Αυτά λέγονται πίσω από τις κλειστές πόρτες της ΝΔ

Σαμαράς-Συνεδρίαση-της-ΚΟ (1)

Το γάντι στους πιθανούς επικριτές του έριξε πριν από λίγο ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς καλώντας όποιον θέλει να τον αμφισβητήσει, να το πράξει τώρα! Στην ομιλία του προς την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, ο κ. Σαμαράς είπε μεταξύ άλλων ότι «δεν είναι παντρεμένος με τη θέση του, αλλά δεν πρόκειται να εγκαταλείψει τη μάχη σε τέτοια δύσκολη στιγμή» και αντί εκτάκτου συνεδρίου, όπως αναμένεται να ζητήσουν κάποιοι τουλάχιστον βουλευτές, ανακοίνωσε τη σύγκλιση εθνικής συνδιάσκεψης, όργανο το οποίο είναι άτυπο και δεν εξουσιοδοτείται να λάβει αποφάσεις για θέματα ηγεσίας. Το σκεπτικό του ήταν ότι αν δεχόταν το έκτακτο συνέδριο, κάποιοι θα το εμφάνιζαν και θα το μετέτρεπαν σε σύμπτωμα μέγιστης εσωστρέφειας.

Ο πρώην πρωθυπουργός ζήτησε να τελειώσει άμεσα η όποια εσωστρέφεια από σήμερα καθώς τυχόν συνέχισή της είναι το μεγαλύτερο δώρο στον ΣΥΡΙΖΑ σε μία πολύ κρίσιμη συγκυρία. «Αν κάποιος νομίζει ότι είναι καλό για την παράταξη ή για τη χώρα να θέσει θέμα προέδρου, να το π ει τώρα και να πάρει την ευθύνη να κινήσει τις καταστατικές διαδικασίες» είπε.

Ο κ. Σαμαράς υπεραμύνθηκε των πολιτικών της κυβέρνησής του και ζήτησε από όλους να υπερασπιστούν το έργο της καθώς αν δεν μεσολαβούσαν οι πρόωρες εκλογές, σήμερα η χώρα θα ήταν ήδη χωρίς μνημόνια.

Άμεση ήταν η απάντηση της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη, η οποία σημείωσε ότι όλοι οι πρώην πρωθυπουργοί της ΝΔ, μετά από ήττα, παραιτούνταν. «Ούτε κακοί πρωθυπουργοί ήταν, ούτε κακοί αρχηγοί. Αλλά υπέβαλαν την παραίτησή τους διότι ήξεραν μια απλή αλήθεια: Ότι η προσπάθεια δικαίωσης του δικού τους έργου υπονόμευε την προοπτική της επόμενης ημέρας» είπε η πρώην υπουργός και ζήτησε τη διεξαγωγή έκτακτου συνεδρίου όου θα συζητηθούν τα πάντα. Η λειτουργία, η εσωκομματική δημοκρατία, τα οργανωτικά, η στρατηγική, τα πρόσωπα…είπε.

Ποιοι είναι υπέρ του έκτακτου συνεδρίου – Ποιο κατά

Έκτακτο συνέδριο επανεκκίνησης τώρα ζήτησε πριν από λίγο ο βουλευτής Α’ Αθηνών κ. Νικήτας Κακλαμάνης, καλώντας ταυτόχρονα όποιον ενδιαφέρεται για την ηγεσία να το πει τώρα. Αντιθέτως, κατά του συνεδρίου τάχθηκε ο πρώην υπουργός Μακ. Βορίδης αντιπροτείνοντας να συνομιλήσει η Νέα Δημοκρατία με την οργανωμένη βάση της. Την άμεση σύγκληση έκτακτου συνεδριου ζήτησε πριν από λίγο και ο πρώην υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κυρ. Μητσοτάκης.

Εκτύπωση Εκτύπωση e-mail e-mail