Eισαγγελέα ο «διαπραγματευτής» του Μνημονίου

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΤΙ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΒΟΗΤΕΣ ΛΙΣΤΕΣ ΛΑΓΚΑΡΝΤ

tsipras papastayroy samaras 2

Του ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

«Σχέδια εξόδου από ευρώ δεν είχαμε και δεν επεξεργαστήκαμε. Σχέδιο εκτάκτου ανάγκης είχαμε και οφείλαμε να έχουμε. Θα έπρεπε να μας εγκαλείται αν δεν είχαμε και αν δεν είχαμε διανοηθεί να κάνουμε» Αυτή την απάντηση έδωσε στη Βουλή ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε ερώτηση της Φώφης Γεννηματά ,η οποία θα καλέσει και στην Εξεταστική Επιτροπή για τα Μνημόνια τον τέως Υπουργό Οικονομικών Γ.Βαρουφάκη να εξηγήσει αν μεθοδευμένα προσπάθησε να βγάλει την Ελλάδα απο το ευρώ.

Γύρω απο το θέμα υπάρχει ευρύτατη δημοσιότητα και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Μια πλευρά υποστηρίζει ότι ο Βαρουφάκης λειτουργώ ντας ως προβοκάτορας ακόμα και του Σόίμπλε(!!!) προσπαθούσε να «στεγνώσει» τα ελληνικά ταμεία,ώστε να φανεί σαν αναπόδευκτη συνέπεια η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ.
Το γεγονός ότι Κομισιόν και Σόϊμπλε είχαν επεξεργαστεί(το ξανατόνισε στη Βουλή ο πρωθυπουργός) τέτοια σχέδια για έξοδο της Ελλαδας απο το 2012 και στη συνέχεια ενισχύει το «επιχείρημα» ότι ο κ.Βαρουφάκης σκόπιμα πόλωσε τα πράγματα ώστε να υπάρξει ρήξη και να προωθηθούν τα σενάρια αυτά.
Η άλλη πλευρά υποστηρίζει ότι ο κ.Βαρουφάκης απλά ακολούθησε τη σκληρή γραμμή με συμφωνη γνώμη της κυβέρνησης και με την ελπίδα ότι θα υποχωρήσει η άλλη πλευρά.
Ο Πρωθυπουργός φάνηκε ότι θεώρησε ευκαιρία να απαντήσει στα ερωτήματα της Φώφης για να καλύψει τον Γ.Βαρουφάκη πλήρως και άρα να διαγράψει τα σενάρια της «προβοκάτσιας».
Και απο την άλλη πλευρά να υψώσει τους τόνους στα σκάνδαλα και έτσι να ανακτήσει το ηθικό πλεονέκτημα ,το οποίο προσπαθεί να του πάρει η πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ που διαφωνεί.
Ετσι ο κΤσίπρας μίλησε για τον περίφημο αστέρα της λίστας Λαγκάνρτ και σύμβουλο του Αντώνη Σαμαρά λέγοντας ότι καλείται στη Δικαιοσύνη για εξηγήσεις.
Πρόκειται για τον Στ.Παπασταύρου,ο οποίος στη λίστα εμφανίζεται με λογαριασμό…5,5 εκατομμυρίων ευρώ στον αριθμό 145( απο τα 2062 ονόματα) της λίστας.
Στον αριθμό 417 είναι το όνομα Αντώνης Σαμαράς για το οποίο,όπως είπαμε και χθες στην τηλεοπτική εκπομπή του Νίκου Νικολόπουλου(ΚΟΝΤΡΑ) δεν υπάρχει κανένα σχόλιο διάψευσης η εξηγήσεων…

Να σημειώσουμε ότι ο Στ.Παπασταύρου δεν ήταν απλά σύμβουλος αλλά και διαπραγματευτής των Μνημονίων επι Σαμαρά.
Στην ίδια λίστα ο Φαλσιανί(δημιουργός της) επιμένει ότι είναι και η Μαργαρίτα Παπανδρέου(στον μεγάλο λογαριασμό των 530 εκατομμυρίων ευρώ,στον οποίο εμφανίζεται το όνομα της εξαφανισμένης κάπου στη Γαλλία Μ.Παντελή…
Η Μαργαρίτα διαψεύδει και πήγε στη Δικαιοσύνη,ενώ η Ζωή Κωνσταντοπούλου πήγε στη Γαλλία και συνάντησε μυστικά τον Φαλσιανί,από τον οποίο πήρε προφανώς και άλλα στοιχεία,τα οποία εκείνος πρόσφερε και κανείς δεν έμοιαζε να ενδιαφέρεται…
Ο κ.Τσίπρας στη Βουλή αναφέρθηκε εκτενώς στα σκάνδαλα λέγοντας στην Φώφη ότι η ΖΗΜΕΝΣ,τα υπιοβρύχια,η λίστα Λαγκάρντ,οι χρηματοδοτήσεις των Τραπεζών,το ΤΑΙΠΕΔ και άλλα σκάνδαλα διαφθοράς βαρύνουν το δικό της κόμμα και τη Νέα Δημοκρατία ,με την οποία κυβερνούσαν εναλλάξ και μαζί…
Αυτονότο είναι οτι αυτές οι αναφορές του πρωθυπουργού «κατεπνίγησαν» στα «ρεπορτάζ» των ηλεκτρονικών σελίδων των συστημικών ΜΜΕ…
Ειδικά για το σχέδιο εξόδου στη δραχμή ο κ.Τσίπρας τόνισε μεταξύ άλλων: «Αν θέλετε να ψάχνετε ενόχους ας απευθυνθείτε σε όσους επεξεργάστηκαν σχέδια Grexit και όχι σε εμάς».

«Ρωτήστε αυτούς! Τι περιλαμβάνει το δικό τους σχέδιο. Το σχέδιο εξόδου απο το ευρώ το οποίο είχε ετοιμάσει η Κομισιόν απο το 2012.Ρωτήστε το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, να σας εξηγήσει τι αναφέρει το δικό τους σχέδιο Β που όπως λένε παραμένει στο τραπέζι. Σας θυμίζω δηλώσεις του κ. Ντάιζεμπλουμ μετά την συνεδρίαση στην Ρήγα που είπε ότι ορισμένοι υπουργοί εξέφρασαν αγωνία και ζήτησαν να ξεκινήσουν διαβουλεύσεις για σχέδιο Β… Αν το δήλωναν ότι είχαν σχέδιο grexit εμείς δεν έπρεπε να ετοιμάσουμε τις άμυνες μας; Όχι μόνο έπρεπε αλλά είχαμε υποχρέωση να προετοιμαστούμ».

…Φυσικά και είχα δώσει εντολή. Προσωπικά στον υπουργό Οικονομικών να συγκροτήσει ομάδα επεξεργασίας σχεδίου άμυνας. Θα ήμουν αφελής και ανεύθυνος αν δεν το έκανα…»

…Είναι κωμικό να ανακαλύπτετε μέγα πολιτικό σκάνδαλο στην προσπάθεια της κυβέρνησης να προετοιμαστεί για παν ενδεχόμενο όταν ήταν εμφανές ότι η στάση της άλλης πλευράς γινόταν όλο και πιο σκληρή.
Την επόμενη φορά που θα ψάξετε για σκάνδαλα και τέλεση παράνομων πράξεων να ψάξετε στο δικό σας κόμμα και στις προηγούμενες κυβερνήσεις. Όχι σε αυτή την κυβέρνηση και τον κ. Βαρουφάκη. Να ψάξετε στα υποβρύχια, στην λίστα Λαγκαρντ, στην δεύτερη ανακεφαλαιοποίηση και στο PSI».

Εκπληκτικά προκλητική ήταν η Φώφη όταν είπε ότι το ΠΑΣΟΚ έκανε την αυτοκάθαραση και όσα μέλη έδιωξε για διαφθορά αυτά βρίσκονται στην αυλή του ΣΥΡΙΖΑ.
Τι εννοούσε η ποιήτρια;Οτι πήγε κανείς απο το ΠΑΣΟΚ μάρτυρας στην υπόθεση του Ακη,του Γιάννου,του Τσουκάτου ,του Μαντέλη,του Σμπώκου;
Οτι κυνήγησε κατα οποιοδήποτε τρόπο τον…Φωτόπουλο της ΔΕΗ;
Ποιά στελέχη από αυτά που πήγαν στον ΣΥΡΙΖΑ κυνήγησε πραγματικά ή έστω διέγραψε;Ολοι απλά αποχώρησαν όταν το ΠΑΣΟΚ μαζευόταν σε ποσοστά πολύ χαμηλά…
Ο κ.Τσίπρας πρόσθεσε:
«Μας κατηγορείτε ότι είχαμε μυστικό σχέδιο εξόδου από το ευρώ τα οποία καταστρώναμε σε κάποια μυστικά μπουντρούμια. Αν είναι έτσι, τότε γιατί δεν το εφαρμόσαμε. Καθ όλη τη διάρκεια του δημοψηφίσματος, εσείς και η αντιπολίτευση και τα μίντια λέγατε ότι το ερώτημα είναι ναι ή όχι στο ευρώ. Αν ήμασταν συνωμότες τότε με το 63% του λαού γιατί να μην υλοποιήσουμε τα σχέδιά μας;» είπε ο πρωθυπουργός για να ακουστεί από τα έδρανα ο κ. Γρηγοράκος(ΠΑΣΟΚ): «γιατί δεν μπορούσατε!».
Εκτός της Βουλής έρευνα για το Plan B Βαρουφάκη έχει ανοίξει και από την τακτική δικαιοσύνη καθώς ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας κ. Ηλίας Ζαγοραίος έχει ήδη διατάξει επείγουσα προκαταρκτική έρευνα, προκειμένου να διερευνηθεί η βασιμότητα των όσων καταγγέλλονται στις δυο μηνυτήριες αναφορές αλλά και στα δημοσιεύματα σχετικά με την εμπλοκή των μη πολιτικών προσώπων.

Ο κ.Βαρουφάκης ακολουθώντας μια «μόδα» που έχουν εγκαινιάσει πλούσιοι στα ΜΜΕ και στους επίσημους επαγγελματικούς χώρους και η οποία λέγεται «letsaria» εμφανίστηκε στη Βουλή έτσι ,όπως δεν εμφανίζονται πραγματικά πλούσιοι και πραγματικά φτωχοί στα Κοινοβούλια των ΗΠΑ,των Δυτικών Δημοκρατιών,της Ρωσίας,της Κίνας,της Ινδίας…
Μιλάμε για τον Γιάννη Βαρουφάκη, οικονομολόγο,συγγραφέα και υπουργό που επέβαλε στους ανόητους των Αθηνών να γράφουν το όνομά του με ένα «ν»,ως να είναι προσβολή να γραφεί με ορθογραφία…

Δήλωση για τον εν λόγω Παπασταύρου έκαναν οι Ανεξάρτητοι Ελληνες δια της εκπροσώπου τους κ.Χρυσοβελώνη.Παραθέτουμε τη δήλωση και ταυτόχρονα θυμίζουμε την επιμονή του Πάνου Καμμένου για τις επικερδείς δραστηριότητες των αδελφών Παπανδρέου.Λέτε να έχουμε εκπλήξεις στο μέλλον και για το θέμα αυτό;

«Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία του εισαγγελέα να καλέσει τον στενό συνεργάτη του τέως πρωθυπουργού Α. Σαμαρά, τον κ. Σταύρο Παπασταύρου, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για την εμπλοκή του στην περίφημη λίστα Λαγκάρντ ως κάτοχος λογαριασμού, ύψους 5,5 εκατομ. ευρώ. Επικροτούμε την ενέργεια της Δικαιοσύνης να ρίξει φως σε μια σκοτεινή περίπτωση που απολάμβανε ως τώρα πλήρη ασυλία από την προηγούμενη εξουσία.

Είναι όμως εντυπωσιακό και, σε κάθε περίπτωση ύποπτο, ότι ο κ. Παπασταύρου ήταν ο μόνιμος και βασικός …«διαπραγματευτής» για λογαριασμό της ελληνικής πλευράς απέναντι στην τρόικα, σε όλη τη διάρκεια της αλήστου μνήμης συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου, και μάλιστα χωρίς να έχει θεσμικό ρόλο, ενώ ήταν γνωστό ότι ενεχόταν στη λίστα Λαγκάρντ ως ύποπτος τουλάχιστον για φοροδιαφυγή!

Πρόκειται για θλιβερή απόδειξη του απύθμενου αμοραλισμού της προηγούμενης κυβέρνησης που παραπέμπει μόνο σε χώρες-μπανανίες. ‘Η, όπως λέει θυμόσοφα ο λαός μας, «έβαλαν το λύκο να φυλάει τα πρόβατα…» και να κάνει – υποτίθεται – διαπραγματεύσεις για το συμφέρον των Ελλήνων φορολογουμένων! Η «υπόθεση Παπασταύρου» εκθέτει την πρώην αλλά και τη σημερινή ηγεσία της Ν.Δ. που οφείλει να δώσει πειστικές εξηγήσεις».

Εκτύπωση Εκτύπωση e-mail e-mail