Παραιτείται από τη θέση του αντιπροέδρου της ΝΔ ο Αβραμόπουλος

Αβραμόπουλος-2 (1)

Tην παραίτησή του από τη θέση του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας ανακοίνωσε πριν από λίγο ο επίτροπος κ. Δημ. Αβραμόπουλος  μιλώντας ενώπιον της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος.

Προέτρεψε, δε, εμμέσως και τον δεύτερο αντιπρόεδρο κ. Στ. Δήμα να πράξει το ίδιο λέγοντας ότι είναι ώρα να γεφυρώσουμε τις γενιές σε αυτή την παράταξη.

«Επιθυμώ εδώ να δηλώσω, οτι λόγω της συνεχούς ενασχόλησης μου με τα ευρωπαϊκά θέματα, σε καθημερινή βάση, και με το βάρος ευθύνης ενός εκ των ισχυρότερων πολιτικών χαρτοφυλακίων της ευρωπαϊκής επιτροπής, θέτω σήμερα στη διάθεση του προέδρου και της παράταξης, την τιμητική θέση του αντιπροέδρου της ΝΔ, ώστε αυτή, σε αυτό το στάδιο που ακολουθεί, να καλυφθεί από ένα στέλεχος που θα είναι κοντά και καθημερινά στον αγώνα της παράταξης μας».
Μπαίνοντας στην ουσία της συζήτησης για τα αίτια της εκλογικής ήττας, ο κ. Αβραμόπουλος σημείωσε ότι «στις 25 Ιανουαρίου ένα μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού μας γύρισε την πλάτη και πρέπει να το αναγνωρίσουμε, δεν μπορούμε να αποδίδουμε την ήττα μας στην παροχολογία των αντιπάλων μας. Να τελειώσουμε σήμερα με τη φοβική ΝΔ, είπε με έντονα κριτική διάθεση για την προεκλογική στάση της ΝΔ.

Ο κ. Αβραμόπουλος  εκφώνησε μία αμιγώς κεντρώα ομιλία, τασσόμενος υπέρ μιας παράταξης ανοικτής, με  διεθνές και ευρωπαϊκό κύρος, χωρίς φανατισμούς, οξύτητες και ακρότητες. «Η ΝΔ θα πρέπει έχει ρόλο εθνικού εγγυητή, ο ιδεολογικός άξονας της παράταξης διαχρονικά ειναι ο ευρύτερος χώρος της φιλελεύθερης πολιτικής, κοινωνικής και δημοκρατικής κεντροδεξιάς με πειστικό και αξιόπιστο άνοιγμα στον ευρύτερο χώρο του κέντρου» είπε.

Εκτύπωση Εκτύπωση e-mail e-mail