Μεγάλοι έρωτες – μεγάλα πορτοφόλια…

ΓΑΜΟΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ, ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ

tsoxstamanmikstmpa

To σφάλλειν ανθρώπινον.

Οι ασυμφωνίες χαρακτήρων επίσης δεδομένες σε πολλές περιπτώσεις και φυσιολογικές.

Αλλά…

Έχουμε ένα ερώτημα με πηγή αυτά που βλέπουμε τριγύρω από πολιτικούς και δημοσιογράφους. Εκείνους τους πολιτικούς και εκείνους τους δημοσιογράφους που διατείνονται ότι έχουν ισχυρότατο σύστημα αξιών. Ότι έχουν όχι απλά τον κοινό νου, αλλά και πολύ παραπάνω ώστε κάθε φορά να αναγνωρίζουν ποιος είναι ο σωστός δρόμος να βαδίσει κανείς και πως μπορεί να λύνονται τα προβλήματα μεταξύ ανθρώπων, υπηρεσιών, κοινωνιών, κρατών, κλπ.

Και ενώ τα έχουν όλα αυτά, κάνουν κάθε πέντε χρόνια και άλλο γάμο τυπικά. Ενώ κάθε χρόνο κάνουν και άλλο γάμο ουσιαστικά.

Μάλιστα οι γάμοι που κάνουν είναι από αυτούς που από μακριά φωνάζουν ότι δεν θα πετύχουν τίποτα παραπάνω από δημοσιότητα και κοινή ζωή με ένα πολύ γερό πορτοφόλι.

Γάμοι που από μακριά φωνάζουν ότι στην καλύτερη περίπτωση δείχνουν ότι τουλάχιστον το ένα από τα δυο μέρη δεν έχει δράμι μυαλό, στη χειρότερη φωνάζουν ότι είναι γάμοι συμφέροντος, οι γάμοι σαν αυτούς που κάνουν οι αρσενικές και θηλυκές πόρνες του χρήματος.

Ναι λοιπόν. Το σφάλλειν ανθρώπινον αλλά στις προκείμενες περιπτώσεις δεν πρόκειται περί αυτού.

Τα γράφουμε για να μπορείτε διαβάζοντας να προσδιορίζετε και εσείς μια ιδιαίτερη τάξη ανθρώπων. Οι μεν κρατούν πολιτικά ηνία. Οι δε ηνία στα ΜΜΕ. Είναι όμως της ίδιας συνομοταξίας. Καταφέρνουν εκεί που δεν μπορούν να φτιάξουν ένα στοιχειώδες δικό τους σπίτι, εκεί που δεν καταφέρνουν να υπηρετήσουν ένα στοιχειώδες σύστημα αξιών να ΠΑΡΑΠΛΑΝΟΥΝ τον κόσμο και να του παίρνουν την ψήφο “για να υπηρετήσουν αρχές και αξίες”.

Ακριβώς δηλαδή αυτές που δεν έχουν…

Στην Ελλάδα της αρπαχτής και της βρομιάς παράγινε. Διαβάστε το βιβλίο του Νίκου Ζήγρα, όπου ανοιχτά προσδιορίζει την πρωταγωνίστρια του βιβλίου ως πόρνη αυτού του χρήματος και της εξουσίας και μαζί με αυτήν και ένα ολόκληρο σύστημα πολιτικών και ΜΜΕ, το οποίο ο ίδιος ως υπαρχηγός “εγκληματικής οργάνωσης” υπηρέτησε. Δικά του είναι τα λόγια.

Θα καταλάβετε γιατί δεν προβλήθηκε το βιβλίο και θα ερμηνεύετε αυτούς τους εμετικούς “έρωτες” πολιτικών και δημοσιογράφων που διαχρονικά τα καλοκαίρια κυριαρχούν.

Στα 40 χρόνια της δημοσιογραφικής μας πορείας ψάχνουμε ακόμα ΜΙΑ ή ΕΝΑΝ που να μπήκε σε μεγάλο έρωτα με έναν σοφό μεν φτωχό δε… Μα ούτε ΜΙΑ; Ούτε ΕΝΑΣ;

Και κατά τα λοιπά συνεντευξιάζονται και λένε ότι “τους κέρδισε η απλότητα και οι αξίες που έχει στη ζωή”…

Εκτύπωση Εκτύπωση e-mail e-mail