«Η Μαργαρίτα είναι φτωχή»

ΔΙΑΣΗΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΣΤΕΝΟΣ ΤΗΣ ΦΙΛΟΣ ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ

margarita-papandreou

Του Γιάννη Ντάσκα

“ Είναι ψέματα όλα αυτά που λέγονται και γράφονται για 500 εκατομμύρια λογαριασμό της Μαργαρίτας Παπανδρέου.Ζει στην Αλμυρή Κορίνθιας με τις ελιές της και ίσα που τα βγάζει πέρα”

Αυτό μας είπε κατηγορηματικά ένας διάσημος και στενός φίλος της οικογένειας Παπανδρέου και ιδιαίτερα της Μαργαρίτας, επί 60 χρόνια.

Μας βεβαίωσε ότι γνωρίζει άριστα τα οικονομικά της οικογένειας Παπανδρέου και μετά λόγου γνώσεως βεβαιώνει ότι ούτε κατά διάνοιαν τόσα χρήματα η Μαργαρίτα.Ούτε καν σεβαστό ποσό στην άκρη.

-Τότε πως εξηγείτε το γεγονός ότι το επαναφέρει ο Φαλισανί ,δηλαδή ο πατέρας της λίστας Λαγκάρντ και μάλιστα με βιβλίο που θα μείνει και ανεξίτηλα στην ιστορία;

-Δεν το γνωρίζουμε ακόμα,αλλά θα το μάθουμε.Σίγουρα θα καταφύγει στη Δικαιοσύνη η Μαργαρίτα και η οικογένειά της.

ΕΡ.Κάποια εξήγηση δεν υπάρχει,έστω και ως σενάριο;

– Ίσως έχει να κάνει με χτύπημα στον Σαρκοζί.Αυτόν φαίνεται να θέλει να στοχεύσει σε αυτή τη φάση,ως εκβιαστή και ιδιοτελή απέναντι στον τότε Έλληνα πρωθυπουργό.Ισως να συνδέεται στο βάθος με την υπόθεση Στρας Κάν,τον οποίο είχε χτυπήσει ο Σαρκοζί.

-Δηλαδή;

-Ο Στρός Καν βγήκε οριστικά απο το κάδο της πολιτικής,ιδιαίτερα με τα αχαλίνωτα πάθη που ήταν μεν αληθινά,αλλά η καμαριέρα φαίνεται απο μακριά ,ότι του την είχε στήσει.Ωφελήθηκε τότε ο Σαρκοζί.

-Τώρα γιατί χτυπιέται με αυτό τον τρόπο ο Σαρκοζί και ποιός ωφελείται;

– Ο Σαρκοζί πάει ξανά για πρόεδρος.Θα μπορούσε να ωφεληθεί κάποιος απο το χώρο του που θα είναι αντίπαλος του εύκολου να κερδηθεί Ολάντ.Αλλά και ο ίδιος ο Ολάντ ωφελείται αν οι Γάλλοι σχηματίσουν αρνητική εικόνα για τον Σαρκοζί.

ΕΡ.Είναι ικανή αυτή η αναφορά στη Μαργαρίτα Παπανδρέου και στον εκβιασμό προς το Γιώργο να στοιχίσει στον Σαρκοζί;

ΑΠ.Στη Γαλλία μετρούν πολύ διαφορετικά αυτά,αλλά για σκέψου λίγο…Αν γίνει η δίκη με τη Μαργαρίτα και βγουν κι άλλα για το μαγείρεμα στη λίστα Λαγκάρντ;Δεν είναι απλή ιστορία και η Μαργαρίτα δεν θα την αφήσει έτσι,όπως φυσικά και ο Γιώργος Παπανδρέου και τα άλλα παιδιά.

-Και είναι λογικό να πιστέψει κανείς ότι η Μαργαρίτα έμεινε χωρίς  περιουσία ενώ η …διάδοχός της Δήμητρα Λιάννη απέκτησε σπιταρώνες στην Εκάλη;

ΑΠ.Αυτά τα πλήρωσε ο…πρεσβευτής .Ο Ανδρέας δεν είχε και δεν μπορούσε να το αγοράσει.Το ξέρω καλά.

ΕΡ.Ποιός πρεσβευτής;

ΑΠ.Ο Γιώργος ο….

Μας είπε το όνομα ο συνομιλητής μας και πολλά ακόμα που διασταυρώνονται με την ιστορία των Παπανδρέου.

Μας είπε για δίκες που έχει κερδίσει η Μαργαρίτα για τέτοια θέματα και είναι βέβαιο ότι ο Γάλλοελβετός πρώην τραπεζίτης Φαλσιανί θα έχει “αγκαλιάσματα” σε δικαστικές αίθουσες με τη Μαργαρίτα.

Ο Φαλσιανί θα πρέπει να αποδείξει ότι στον λογαριασμό της κ.Π. που έφυγε μυστηριωδώς να ζήσει σε αγρόκτημα στη Νότια Γαλλία κρύβεται η Μαργαρίτα.

Η πλευρά τοθ Φαλσιανί το πιστεύει και γιαυτο το γράφει η μήπως εξελίσσεται στο παρασκήνιο παιχνίδι που σχετίζεται με τις δυο όχθες του Ατλαντικού και την Ευρωπαϊκή Ένωση στην κορυφή της;

Ο διάσημος και εμπειρότατος στην πολιτική σκηνή και απο τις δυο πλευρές του Ατλαντικού θεωρεί βέβαιο ότι θα δικαιωθεί η Μαργαρίτα…

Πάρτε θέσεις για τη μάχη που θα ακολουθήσει….

Εκτύπωση Εκτύπωση e-mail e-mail