Τσίπρας: Ή ταν ή επί τας

Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΣΤΕΙΛΕ ΣΤΟΝ ΑΓΥΡΙΣΤΟ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

tsipras vouli

Του Γιάννη Ντάσκα

«Η ταν η επι τας»
Αυτό ήταν το νόημα του ουσιαστικά διαγγέλματος που εκφώνησε στη βουλή με αφορμή συζήτηση του νομοσχεδίου για την ανθρωπιστική κρίση ο πρωθυπουργός κ.Τσίπρας.

Ο κ.Τσίπρας είπε ουσιαστικά «“αντε στον αγύριστο διαβόλοι και αφήστε το καταπληγωμένο σώμα της Ελλάδας ήσυχο»
Η ομιλία του ήταν η πιο σκληρή που έγινε ποτέ και ουσιαστικά απάντησε οτι η ελλάδα δεν θα κάνει βήμα πίσω καθώς θεωρεί_και σωστά_ ότι καταπατώνται όλες οι αρχές αλληλεγγύης και συνεργασίας και κοινού βηματισμού.
Δεν παίρνουμε εντολές απο υπαλλήλους,δεν υπάρχουν αφεντικά στην ευρωπαϊκή ένωση είπε ο κ.Τσίπρας,αλλά υπάρχει η κυριαρχία της χώρας στον τόπο της.

Ορισμένοι εντός και εκτός Ελλάδας δεν θέλουν να γίνονται εκλογές και να διοικούν τα τεχνικά κλιμάκια.Αυτό τους βολεύει. Αυτή η κυβέρνηση και ο ελληνικό λαός αντιτάσσονται είπε ο κ.Τσίπρας και κατέστησε περισσότερο απο σαφές ότι είτε θα αλλάξει η πολιτική συμφωνία για τον τρόπο πορείας της ευρωπαϊκής ένωσης,είτε η Ελλάδα δεν θα συμφωνήσει.

Προηγήθηκε και θα ακολουθήσει κρεσέντο ευρωπαίων που θα λένε πάνω-κάτω ότι θα μας πετάξουν στον Καιάδα.θα μας πιούν το αίμα,θα μας ξεριζώσουν την καρδιά…

Ο εταίρος της Μερκελ στην κυβέρνηση ηγέτης του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος Στάϊνμάγερ,υπουργός Εξωτερικών είπε χθες σε συνέντευξή του στο ΣΤΕΡΝ ότι είναι αδιανόητο να φύγει η Ελλάδα απο την ευρωζώνη όχι γιατί δεν το αντέχει,αλλά γιατί θα ακολουθήσουν κι άλλοι και θα καταρρεύσει η ευρωζώνη και πρόσθεσε
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση λέμε ότι έχει την ισχύ της Ρωσίας ,της Κίνας,των ΗΠΑ. Αλίμονο σε αυτή τη δυνατή ένωση αν δεν μπορεί να λύσει το πρόβλημα της Ελλάδας».

Ακριβώς εκεί είναι η ουσία.Ο κ.Τσίπρας είπε στη Βουλή ότι αρχικά μας έκαναν οικονομικό πειραματόζωο και τώρα μας θέλουν πολιτικό πειραματόζωο,γιοα να τσακίσουν την διαφορετική πολιτική που έρχεται στην ευρωπαϊκή ένωση και θέλει να ενισχυθούν αντί να καταργηθούν τα κοινωνικά δικαιώματα.

Οι ευρωπαίοι ήδη κατάλαβαν ότι ουσιαστικά του διαβολόστειλε ο Έλληνας πρωθυπουργός και αυτό προφανώς θα κάνει και στην αυριανή σύσκεψη με τους 5 κύριους ηγέτες.
Αυριο πριν τη σύσκεψη αυτή η μια εκ των 5 η κ.Μέρκελ θα κάνει διάγγελμα στο γερμανικο λαό και θα προδιαγράψει τι θα πει στον κ.Τσίπρα.

Ουσιαστικά θα απαντήσει και στους Αμερικανούς που δήλωσαν και σήμερα μέσω της υφυπουργού εξωτερικών που βρίσκεται στην Ελλάδα ότι οι ΗΠΑ παρακολουθούν στενά και επιθυμούν να βγει η Ελλάδα απο την κρίση.
Πως;
Ο κ.Τσίπρας και το κόμμα του είναι οι μόνοι που μπορούν(άγνωστο αν θα το κάνουν,όπως υπόσχονται) να χτυπήσουν την ολιγαρχία η οποία ουσιαστικά συντηρεί το φαύλο κράτος της διαπλοκής και της φοροδιαφυγής.
Θα τον στηρίξουν;

Λίγες ώρες έμεινα να μάθουμε αν η Ελλάδα έχει μέλλον σε αυτόν τον σχηματισμό ή αν θα επιχειρήσει αλλαγή στρατοπέδων με Ρωσία-Κίνα και πόσο αυτή η αλλαγή θα στοιχίσει…

Έχει σημασία ότι υπουργοί (Καμμένος,Βούτσης κ.α.) ήταν πιο σκληροί ακόμα λέγοντας ότι τερματίστηκε το καθεστώς των εντολών,ο κ.Τσίπρας χρησιμοποίησε την φράση μας «τροϊκανότεροι των τροϊκανών για ορισμένους στην Ελλάδα»

Από την πλευρά της αντιπολίτευσης ,υπήρχε μια αισχρή ,πολιτικά, ομιλία Βενιζέλου που ήταν …σοϊμπλικότερος του Σόίμπλε, ενώ ο Αδωνις είπε «αφήστε τα κολοκοτρωνέϊκα».Εννοούσε μήπως ότι ο Κολοκοτρώνης ήταν ο ανεύθυνος απέναντι στην καλή οθωμανική διοίκηση;
Αν τον ρωτήσουμε θα πει «οχι εννοούσα ότι δεν είναι εποχή για ηρωϊσμούς σαν εκείνους»…
 Δεν είναι;Εμείς γιατί έχουμε την αντίληψη ότι είναι;
Έχει σημασία να παρακολουθείτε πως γίνονται δεκτά αυτά στα συστημικά ΜΜΕ,αυτά που καλλιεργούν το φόβο πολύ περισσότερο από όσα οι Ευρωπαίοι.
Ορισμένοι στην Ελλάδα ,ξεπερνούν μάλιστα και γερμανικά ΜΜΕ σε χλευασμούς προς υπουργούς της Ελληνικής Κυβέρνησης.Μια ματιά σε ορισμένους αρθρογράφους των ΝΕΩΝ θα σας μπερδέψει και θα νομίζετε ότι διαβάζετε μεταφρασμένα άρθρα της «Μπίλντ» η του «FOCUS»
 Ο λόγος;Θεωρητικά η ελεύθερη κριτική στην κυβέρνηση.
 Για μερικούς που θεωρούμε «δεξιά χέρια» του Σταύρου Ψυχάρη δεν έχουμε αυτή τη γνώμη…
 Έχουμε δει ορισμένα ντοκουμέντα…μα τι ντοκουμέντα…
Εκτύπωση Εκτύπωση e-mail e-mail