Συνετρίβη αεροσκάφος της Germanwings

AIRBUS A320 ΜΕ 150 ΕΠΙΒΑΙΝΟΝΤΕΣ - ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΣΤΙΣ ΓΑΛΛΙΚΕΣ ΑΛΠΕΙΣ

daipx123

Επιβεβαιώνει την είδηση η Germanwings αλλά και η μητρική της Lufthansa μέσω του CEO της Carsten Spohr

Με 144 επιβάτες και 6 μέλη του πληρώματος, τόσο η γαλλική Προεδρία όσο και η εταιρεία επιβεβαιώνουν την συντριβή της πτήσης 4U 9525 της γερμανικής low-cost αεροπορικής εταιρείας Germanwings σήμερα το πρωί στις γαλλικές Άλπεις.

Το αεροσκάφος τύπου Airbus A320-211 (με νηολόγιο D-AIPX και αριθμό κατασκευαστή 0147), που εκτελούσε την πτήση Βαρκελώνη – Ντίσελντορφ ήταν προγραμματισμένο να προσγειωθεί στη Γερμανία στις 11.55 τοπική ώρα έδωσε το τελευταίο του στίγμα περίπου 87 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Νίκαιας, με τελευταίο καταγεγραμμένο υψόμετρο τα 6.800 πόδια και ταχύτητα 378 κόμβων. Το αεροσκάφος είχε παραδοθεί στη Lufthansa τον Φεβρουάριο του 1991, στο στόλο της οποίας παρέμεινε μέχρι το 2004.

Πρόσφατα η Lufthansa ανέθεσε στη Germanwings όλες τις πτήσεις μικρών και μεσαίων αποστάσεων που δεν εκτελούνται από και προς τους κόμβους της στη Φρανκφούρτη και το Μόναχο.

Το ασυνήθιστα χαμηλό υψόμετρο για τη συγκεκριμένη φάση της πτήσεις θα μπορούσε να ερμηνευθεί αν το αεροσκάφος εισήλθε σε κατάσταση απώλειας στήριξης, καθώς η συνηθισμένη διαδικασία σε αυτές τις περιπτώσεις για τους χειριστές είναι να στρέψουν τη μύτη προς το έδαφος με στόχο να ανακτήσουν τη χαμένη ταχύτητα.

Νωρίτερα, ελικόπτερο των γαλλικών σωστικών υπηρεσιών μετέβη στον τόπο του δυστυχήματος, ενώ ο Γερμανός Υπουργός Μεταφορών, Alexander Dobrindt ανακοίνωσε πως η κυβέρνηση έχει ήδη στείλει ομάδα ερευνητών προκειμένου να διακριβωθούν τα αίτια της τραγωδίας.

Η Καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ ακύρωσε όλες τις προγραμματισμένες της συναντήσεις, ενώ ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ σε τηλεοπτική δήλωσή του ανέφερε «είναι ένας θρήνος, μια τραγωδία».

Τόσο η Germanwings όσο και η Lufthansa άλλαξαν τα λογότυπα τους στα social media σε γκρι εκδοχές τους σε ένδειξη πένθους, ενώ η δήλωση της Lufthansa αναφέρει:

«Πρέπει να επιβεβαιώσουμε με βαθύτατη θλίψη ότι η πτήση 4U 9525 της Germanwings από τη Βαρκελώνη στο Ντίσελντορφ ενεπλάκη σε ατύχημα πάνω από τις Γαλλικές Άλπεις. Η πτήση εκτελούνταν από αεροσκάφος τύπου Airbus A320 και μετέφερε 144 επιβάτες και 6 μέλη πληρώματος. Η Lufthansa και η Germanwings έχουν δημιουργήσει μια ειδική τηλεφωνική γραμμή, την 0800 11 33 55 77 για βοήθεια και φροντίδα των οικογενειών των επιβαινόντων. Όλοι στη Germanwings και στη Lufthansa είναι βαθύτατα σοκαρισμένοι και θλιμμένοι εξ” αιτίας των γεγονότων. Οι σκέψεις και οι προσευχές μας πάνε στις οικογένειες και στους φίλους των επιβατών και μελών πληρώματος».

O Γάλλος Υπουργός Μεταφορών επιβεβαίωσε νωρίτερα πως το αεροσκάφος εξέπεμψε σήμα κινδύνου στις 10.47 τοπική ώρα και πως η πρόσβαση στη χιονισμένη περιοχή είναι αδύνατη με επίγεια μέσα, αλλά είναι δυνατή με ελικόπτερα.

Εκτύπωση Εκτύπωση e-mail e-mail