Παρέμβαση Ομπάμα για το Προτεκτοράτο

«ΘΑ ΜΑΣ ΓΔΑΡΟΥΝ ΑΝ ΠΕΣΟΥΜΕ ΕΞΩ»

dragasakis merkel ombama

Tου ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

«Η μεγάλη ώρα είναι τώρα» λέει το γνωστό τραγούδι. «Εάν πέσουμε έξω θα μας γδάρουν» ήταν η μεταμεσονύκτια κορυφαία φράση του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης Γιάννη «νουνεχή» Δραγασάκη στην παρέμβασή που έκανε και μόνο τυχαία δεν ήταν…

Όπως και σε άλλα ρεπορτάζ μας εδώ έχουμε γράψει ήρθε ο καιρός, στον οποίο όλοι θα κληθούν να πάρουν θέση.

Οι Ευρωπαίοι θα αποδείξουν αν θεωρητικά μιλούν για Ευρώπη της αλληλεγγύης και των εταίρων ή μια Ευρώπη στην οποία θα ισχύει το δίκαιο των ισχυρών και της (γερμανικής) Ολιγαρχίας. « Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρωτοπόρος στην προσπάθεια να αλλάξει η πορεία της Ευρώπης ,ώστε τα παιδιά μας να έχουν μέλλον. Το μέλλον είναι στο ευρώ ,αλλά δοκιμάζουμε και τους φίλους μας» είπε ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης κ. Δραγασάκης και είπε ευθέως ότι και η Κίνα είναι πιθανός χρηματοδότης μας καθώς «έχουμε κοινά στρατηγικά συμφέροντα».

Ποιούς φίλους μας;

Τους Ευρωπαίους ( Γιούνκερ, Ντράγκι κλπ ) και τους Αμερικανούς.

Γράψαμε χθες ότι δεν είναι καθόλου τυχαίο, ότι την κρίσιμη αυτή ώρα των μεγάλων μαχαιριών, φρόντισε να βρίσκεται στην Αθήνα η υφυπουργός Εξωτερικών κ. Νιούλαντ και είναι σε ανοιχτή γραμμή με τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ και εκείνος με τον Ομπάμα.

Πριν στεγνώσει το…πλήκτρο έγινε γνωστό ότι ο ίδιος αυτοπροσώπως ο Ομπάμα τηλεφώνησε Τετάρτη (18 Μάρτη) στην Άνγκελα Μέρκελ για δυο θέματα. Ένα της Ελλάδας και ένα της Ουκρανίας. Η ενημέρωση λέει ότι ο κ.Ομπάμα της είπε ότι οι ΗΠΑ θέλουν να μείνει και η Ελλάδα στην ευρωζώνη και να υπάρξει κοινή συμφωνία στην εξαμερή συνάντηση,αλλά και ότι είπε πως θέλει μια Ελλάδα σε οικονομική ανάπτυξη και όχι μια Ελλάδα-πτώμα ,το οποίο απλά θα πληρώνει τις δόσεις στους πιστωτές…

Αυτό είναι πολύ ουσιαστικό. Άλλη πολιτική έχουν οι Αμερικανοί Ρεπουμπλικανοί, άλλη οι Δημοκρατικοί του Ομπάμα. Άλλη η ρεπουμπλικανή Μέρκελ, άλλη ο Ομπάμα.

Θα επιβάλει τη δική του πολιτική στην Ευρώπη για χάρη της Ελλάδας;

Θα φανεί σήμερα και μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα στο τετ α τετ Μέρκελ-Τσίπρα… Εάν θέλει πραγματικά ο Ομπάμα μπορεί να κάνει τη Μέρκελ να τσακιστεί και να βρεί συμφωνία με την Ελλάδα ,και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να τσακιστεί να …τσακίσει την Ολιγαρχία της διαπλοκής,της Ολιγαρχίας και της φοροδιαφυγής…

Ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης στην εκπομπή ΙΝΤΡΙΓΚΑ χθες παρά την πίεση που του ασκούσαν για να πάρει μνημονιακές θέσεις είπε ότι «έχουν μάθει να μας φέρονται σαν προτεκτοράτο και το οξύμωρο είναι ότι υποστηρίζουν εκείνους που δεν μπορούν να τα βάλουν με την ελληνική Ολιγαρχία την οποία δεν εμπιστεύονται κιόλας».
Στην εκπομπή είχαν ετοιμάσει τραπέζι με κύριο πιάτο τον …Βαρουφάκη.Ο Γιάννης Δραγασάκης είπε μεν ότι «δεν θα σχολιάσει το στυλ του κάθε Γιάννη» και «ο Γιάννης Βαρουφάκης έχει και τα θετικά και τα αρνητικά και πάντως μας έχει βοηθήσει γιατί συμβάλει στην αυτοπεποίθηση».
Η Στάη-Τσαρλαμπά,έφτασε στο σημείο να συγκρίνει τον Βαρουφάκη με τον δικαζόμενο στο ειδικό δικαστήριο Γ. Παπακωνσταντίνου «γιατί και εκείνος είχε άψογα αγγλικά και μετά μίλησε για Τιτανικό». Κάποια στιγμή πήρε το λόγο ένας Πάσχος κάτι ,ο οποίος είπε ότι οι υπουργοί και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζουν στην εποχή της Οκτωβριανής επανάστασης κλπ και αλλάξαμε συχνότητα…

Υ.Γ.Ο Γιάννης Μηλιός στις πρώτες εμφανίσεις του είχε ένα ωραίο σκουλαρίκι.Μετά το χάσαμε.Υστερα βρήκαμε την κόρη του σε πάρτι στο Γκστάντ της Ελβετίας,όπου πάνε μόνο Κροίσοι. Ύστερα χάσαμε τον Μηλιό απο τους υποψήφιους του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές. Έμεινε υπεύθυνος για την οικονομική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν τον ρωτούσε κανείς και τώρα τον χάσαμε και απο εκεί.

Εκτύπωση Εκτύπωση e-mail e-mail