώ την πρώτη ομιλία του αείμνηστου Ανδρέα Παπανδρέου μετά την άφιξή του το 1974 στο Καστρί, αμέσως μετά την αποφυλάκισή μου από τα κρατητήρια της χούντας.

Γ.) Απόσπασμα από το Απολυτήριο Στρατού, όπου αναγράφονται οι διώξεις μου κατά τα ύστερα χρόνια της χούντας. Διώχθηκα για πρώτη φορά, ως μαθητής της Τετάρτης Τάξης του Γυμνασίου Αρρένων Πύργου, σε ηλικία δεκάξι (16) ετών και αποβλήθηκα από τα Γυμνάσια της ιδιαίτερης πατρίδας μου, της Ηλείας. Μετανάστευσα στην Αθήνα το 1969 και περάτωσα το Ε’ Γυμνάσιο Αρρένων Αθηνών. Οι διώξεις μου διήρκεσαν καθ’ όλη την διάρκεια της χούντας.

Δ.) Μία από τις επιστολές που ανταλλάξαμε, κ.Πρόεδρε, με ημερομηνία 30/4/1980, που καταδεικνύει την κοινή μας αγωνία για το μέλλον του Σοσιαλισμού και της Πατρίδας μας.

Ε.) Τα αποτελέσματα του πρώτου και όγδοου Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, στα οποία συμμετείχα, το 1984 και το 2008, όπου φαίνεται η σειρά κατάταξής μου ως μέλους της Κεντρικής Επιτροπής και του Εθνικού Συμβουλίου αντίστοιχα.

Στ.) Ομιλία μου με τίτλο : “Ο Ανδρέας Παπανδρέου ως Αναμορφωτής των Κοινωνικών και Εργασιακών Σχέσεων”, που μου ανέθεσε το Πνευματικό Ίδρυμα Γεωργίου Παπανδρέου και εκφώνησα στο Καστρί στις 2/7/2008.

Ζ.) Δήλωση “Πόθεν Έσχες” που υπέβαλλα την 30/6/2009 στα Όργανα του Κινήματος, σύμφωνα με τα οριζόμενα από το Καταστατικό (ΕΚΑΠ αρ.13/30-6-2009) και

Η.) Απόσπασμα Ποινικού Μητρώου όπου φαίνεται ότι ουδέποτε στη ζωή μου διώχθηκα ή είχα ποτέ Ποινική εμπλοκή. Άλλωστε, ουδέποτε, εγώ ή μέλος της οικογένειάς μου, άσκησα Δημόσιο αξίωμα, ή είχα ποτέ συναλλαγές με το Δημόσιο ή εισέπραξα ποτέ χρήματα από το Δημόσιο, πέραν του μισθού μου από το Πανεπιστήμιο, στο οποίο υπηρετώ αδιάκοπα από τον Φεβρουάριο του 1980. Άσκησα ενεργή Δικηγορία από το 1989 έως και το 2003 και ανέπτυξα το πολυανθρωπότερο Δικηγορικό Γραφείο στην Πατρίδα μας με εξειδίκευση στα εργασιακά και κοινωνικοασφαλιστικά ζητήματα. Έκτοτε, ασχολούμαι με το Πανεπιστήμιο, τη συγγραφή και την κοινωνική ενημέρωση των Πολιτών.

Είμαι στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πρόσθετη ενημέρωση.

Εύχομαι μεγάλη νίκη για το καλό της Πατρίδας και του Λαού μας,

Με ιδιαίτερη εκτίμηση,

Αλέξης Π. Μητρόπουλος

Μέλος Ε.Σ. ΠΑΣΟΚ

1ος επιλαχών Ψηφοδελτίου Επικρατείας ΠΑΣΟΚ
Αλήθεια Αλέξη η βίλα-Φιλοθέη είναι ελεύθερη και ωραία η δεσμευμένη;

Εκτύπωση Εκτύπωση e-mail e-mail