Επίθεση Γερμανών στον Κοπελούζο

ΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΣΤΟΧΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ

kopelouzos

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Τον πασίγνωστο επιχειρηματία Δημήτρη Κοπελούζο φωτογραφίζει -κυριολεκτικά-το γνωστό και έγκυρο γερμανικό περιοδικό STERN ως έναν εκ των Ελλήνων Ολιγαρχών ενατίον των οποίων πρέπει να επιτεθεί η νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για να μαζέψει χρήματα στα δημόσια ταμεία!

Το εξαιρετικά περίεργο είναι ότι ο Δ.Κοπελούζος είναι αυτή τη στιγμή «ζεστό πρόσωπο» για τους Γερμανούς καθώς σε κοινοπραξία με γερμανική εταιρεία είναι «κοντά» στο να αναλάβει την «ιδιωτικοποίηση και αξιοποίηση» των 14 περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας!

«Αυτές οι επιχειρηματικές δραστηριότητες δεν επηρεάζουν τον τρόπο με τον οποίο ασκείται η δημοσιογραφική έρευνα στη Γερμανία» μας είπε ο ανταποκριτής του μεγάλου γερμανικού περιοδικού στην Ελλάδα κ.Φέρρυ Μπατζόγλου.

Το περιοδικό έχει τεράστιες φωτογραφίες από το ….παλάτι του κ.Κοπελούζου στα Βόρεια Προάστια και ο τίτλος της έρευνας του περιοδικού είναι «Επίθεση στα παλάτια»

Οι φωτογραφίες είναι προφανές ότι ελήφθησαν ,είτε με πτήση …ελικοπτέρου πάνω από το τεράστιο συγκρότημα κατοικιών του κ.Κοπελούζου,είτε με δορυφόρο.
Το ρεπορτάζ έγινε στα πλαίσια της έρευνας της φοροδοτικής ικανότητας των Ελλήνων Ολιγαρχών και προφανώς ο τρόπος παρουσίασης είναι τέτοιος ,ώστε να δημιουργείται στους αναγνώστες του περιοδικού το οποίο εκτός της Γερμανίας κυκλοφορεί και σε όλο τον κόσμο ,η εντύπωση ότι η ευρισκόμενη σε κατάσταση χρεοκοπίας Ελλάδα έχει πολύ πλούσιους επιχειρηματίες…

Το ρεπορτάζ αυτό ακολούθησε το πρωτοσέλιδο της γερμανικής «φυλλάδας» «Μπίλντ» το οποίο καλούσε τους Γερμανούς βουλευτές να ψηφίσουν «όχι» στην χρονική παράταση(χωρίς πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση) συμφωνίας βοήθειας προς την Ελλάδα.

Στη συζήτηση στη γερμανική Βουλή αποδοκιμάστηκε το πρωτοσέλιδο αυτό,ενώ ανακοίνωση καταδίκης τέτοιων στοχευμένων επιθέσεων έκαναν και η Ένωση Γερμανών Δημοσιογράφων,αλλά και το περιοδικό “ΣΠΗΓΚΕΛ» ,το οποίο αντί του «Οχι» πρότεινε «ΝΑΙ».

Είναι προφανής η πίεση προς την κυβέρνηση για πάταξη της φοροδιαφυγής και απο το εξωτερικό και απο το εσωτερικό και αν η κυβέρνηση δεν δείξει συγκεκριμένες δράσεις σύντομα θα βρεθεί στη γωνία.
Να θυμίσουμε ότι ο κ.Κοπελούζος για δεκαετίες θεωρείται ο σημαντικότερος επιχιερηματικός συνεργάτης Ρωσικών Εταιρειών στην Ελλάδα και ίσως αυτό να μην είναι άσχετο με την επιλογή του γερμανικού STERN στο πρόσωπό του…
Ο «δημιουργός» της λίστας Λαγκάρντ Ερβέ Φαλσιανί δηλώνει ότι αν και έχει τεράστιο αριθμό στοιχείων για Ελληνες με τεράστιες καταθέσεις στο εσωτερικό κανείς από την νέα Ελληνική Κυβέρνηση δεν ήρθε σε επικοινωνία μαζί του για να τους δώσει στοιχεία.
Ο ίδιος λέει,ότι ίσως ακόμα δεν έχουν προλάβει,αλλά σπεύδει να καρφώσει τη νέα κυβέρνηση λέγοντας ότι στην Ισπανία ,το αδελφό Κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ οι PODEMOS ,αν και δεν είναι κυβέρνηση ήδη ζήτησε και έλαβε από τον Φαλσιανί στοιχεία.Το ίδιο και η ιταλική αντιπολίτευση
Ο φαλσιανί δήλωσε ότι στη λίστα Λαγκάρντ υπάρχει μόνο το 1% των διαθέσιμων στοιχείων για ελληνικό πλούτο σε ξένες Τράπεζες.
Σύμφωνα με τους ως τώρα υπολογισμούς στη λίστα Λαγκάρντ τα ποσά ξεπερνούν τα 2 δις ευρώ.Επομένως αντιλαμβάνεται κανείς σε ποιό ποσό φτάνει και το υπόλοιπο 99%.
Ο κύριος λόγος άρνησης των ελληνικών αρχών να ανοίξουν το θέμα της λεηλασίας του πλούτου (λόγια του Γιώργου Παπανδρέου το 2010) είναι ότι εκτός των ονομάτων και των ποσών θα προκύψει και η «πηγή» του πλουτισμού.Και σε πλείστες όσες περιπτώσεις η «πηγή» είναι το δημόσιο χρήμα που εκλάπη απο σκάνδαλα μεταξύ των οποίων και θαλασσοδάνεια.Φυσικά και η ληστεία του χρηματιστηρίου.
Στις λίστες φιγουράρουν βαριά ονόματα επιχειρηματιών,δημοσιογράφων,πολιτικών κλπ

Εκτύπωση Εκτύπωση e-mail e-mail