Ταραχή σε πρεσβείες για μεγαλοδημοσιογράφους

ΕΡΧΕΤΑΙ ΘΥΕΛΛΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ

kammenos filis

Του ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Βγήκαν τα μαχαίρια,έπιασαν δουλειά και πρεσβείες μεγάλων χωρών που μέχρι τώρα φαίνονταν να βρίσκονταν σε….διακοπές.


«Είναι απίστευτο! Έγραψε το «Κουρδιστό Πορτοκάλι» για τον εντοπισμό τριών τηλεαστέρων με τρομερές καταθέσεις στο εξωτερικό και για το ενδεχόμενο ακόμα και να συλληφθούν αν προκύψει φοροδιαφυγή.Τέσσερις πρεσβείες,τρεις ευρωπαϊκές και μια στον…περίγυρο της Ελλάδας έχουν κινήσει γη και ουρανό να μάθουν αν είναι η αλήθεια ο εντοπισμός τους!

Αυτό μας είπε σύμβουλος υπουργού σε πολύ κρίσιμο ,εν σχέσει με το θέμα, υπουργείο.
-Και για να έχουμε το καλό ερώτημα ισχύει αυτός ο εντοπισμός;Και ποιές πρεσβείες είναι αυτές; ρωτήσαμε και εμείς με τη σειρά μας.

Τις πρεσβείες μπορείτε να τις συμπεράνετε ίσως ,αλλά έδειξαν απλά διακριτικό ενδιαφέρον μέσω ανθρώπων τους και προσφέρθηκαν κιόλας να…βοηθήσουν,κάτι που φυσικά δεν πιστεύουμε ότι έχουν πρόθεση να κάνουν.
-Γιατί δεν το πιστεύετε ω άπιστοι; ξαναρωτήσαμε.

-Διότι και αυτοί οι τηλεαστέρες και σωρεία άλλων και από το χώρο σας και από το στενό συγγενολόϊ υπουργών βρίσκονται μέσα στις λίστες των ανθρώπων που είτε έχουν απευθείας μεγάλες καταθέσεις στο εξωτερικό,είτε μέσω στενών συγγενών,είτε μέσω εταιρειών που σε ορισμένες περιπτώσεις έχουν εντοπιστεί και «φωνάζουν».

-Εννοείτε αυτά τα ονόματα μεγαλοδημοσιογράφων που έχει και η λιστα Λαγκάρντ και κάποιες άλλες λίστες;–Εννοούμε και αυτούς,αλλά εννοούμε ότι οι διωκτικέ-ελεγκτικές αρχές και τώρα και πριν είχαν κάνει ελέχους και έχουν μυστικές ακόμα εκθέσεις που δείχνουν πολύ πλούσιους ανθρώπους και σε ορισμένες περιπτώσεις ψάχνουν να βρουν τη ροή του χρήματος.

Το θέμα της διασύνδεσης όχι μόνο μεγαλοδημοσιογράφων ,αλλά και ΜΜΕ με ξένες πρεσβείες είναι και υπαρκτό και γνωστό και σε ορισμένες περιπτώσεις χωρίς επιλήψιμο περιεχόμενο.Σε άλλες περιπτώσεις υπάγεται στην αλυσίδα κατοχής της χώρας και το αντάλλαγμα είναι χρήματα και θέσεις ελέγχου.
Θα τολμήσει η κυβέρνηση να βάλει χέρι σε αυτή την αλυσίδα;Θα φανεί στο άμεσο μέλλον καθώς οι εξελίξεις φαίνονται να καλπάζουν.

«Η χώρα ζει μια εσωτερική κατοχή εδώ και πολλά χρόνια.Το πολιτικό σύστημα έχει καταλάβει τα πάντα,οδήγησε τη χώρα στη σημερινή κατάσταση και δεν θέλει να αλλάξει για να συνεχίσει να επωφελείται,αλλά και για να μην αποδοθούν ευθύνες» είπε σήμερα το πρωί στο πιο γνωστό μέσο της συστημικής κατοχής της χώρας ο Γιώργος Φλωρίδης,πρώην Υπουργός Οικονομικών και αδελφός εισαγγελέα που γνωρίζει την ελληνική «κλεφτουριά».
Στα κυριακάτικα πρωτοσέλιδα σήμερα πάντως είναι έκδηλη η ταραχή από τη δήλωση της κυβέρνησης για αλλαγή στα ΜΜΕ και μέσω δεκάδων εκατομμυρίων που οφείλουν να πληρώσουν,αλλά και την προοπτική να ξαναδοθούν οι άδειες με μηδενική εκκίνηση. Δηλαδή δεν θα προηγούνται αυτοί που τις έχουν σήμερα.

Το θέμα είναι τεράστιο και ,όπως μας εξομολογήθηκε ο σύμβουλος του υπουργού έκδηλο είναι το ενδιαφέρον και πρεσβειών για τις άδειες,αφού ως τώρα ασκούσαν τόσο μεγάλο έλεγχο σε πολλά ΜΜΕ,ώστε η ελληνική ΕΥΠ αναγκάστηκε να βάλει ανθρώπους της σε θέσεις κλειδιά αυτών των ΜΜΕ για να έχει μια στοιχειώδη ενημέρωση για το «που το πάνε οι ξένοι με τους εδώ αντιπροσώπους τους».

Σχεδόν σε όλα τα μεγάλα ΜΜΕ η ΕΥΠ,έχει απαιτήσει ακι έχει επιτύχει να τοποθετήσει δίπλα στα αφεντικά δικούς της ανθρώπους.
Αυτή η πραγματικότητα έχει δώσει αποτελέσματα.Οι υπηρεσίες,εντός και εκτός Ελλάδας γνωρίζουν ποιοί μεγαλοδημοσιογράφοι,ποιοί παράγοντες τρώνε μεταφορικά και κυριολεκτικά ,πότε ,που ,με ποιόν και γιατί…
Η Κυβέρνηση έχει αντιληφθεί, ότι αν δεν καταφέρει να ανατρέψει την εσωτερική κατοχή,δεν θα καταφέρει πολλά στον πόλεμο προς τους έξω.

Ο Πάνος Καμμένος πάντως άνοιξε ήδη δικό του πόλεμο ,άσχετο με τα προηγούμενα και για άσχετη αιτία ,αλλά με γνωστό πρόσωπο.

ΤΟ ΘΕΜΑ έχει κάνει πρωτοσέλιδο ένα ρεπορτάζ για αναβαθμίσεις πολεμικού υλικού που δόθηκαν στους αμερικάνους και είναι αξίας μισού δις δολαρίων. Το ρεπορτάζ είναι αρνητικό και αναφέρεται σε απευθείας ανάθεση κλπ.

Ο Πάνος Καμμένος απάντησε με σαφή αιχμή για τα γνωστά 5 εκατομμύρια του Θέμου ,στο εξωτερικό για τα οποία όμως μετά διαδικασία που κράτησε μια χούντα χρόνια (!!!) η Δικαιοσύνη έκρινε ότι δεν υπήρχε τίποτα το αξιόποινο.
Πάρτε καλή θέση στην αρένα πάντως,διότι στο άμεσο μέλλον θα τρίβετε τα μάτια σας με φακέλους που θα ανοίξουν και με τα διάσημα ονόματα που θα προκύψουν.Αν βέβαια όλοι αυτοί θα έχουν και ποινικές συνέπειες,είναι ένα άλλο θέμα.Ανατροπές όμως και «εξαφανίσεις» ατόμων που πρωταγωνιστούσαν χρόνια στο προσκήνιο και στο παρασκήνιο θα υπάρξουν…

«Έχουν λυσάξει τα μεγάλα συμφέροντα εντός και εκτός Ελλάδας.Εχουν λυσσάξει και οι καναλάρχες…Οι άδειες στα κανάλια θα δοθούν με δημόσιο διαγωνισμό καθαρό. Τα συμφέροντα εκτός και εντός Ελλάδας θέλουν να ρίξουν άμεσα την κυβέρνηση ,ακριβώς για αυτά τα θέματα που ανοίγουν» τόνισε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή κ.Φίλης και έγινε..χαμός στο κανάλι της διαπλοκής!

Το ωραίον της φαιδράς πορτοκαλέας είναι ότι τα κανάλια ΟΜΟΛΟΓΟΥΝ στα κυριακάτικα φύλλα ότι δεν υπάρχουν άδειες εδώ και 26 χρόνια(!!!) αλλά σπεύδουν να βάλουν στο κάδρο και τα κόμματα τα οποία χρωστούν τις διαφημίσεις των εκλογών…

Καταλάβατε το κόλπο;

Οι άδειες ανύπαρκτες και τα Κόμματα διαφημίσεις στα κανάλια χωρίς άδεια και άρα όλοι ευχαριστημένοι…

Εκτύπωση Εκτύπωση e-mail e-mail