Κουμπάρος ο Κώστας στη Βουλγαρία

ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ... ΚΟΥΜΠΑΡΙΑ

karamanlis natasa 2

Του ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

H Βουλγαρία τα τελευταία 70-80 χρόνια είναι… η Βουλγαρία! Ο παράδεισος που θα ζούσε επι υπαρκτού σοσιαλισμού άργησε μερικές …χιλιετίες.


Οταν οι σοβιετικοί θεματοφύλακες πήραν τη βαριά τους μπότα και απο τη Βουλγαρία,διάδοχος ήταν το χάος της φτώχειας.Οσοι μπόρεσαν αναζήτησαν καλύτερη μοίρα στο εξωτερικό,άλλοι με εντιμότητα,άλλοι συνέβαλαν στη συγκρότηση πολυεθνικών συμμοριών με κατά τόπους αρχηγούς.

Σήμερα 25 χρόνια μετά την παραδοχή ότι ο παράδεισος δεν θα πήγαινε ούτε στη Βουλγαρία,η χώρα μαστίζεται απο διαφθορά χειρότερα απο την Ελλάδα.Μάλιστα περιμένει να ζήσει από κλεμμένα -φορολογικά-ελληνικά χρήματα.
Αυτή είναι η αιτία των πρόσφατων ταλαιπωριών χιλιάδων Ελλήνων οδηγών,τους οποίους οι βούλγαροι υποχρεώνουν σε ουρές χιλιομέτρων και αναμονή ωρών στη διέλευση των συνόρων.επίσημη αιτιολογία η έρευνα σε ΌΛΑ τα αυτοκίνητα.Ανεπίσημη:οι φόροι που θα βάλει το ελληνικό κράτος στις επιχειρήσεις με (προσχηματική) έδρα τη Βουλγαρία.

Η Βουλγαρία μοιάζει σε πολλά άσχημα με την Ελλάδα σήμερα.Μάλιστα την ξεπερνά.Η πολιτική της σκηνή είναι πιο αδίστακτη στο να φαίνεται η εμπλοκή της στη διαφθορά και σειρά …πυγμάχων έγιναν πολιτικοί.Σειρά μπράβων έγιναν επιχειρηματίες του ποδοσφαίρου,του αθλητισμού και συνεταίροι με πολιτικούς. Μία ιδιότυπη Μαφία βρέθηκε στην εξουσία.Θα μπορούσε βέβαια να πει κανείς ότι το ίδιο συμβαίνει και στην Ελλάδα και πριν και μετά την πτώση του υπαρκτού σοσιαλισμού στην Ανατολική Ευρώπη. Μόνο που εδώ μοιάζουν πολύ καθώς πρέπει οι -κατά τα άλλα-σκέτοι μαφιόζοι. Αυτή την περιόδο οι αποκαλύψεις για τη Μαφία στο βουλγαρικό αθλητικό στερέωμα συναγωνίζονται τις ελληνικές.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι οι διεθνείς ομοσπονδίες συνεργάζονται με τη νέα ελληνική κυβέρνηση,καθώς διαπιστώνουν οτι τα περί ανεξαρτησίας των ελληνικών αθλητικών αρχών,ήταν το πρόσχημα για να κυβερνούν οι διάφορες Μαφίες ,ιδιαίτερα απο την εποχή του «επαγγελματικού ποδοσφαίρου» και μετά.

Κάποτε ερευνούσαμε τα πλαστά πτυχία κορυφαίου παράγοντα του χώρου του (πράσινου) ποδοσφαίρου.Θρασύτατα ο κορυφαίος μας τηλεφώνησε και μας είπε «αφού είναι δικός μας δεν έχει σημασία τι πτυχία έχει.Τέλος»!!!

Δεν είναι τυχαίο ότι αυτές τις ημέρες με τις σοβαρές ανακριτικές πράξεις εναντίον ΚΟΡΥΦΑΙΩΝ του ποδοσφαίρου «ξεμπλοκάρισε» το ιστορικό γήπεδο του ΠΑΟ,το οποίο,όπως και του Θρύλου και της ΑΕΚ θα έπρεπε να είναι ξεμπλοκαρισμένο χρόνια… Ξένοι και Ελληνες διαπιστώνουν οτι «δεν πάει άλλο με τις Μαφίες στην Ιταλία,την Ελλάδα,τη Βουλγαρία,τις πρώην γιουγκοσλαβικές δημοκρατίες,τη Ρουμανία και εν μέρει την Τουρκία,την Κύπρο…Κατά καιρούς πολλοί είχαν καλές προθέσεις,Αλλά αστόχησαν στην επιλογή συνεργατών και την..πάτησαν.

Η διάσημη Σοφία Κόππολα στην βραβευμένη ταινία της «ΜΑΡΙΑ ΑΝΤΟΥΑΝΕΤΤΑ» προβάλει την παραγκωνισμένη αλήθεια.Το ζεύγος της εξουσίας δεν είχε κακές προθέσεις,αλλά το περιβάλλον τους είχε αποκόψει εντελώς απο το λαό και τις ανάγκες του.Και την πλήρωσε,όχι άδικα…

Πολλοί λένε τελευταία(και ο κ.Τσίπρας) καλά λόγια για τον Κ.Καραμανλή.Κάποιος μας είπε ότι αυτές τις ημέρες βρέθηκε στη ινκόγνιτο με ΟΛΗ την οικογένεια στη Βουλγαρία.Οχι για διακοπές…Ούτε για πολιτικές επαφές.Αλλά για να παντρέψει την κοπέλα που μεγάλωσε τα παιδιά του. Καλές είναι οι …καλές πράξεις.Παντού και πάντα.

Ας πάρει μια εικόνα «ιδιωτικά» για το χάλι της Βουλγαρικής κρατικής μηχανής,τις Μαφίες και ας βάλει πλάτη στο χτύπημα της διαφθοράς.Αυτή τη φορά δεν έχει το πρόβλημα της κάκιστης επιλογής των συνεργατών,αυτή δηλαδή που έκανε ,όταν ανέβηκε στην εξουσία της Νέας Δημοκρατίας και στην εξουσία της Ελλάδας.
Επέλεξε και με την πίεση επιχειρηματιών τέρατα ανηθικότητας ,όπως και άλλοι πολιτικοί,άλλωστε,Και πάθαμε όλοι.Και πληρώνουμε σήμερα όλοι.Ιδιαίτερα δυσκολεύονται οι οικονομικά αδύναμοι….

Εκτύπωση Εκτύπωση e-mail e-mail