Εξηγήσεις στην Επιτροπή Δεοντολογίας έδωσαν Βουδούρης – Παραστατίδης

olomeleia

Σε παραδοχή περί «ατυχούς διατύπωσης» προέβησαν οι βουλευτές  Βουδούρης και Παραστατίδης οι οποίοι κλήθηκαν ενώπιον της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής σχετικώς με την δήλωσή τους με την οποία καλούσαν τους βουλευτές που ψήφισαν τον Σταύρο Δήμα- αλλάζοντας σε θετική την αρνητική τοποθέτησή τους στην ψήφιση του προϋπολογισμού – να απόσχουν ώστε να αποσείσουν την σκιά χρηματισμού.

Δεν παρέλειψαν πάντως να επαναλάβουν πως «παρερμηνεύτηκε» από τα ΜΜΕ.

Σημείωσαν επίσης ότι η αρχική δήλωση που ξεσήκωσε αντιδράσεις από ανεξάρτητους βουλευτές έχει ανακληθεί και πρόσθεσαν ότι δεν υπήρχε πρόθεση να κατηγορήσουν και να διατυπώσουν υπαινιγμούς για τη στάση συναδέλφων τους στις ψηφοφορίες για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο Θ. Παραστατίδης όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους, κατά την προσέλευσή του στην Επιτροπή παραδέχθηκε ότι «δεν μπορούμε να συστήσουμε σε κανέναν συνάδελφο τι θα κάνει».

Εξάλλου, όταν ζητήθηκε από τον ανεξάρτητο βουλευτή να σχολιάσει τις δηλώσεις του Μανώλη Γλέζου, με τις οποίες συστήνει στον Αλέξη Τσίπρα να μην τους εντάξει στο ψηφοδέλτιο του κόμματος, ο κ. Παραστατίδης δήλωσε ότι σέβεται τον κ. Γλέζο και δεν θέλει να σχολιάσει τις δηλώσεις του. Πάντως είπε πως «δεν έχω ζητήσει από κανέναν να με βάλει σε ψηφοδέλτιο».

Εκτύπωση Εκτύπωση e-mail e-mail