Διεθνές φιάσκο στον Όλυμπο

ΟΜΩΣ ΤΙΓΚΑ ΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Agorastos-olympos-2

του Γιάννη Ντάσκα

“Κάτθανε Ορειβατική Ομοσπονδία.Ουκ ες Ολυμπον αναβήσαι ξανά…”

Αυτή την …Διαγόρειο εντολή πρέπει να δώσει άμεσα η Ελληνική Πολιτεία μετά το φιάσκο της ματαίωσης του ορειβατικού αγώνα σκι στις πλαγιές του Ολύμπου.

Ο αγώνας που προγραμματιζόταν επί δυο χρόνια θα ήταν ο πρώτος αλλά το δυστύχημα για την Ελλάδα είναι ότι είχε πεισθεί και είχε αναλάβει την ΠΛΗΡΗ κάλυψη του αγώνα παγκοσμίως το EUROSPORT.Το ακόμα χειρότερο είναι ότι είπαμε στο εξωτερικό ότι ο αγώνας ματαιώνεται διότι η Ορειβατική Ομοσπονδία δεν είχε ….είκοσιέξι χιλιάδες(26.000) ευρώ για τη δική της συμμετοχή στον αγώνα.

« Την οργάνωση του αγώνα είχε η Ομοσπονδία με χρηματοδότηση και από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και απο το Υφυπουργείο Αθλητισμού. Η Ομοσπονδία δεν μπορούσε να πληρώσει τη δική της συμμετοχή κι η πληρωμή δεν μπορούσε να γίνει από  άλλο φορέα γιαυτό και ο αγώνας ματαιώνεται. Θα προσπαθήσουμε ξανά του χρόνου αλλά ήδη οι ξένοι θα είναι πολύ δύσπιστοι έως αρνητικοί για να μην ξαναπάθουν τέτοιο χουνέρι.Βλέπετε θα έρχονταν και πολλοί ξένοι αθλητές και τώρα γίναμε βούκινο» μας είπε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός.

Κατά τις πληροφορίες μας το ζήτημα δεν είναι τόσο απλό. Μάλλον σχετίζεται με τον ευρύ έλεγχο που γίνεται  σε πολλές αθλητικές η “αθλητικές” Ομοσπονδίες της χώρας τόσο για την άθλια οικονομική διαχείριση, όσο και για τα κόλπα με τα οποία γέμιζαν τα πανεπιστήμια με φοιτητές που δήθεν ήταν αθλητές τους και με τη σχετική βεβαίωση, μπήκαν χωρίς εξετάσεις.

Η μάστιγα της απάτης πλήττει ευρύ φάσμα σήμερα και στα πανεπιστήμια και στο χώρο των επωνύμων. Παιδιά επωνύμων έχουν μπει σε Πανεπιστήμια με απάτη ,είτε συμμετοχής σε “εθνικές ομάδες” ανύπαρκτων ουσιαστικά αθλημάτων στη χώρα μας,είτε με δήθεν πτυχία από ιδρύματα του εξωτερικού.

Όποιος Έλληνας θέλει πτυχίο σήμερα μπορεί να το παραγγείλει και θα το έχει αν πληρώσει το κάτι παραπάνω.Υπηρεσίες του Δημοσίου είναι στελεχωμένες με  άτομα που έχουν προσκομίσει πλαστά η ανύπαρκτα πτυχία και έτσι έχουν αναλάβει καίριες θέσεις.Σχετικές έρευνες και διαπιστώσεις έχουν κάνει ήδη αρμόδιες υπηρεσίες ,ενώ σοβαρές καταγγελίες κάνει χρόνια τώρα η υπάλληλος του Υπουργείου Αθλητισμού Βία Πλακά. Αντί προστασίας η κ.Πλακά υφίσταται απίστευτο διωγμό ενώ ακόμα και εισαγγελείς σφυρίζουν αδιάφορα,αν και πρέπει να την προστατεύσουν.

Αυτό έχει την εξήγησή του. Μάστιγα έχει γίνει και στο δικαστικό χώρο η προώθηση παιδιών δικαστών με σπουδές μαϊμού η με εισαγωγή σε πανεπιστήμια ,ύστερα από εγγραφές σε “παράγκες παραγωγής τίτλων σπουδών”

Κατά τις πληροφορίες οι έλεγχοι στις Ομοσπονδίες είναι ο κύριος λόγος ,για τον οποίο ματαιώνεται η εξασφαλισμένη προβολή της Ελλάδας,μέσω του Ολύμπου ,για τον οποίο στο εξωτερικό γνωρίζουν περισσότερα ,από όσα πλείστοι των Ελλήνων.

Πάντως πρέπει να σημειώσει κανείς τη βεβαίωση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ.Αγοραστού ότι τα χιονοδρομικά κέντρα της Θεσσαλίας ,αλλά και τα καλά ξενοδοχειακά συγκροτήματα έχουν πληρότητα …100%.

Τι σημαίνει αυτό για την οικονομική κρίση; Μήπως θα είναι και αυτοί σε εκείνους που θα μας πουν ,για να αποφύγουν να πληρώσουν φόρους,ότι η πληρότητα ήταν…εικονική και όσοι πήγαν κοιμήθηκαν στους διαδρόμους και έφυγαν χωρίς να πιουν ούτε ένα ποτήρι νερό;

Εκτύπωση Εκτύπωση e-mail e-mail