Θεαματική υποχώρηση Γερμανών!

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

article11874
Του ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ
«Οδηγήσαμε την Ελλάδα και την Ευρώπη στο μονοπάτι της καταστροφής. Και σήμερα ΕΠΟΝΕΙΔΙΣΤΑ η νέα γενιά ΔΕΝ γνωρίζει τι έκανε το έθνος μας στην Ευρώπη. Πρέπει να εξετάσουμε όλες τις πιθανότητες να προχωρήσουμε στην καταβολή των επανορθώσεων γιατί είμαστε ένα ιστορικό έθνος που πρέπει να γνωρίζει και να αναλαμβάνει τις ευθύνες του.»
Αυτές οι δηλώσεις δεν είναι του του Μανώλη Γλέζου, προέδρου της επιτροπής διεκδίκησης των γερμανικών αποζημιώσεων. Φαίνεται,άλλωστε, από τη διατύπωση. Ο Μανώλης Γλέζος δεν δίστασε να πάει στο Αμβούργο, έδρα του περίφημου «ΣΠΙΓΚΕΛ» και την πρωτομαγιά να είναι στην πρώτη γραμμή της διαδήλωσης. Συμβολικά μεν, με μεγάλη σημασία για τη χρονική συγκυρία δε.
Δεν είναι ούτε δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών Νίκου Βούτση. Φαίνεται άλλωστε. Εκείνος δήλωσε χθες ότι οι δανειστές μας προορίζουν για «γκαρσόνια της Ευρώπης».
Και έτσι ακριβώς είναι.
Δεν είναι δηλώσεις των Γερμανών φίλων της Ελλάδας,όπως των δικηγόρων του Αμβούργου,του καθηγητή Ρίτσλ, του καθηγητή Φλάϊσερ… Είναι δηλώσεις του κορυφαίου Γερμανού πολιτικού της εποχής. Του προέδρου της Γερμανικής Δημοκρατίας Γιόαχιμ Γκάουκ.
Είναι δηλώσεις σε πλήρη αντίθεση με τις δηλώσεις των εκπροσώπων του γερμανικού υπουργείου εξωτερικών και της γερμανικής καγκελαρίας που δήλωναν πριν ένα μήνα ότι «δεν υφίσταται θέμα οφειλών προς την Ελλάδα».
 Συνιστούν πλήρη ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ οι δηλώσεις αυτές και δείχνουν το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουν σε όλα τα ζητήματα οι σημερινοί ελληνες πολιτικοί.Δηλαδή να μην υποχωρήσουν πουθενά.Επονείδιστο είναι και το χρέος,επονείδιστες και οι αιτίες των οφειλών,κατά τον πρόεδρο Γκάουκ. Συνδέονται τα ζητήματα και με την επιμονή μας πρέπει να συμψηφιστούν.Κατά τους Αμερικανούς και τους Γάλλους οι οφειλές είναι της τάξης των 500 δις ευρώ. Επομένως …να μην γίνουμε γκαρσόνια της Ευρώπης και ας γυρίσουμε,όχι στη δραχμή,αλλά και στην προπολεμική κατάσταση. Καλύτερα τσοπάνηδες στο…Κάτω Σούλι ,παρά γκαρσόνια λίγο πιο κάτω στο Σχοινιά.
Αυτές οι δηλώσεις θα έπρεπε να είναι πρώτο θέμα στα ελληνικά ΜΜΕ.Αυτά τα ΜΜΕ που έκπληκτα βλέπουν τους Γερμανούς παρουσιαστές των ΓΕΡΜΝΑΙΚΩΝ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΜΜΕ να παρομοιάζουν σημερινούς Γερμανούς πολιτικούς με τον Χίτλερ… Κάτω που δεν τολμούν ούτε να σκεφτούν οι δικοί μας ψοφοδεείς…
Φυσικά την υποχώρηση τη δική μας θέλει και η ντόπια Ολιγαρχία. Αυτό ήθελε και το …1821… Ευτυχώς δεν έγινε τότε, ΔΕΝ πρέπει να γίνει και τώρα.
Εκτύπωση Εκτύπωση e-mail e-mail