Τεράστια υποχώρηση της Γερμανίας

ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΔΙΣ ΑΠΟ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ

merkel

Οι δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών της Γερμανίας Σταϊνμάγερ μετά τη συνάντηση με τον Έλληνα ομόλογό του κ. Κοτζιά είναι σαφείς. Για πρώτη φορά έθεσε στην ατζέντα των ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΩΝ και η Γερμανία όλο το πλέγμα των γερμανικών οφειλών και ο κ. Στάϊμάγερ που ως πριν 3 μήνες απέρριπτε κάθε συζήτηση λέγοντας ότι «δεν υφίσταται θέμα» , χθές δήλωσε ότι θα συσταθεί επιτροπή επιστημόνων και θα εξετάσει όλο το πλέγμα των οικονομικών σχέσεων , συμπεριλαμβανόμένων των οφειλών από κατοχικό δάνειο και ατομικές επανορθώσεις.

Η στροφή είναι τρομακτικής σημασίας και είναι το πρώτο ορατό αποτέλεσμα των πραγματικών διαπραγματεύσεων.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης είπε πριν απο λίγο ότι είναι αυτονόητο πως ο κ.Τσίπρας θα συζητήσει με την κ.Μέρκελ το βράδυ(6 ώρα Ελλάδας) και το θέμα των αποζημιώσεων-οφειλών προς τη Γερμανία.
Εγινε γνωστό οτι ο κ.Τσίπρας πήρε μαζί του κατάλογο των μεταρρυθμίσεων που θα υποσχεθεί οτι θα κάνει και η σπουδαιότερη είναι η πάταξη της διαφθοράς και το χτύπημα της διαπλοκής,υπέρ της οποίας λειτουργεί η φοροδιαφυγή και φοροαποφυγή.

Η Γερμανία στην πραγματικότητα δεν θέλει χτύπημα γενικά της ελληνικής Ολιγαρχίας και ελίτ γιατί μέσω αυτής ελέγχει απο το 1950 και μετά τις ελληνικές αγορές σε όλα τα επίπεδα. Οι ΗΠΑ πιέζουν να χτυπηθούν όλα τα προπύργια των γερμανικών συμφερόντνων,εφόσον αυτά λειτουργούν μονοπωλιακά και συντηρούν τη διαφθορά,όπως συμβαίνει κατά απόλυτο τρόπο π.χ. στα εξοπλιστικά.Από τη δεκαετία του 1980 και μόλις η Ελλάδα μπήκε στην Ευρωπαϊκή Ενωση άρχισαν οι αγορές του αιώνα απο Γερμανία-Γαλλία και η ΖΗΜΕΝΣ ελέγχει μέχρι και τις καρφίτσες ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΣ τεχνητά το χρέος.

Ακριβώς γιαυτή την ουσία ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην 5σέλιδη επιστολή του στην κ.Μέρκελ,στον κ.Ολάντ και στον κ.Γιούνκερ αναφέρεται εκτενώς στην αδυναμία της ελλάδας να πληρώσει το χρέος,αναφέρεται στον εκβιασμό των δανειστων και τονίζει ότι θα προτιμήσει να πληρώσειμισθούς και συντάξεις και όχι δανειστές.Αυτή η δραματική προειδοποίηση είναι σαφής προειδοποίηση πτώχευσης με όσα δραματικά αυτά σημαίνει για την ΕΥΡΩΖΩΝΗ και όχι για την Ελλάδα.

Αποτέλεσμα της επιστολής ήταν οι προσκλήσεις καθώς η Γερμανία καταλαβαίνει ότι πίσω απο την ελληνική κυβέρνηση είναι οι ΗΠΑ που πιέζουν τη Γερμανία για «ρεαλιστική λύση». Κάθε μέρα καθίσταται και πιο σαφής ο ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ της Γερμναλιας να υποχωρήσει σε ΟΛΑ και αξιολογείστε σωστά την ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ που έκανε στις οφειλές προς την Ελλάδα.Τα ποσά που επιστημονικά έχουν διαπιστωθεί απο Γάλλους, Αμερικανούς και Έλληνες είναι απο 370 έως 677 δίς ευρώ,ποσά ικανά να μην χρωστάει ευρώ η Ελλάδα και να δανείζει κιόλας…

Όπως και να βαφτίσουν το ψάρι το βράδυ οι Γερμανοί και τα παπαγαλάκια τους στην Ελλάδα και πάλι η Μέρκελ θα υποχωρήσει,όπως ανάλογα και η απεχθής εφημερίδα «Μπίλντ»,η οποία σήμερα γλείφει την Ελλάδα με το πρωτοσέλιδο στα ελληνικά.

Τα ταξίδια Ελλήνων υπουργών και του πρωθυπουργού στη Ρωσία,στην Κίνα και στις ΗΠΑ δεν είναι «εκβιασμός»,όπως έλεγε σήμερα ένας Έλληνας παπαγάλος μεγάλης εβδομαδιαίας εφημερίδας σε κανάλι,αλλά είναι η ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ κίνηση για λύση αν σταματήσουμε να πληρώνουμε τους ΑΠΕΧΘΕΙΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ και ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ που στην Ελλάδα απο την ελίτ ονομάζονται δανειστές…

Υ.Γ.Περιμέναμε και περιμένουμε τους μεγάαααλους Ελληνες δημοσιογράφους που παρουσιάζουν εκπομπές και έρευνες και γράφουν άρθρα να θυμίσουν και να ερευνήσουν και να βγάλουν στον ΑΕΡΑ σε σκληρή συζήτηση ένα σημαντικό γεγονός.Οτι αφεντικό στήν απεχθή «Μπίλντ» είναι ο κ.Ντίκμαν.Ο ίδιος αυτός Ντίκμαν είναι και στο Διοικητικό Συμβούλιο της τουρκικής μεγαλοεφημεριδας «Χουρριέτ».Και οι Τούρκοι  βάζουν σε τέτοια διοικητικά συμβούλια μόνο αν υπάρχει ΤΕΡΑΣΤΙΑ οικονομική συμμετοχή η ΥΠΟΓΕΙΑ συμφωνία με την γερμανική πολιτική ηγεσία…
Την «Μπίλντ» λοιπόν πρέπει να την αξιολογεί κανείς ως μια τουρκική εφημερίδα,όταν ασχολείται με τα ελληνικά θέματα και όχι μια εφημερίδα του «φίλου γερμανικού λαού» και της «φίλης και εταίρου Γερμανίας»…
Εκτύπωση Εκτύπωση e-mail e-mail