Εορτασμός για τη συμπλήρωση 194 χρόνων από την απελευθέρωση από τον τουρκικό ζυγό (ΦΩΤΟ)

330

Της απεσταλμένης μας Μαρίας Μουγιακάκου 

17 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015 ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΜΑΝΗΣ , ΣΤΗΝ ΑΡΕΟΠΟΛΗ, ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ κ. ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΓΕΕΘΑ κ. ΚΩΣΤΑΡΑΚΟΥ, ΕΓΙΝΕ Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ 194 ΧΡΟΝΩΝ ΤΗΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΖΥΓΟ.
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΠΟΛΛΑ ΜΕΡΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΜΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΝΔΥΜΑΣΙΕΣ , ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΕΝΕΡΓΑ ΣΤΙΣ ΤΡΙΗΜΕΡΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ.


ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΙΣ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΕΣ ΑΠΟ ΚΟΡΣΙΚΗ ΚΑΙ ΣΑΡΔΗΝΙΑ, ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΜΑΝΙΑΤΩΝ.
17 ΜΑΡΤΙΟΥ 1821 ΟΙ ΜΑΝΙΑΤΕΣ ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΙ, ΕΔΩΣΑΝ ΟΡΚΟ .».ΝΙΚΗ Η ΘΑΝΑΤΟΣ» ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΑΡΕΟΠΟΛΗΣ , ΟΠΩΣ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ ΚΑΙ ΠΗΡΑΝ ΤΑ ΟΠΛΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟΥ ΔΥΝΑΣΤΗ.
ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΛΑΤΕΙΑ Η ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΟΡΚΟΥ, ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΥΓΚΙΝΗΣΙΑΚΑ ΦΟΡΤΙΣΜΕΝΗ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕ ΣΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΟΥ Ο κ. ΚΩΣΤΑΡΑΚΟΣ ΠΙΣΤΕΥΕ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΜΙΑ ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕ ΟΤΙ ΠΑΡΕΥΡΕΘΗ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ.

283

Ο υπουργός κ Καμμένος στον χαιρετισμό που απηύθυνε, ανέφερε..

«Κύριε Δήμαρχε, στο πρόσωπό σας, θα ήθελα να παραδώσω τον θυρεό του Yπουργείου Εθνικής Αμυνας εκ μέρους του ελληνικού λαού, ευχαριστώντας το λαό της Μάνης για το μήνυμα της αρχής του απελευθερωτικού αγώνα ,που ξεκίνησε από αυτή εδώ την πλατεία την 17η Μαρτίου του 1821 με το σύνθημα «Νίκη ή Θάνατος». Και επήλθε η νίκη. Η νίκη θα έρχεται πάντα γιατί όσο δυνατοί κι αν είναι αυτοί που μας πολεμούν, πάντα όταν ξεκινούν τον αγώνα ξεχνούν κάτι, ότι η ελληνική ψυχή δεν νικιέται , δεν γονατίζει, δεν υποστέλλει τις σημαίες. Όσο υπάρχει ένας ζωντανός από εμάς τόσο η Ελλάδα θα είναι ελεύθερη και τόσο θα νικάμε.

Επίσης ανακοίνωσε, παρόντων των Αρχηγών του Γενικού επιτελείου  στρατού, ναυτικού και αεροπορίας, ότι αποφάσισαν από κοινού και με την έγκριση του πρωθυπουργού να ορίσουν την 23η ιουνίου, (την ημέρα που έδωσαν την μεγάλη μάχη οι Μανιάτισσες στον Δυρό κατά των Τούρκων, πολεμώντας σαν άντρες με όπλα τους τα δρεπάνια του θερισμού και κατόρθωσαν να κρατήσουν την γη τους αδούλωτη), ως ημέρα παλλαϊκής άμυνας και θα πραγματοποιηθούν μεγάλες γιορτές προς τιμήν της Μανιάτισσας, της Ελληνίδας στις Ενοπλες. Θα είναι επίσημη ημέρα τιμής για τις γυναίκες στις Ένοπλες δυνάμεις.

 

Εκτύπωση Εκτύπωση e-mail e-mail