Σφαγή στα ΜΜΕ και βαριές διώξεις!

ΠΟΙΟΣ ΚΡΥΒΕΙ ΠΟΙΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΞΕΦΩΝΙΖΕΙ ΠΟΙΟΥΣ

kontominas 2

Του ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

ΣTO ΠΕΡΙΦΗΜΟ «ΚΟΥΡΔΙΣΤΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ» ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΤΟ ΕΞΗΣ ΡΕΠΟΡΤΑΖ:

«Mε πυρετώδεις ρυθμούς κινούνται στο παρασκήνιο οι άνθρωποι του Μαξίμου σε μια κατεύθυνση που όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις ακολούθησαν με ευλάβεια. Αυτή της δημιουργίας «οικείας» επιχειρηματικής και μιντιακής κάστας. Όπλο στα χέρια και της σημερινής κυβέρνησης το γεγονός ότι οι φιλικοί προς τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ επιχειρηματίες και μιντιάρχες είναι είτε θαλασσοδανεισμένοι είτε εν δυνάμει υπόδικοι. Η υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα όλων όσων θα ζήσουμε τα χρόνια που έρχονται σε περίπτωση που η κυβέρνηση καταφέρει να πετύχει συμφωνία με τους εταίρους.

Προσέξτε: Δεν υπάρχει λόγος η κυβέρνηση να στοχοποιήσει συγκεκριμένους ανθρώπους του Επιχειρείν και των ΜΜΕ. Απλά θα φροντίσει όπως διαμηνύει το Μέγαρο Μαξίμου να εφαρμοσθούν οι Νόμοι και οι υποθέσεις τους να οδηγηθούν στην Δικαιοσύνη. Πράγματι αυτό αρκεί να έλθουν τα πάνω κάτω στο μηντιακό σύμπαν και σε ένα κομμάτι του διαπλεκόμενου με τις προηγούμενες κυβερνήσεις επιχειρηματικού κόσμου.»

Στη «Ζούγκλα» δημοσιεύεται αναλυτικότατο ρεπορτάζ για τις διώξεις που αφορούν το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και ο συντάκτης διερωτάται γιατί δεν γράφονται αναλυτικά οι διώξεις αυτές και στα άλλα ΜΜΕ.

Είναι γεγονός ότι ο ιδιοκτήτης του Alpha Δημ.Κοντομηνάς,ο οποίος διώκεται για την υπόθεση αυτή, πάντα ήταν ένας μεγάλος «παίκτης» του χώρου των επιχειρήσεων και των ΜΜΕ.Τον συνόδευαν δυο-κατά βάση- φήμες.Η μία πως είναι κάτι σαν τον Μίδα και τα καταφέρνει στις επιχειρήσεις πάσης μορφής.Η άλλη,ότι ήταν πολύ απρόσεκτος στις προσωπικές του παρέες και κάνοντας συχνά πολύ απότομες στροφές είχε έντονα «τρακαρίσματα» μέσα από αυτές στον αδυσώπητο χώρο της πολιτικής,της επιχειρηματικότητας και των ΜΜΕ.

Έτσι κατέληξε,αν και τελευταίος στη σειρά ερευνών από τη Δικαιοσύνη, να βρει πρώτος και δυσανάλογα τον μπελά του και να κινδυνεύει να αποτελέσει τον αποδιοπομπαίο των ΜΜΕ,μεγαλοεπιχειρηματίες των οποίων τον είχαν πάντα στο στόχαστρο και του κατάφερναν σοβαρά πλήγματα,αφού σχεδόν ποτέ δεν είχε στοιχειώδη οργάνωση στο χώρο.Ούτε καν την στοιχειώδη…Μάλιστα την ώρα που οι άλλοι του πετούσαν ναπάλμ απαντούσε με τις προσωπικές του επαφές και τους πετούσε…βερίκοκα!

Χαρακτηριστικό είναι ότι κάποτε επιχείρησε να κάνει μια σοβαρή έρευνα σε μια περιοχή όπου «νταβατζήδες » των ΜΜΕ και της επιχειρηματικής και πολιτικής διαπλοκής έχουν κάνει κάθε είδους όργιο.

Υπέκυψε στις παρακλήσεις ισχυρών και στις υποσχέσεις…υγιούς ανταγωνισμού και ζήτησε από τον απεσταλμένο ερευνητή-δημοσιογράφο να γυρίσει πίσω ΧΩΡΙΣ να κάνει την έρευνα

Το ίδιο έκανε και σε σειρά άλλων δυνατών σκανδάλων για τα οποία πολιτικοί πέρασαν φοβερές τροπολογίες υπέρ «νταβατζήδων» κλπ.

Είναι βέβαιο πως είχε πιστέψει ότι η εισαγγελέας, που ερευνούσε την υπόθεση του Ταμιευτηρίου θα κατέληγε στην αθωότητά του…

Έπεσε από τα σύννεφα ή απο τη …βερικοκιά όταν έμαθε ότι η εισαγγελέας ζητεί την παραπομπή σε δίκη του ίδιου και πολλών ακόμα γνωστών προσώπων,όπως ο πρώην πρόεδρος του Παναθηναϊκού(επί Βαρδινογιάννη) Άγγελου Φιλιππίδη με βαριές κατηγορίες για ποσά που είναι «κάτι ψιλά» σε σχέση με αυτά που λεηλατούν,όχι εφάπαξ,αλλά σε …ετήσια βάση εκείνοι, για τους οποίους κανένα ΜΜΕ δεν γράφει,όπως θα έλεγε και η «ΖΟΥΓΚΛΑ»…

Με βερίκοκα βέβαια δεν γίνονται πόλεμοι ,αλλά απλές παραδόσεις.

Εκτύπωση Εκτύπωση e-mail e-mail