Συνεχίζονται σε θετικό έδαφος οι συνομιλίες με το Brussels Group

troika-thesmoi-520x290 (1)
Σε «κλίμα προόδου» συνεχίζονται σήμερα, στο Παρίσι, οι συζητήσεις ανάμεσα στην «Ομάδα των Βρυξελλών» και την ελληνική αντιπροσωπεία των οικονομικών εμπειρογνωμόνων.

Η σημερινή συνάντηση θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί (ώρα Ελλάδας), με την προοπτική να ολοκληρωθεί μέσα στην ημέρα, εν όψει της αυριανής τηλεδιάσκεψης του Euroworking Group στις Βρυξέλλες.
Χθες, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν δήλωσε ότι οι συζητήσεις στο Brussels Group, που ξεκίνησαν το Σάββατο, θα συνεχιστούν και την Τρίτη τόσο σε πολιτικό όσο και σε τεχνικό επίπεδο. Στο πλαίσιο αυτό, τόνισε πως η Κομισιόν εργάζεται σε όλα τα επίπεδα για να διευκολύνει την επίτευξη συμφωνίας.

Παράλληλα, συνεχίστηκαν και χθες οι προειδοποιήσεις των εταίρων προς την κυβέρνηση να επιταχύνει τις διαπραγματεύσεις για να αποφύγει αρνητικές εξελίξεις.

Ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Γαλλίας, Κριστιάν Νουαγιέ τόνισε πως είναι «επείγον» να καταλήξει η Ελλάδα σε συμφωνία με το ΔΝΤ και την Ευρωζώνη, γιατί, όπως είπε, υπάρχει κίνδυνος οι ελληνικές τράπεζες να βρεθούν σε αδυναμία να προσφέρουν εγγυήσεις, ώστε να έχουν πρόσβαση σε αναχρηματοδότηση, ακόμα και μέσω του ELA.

«Ο κ. Τσίπρας είναι ηγέτης που μπορεί να οδηγήσει τον λαό του στο μέλλον, αλλά θα πρέπει να λάβει και κάποιες βραχυπρόθεσμα σκληρές αποφάσεις», ανέφερε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντέισελμπλουμ. Εκτίμησε δε ότι ένας συμβιβασμός είναι εφικτός.

Εκτύπωση Εκτύπωση e-mail e-mail