Έκλεισε το θέμα της αλλαγής ηγεσίας ο Σαμαράς

Το θέμα ηγεσίας στη Νέα Δημοκρατία έκλεισε. Το ίδιο και η συζήτηση για έκτακτο συνέδριο, κατά του οποίου τάχθηκαν οι περισσότεροι βουλευτές. Με αυτά τα λόγια και με μία σκληρή κριτική εναντίον των αμφισβητιών του κόμματος επιχείρησε από λίγο να θέσει τέλος στην εσωκομματική εσωστρέφεια ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

«Όσοι διαρρέουν στα ΜΜΕ άλλα από αυτά που είπαν στην συνεδρίαση της Κ.Ο πρέπει να γνωρίζουν ότι και θα τραυματίσουν τη ΝΔ και θα βοηθήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ» είπε ο κ. Σαμαράς ανεβάζοντας κατακόρυφα τους τόνους.

Σε άλλη αποστροφή ο πρόεδρος του κόμματος είπε ότι «κάποιοι θέλουν η ΝΔ να βυθιστεί στην εσωστρέφεια αλλά και ότι υπάρχουν συμφέροντα που θέλουν το κόμμα να βουλιάζει για να κερδίσει χρόνο ο ΣΥΡΙΖΑ τώρα που ξεφουσκώνει δημοσκοπικά». Κατηγόρησε, δε, την κυβέρνηση για σπέκουλα εναντίον της Συγγρού.

Με μία αυτοκριτική διάθεση, ο πρώην πρωθυπουργός παραδέχθηκε ότι υπήρξαν σφάλματα και αδυναμίες που πρέπει να διορθώσουμε»  αλλά και επικοινωνιακά λάθη «που δεν πέρασαν το μεγάλο έργο της κυβέρνησης Σαμαρά», τα οποία δικαιολόγησε λέγοντας ότι «δεν κυβερνούσαμε μόνοι μας». Παραδέχθηκε, μάλιστα, σφάλματα σε επιλογές προσώπων, σημειώνοντας ότι αυτά θα αλλάξουν.

Στην ομιλία του κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, για την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος ο κ. Σαμαράς επανέλαβε ότι η κυβέρνησή του παρέλαβε χάος και παράδωσε χώρα και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι ξαναγυρίζει τη χώρα στο μνημόνιο. Παράλληλα, κατηγόρησε τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη ότι επαναφέρει το «ολέθριο λάθος» περί δημοψηφίσματος που πρότεινε οΓιώργος Παπανδρέου.

Όπως είπε, η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ θα έβγαζε τη χώρα στις αγορές στο τέλος του έτους και κατηγόρησε τονΥπουργό Οικονομικών ότι «ζητάει από το Eurogroup, να μην ονομάσουν το νέο μνημόνιο που ετοιμάζουν, μνημόνιο, αλλά Συμβόλαιο για την ανάπτυξη», τονίζοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει συμμαχίες, όταν ακόμη και η Ισπανία και η Πορτογαλία είναι απέναντι. «Πήγαιναν για λεφτά χωρίς μνημόνιο και γύρισαν με μνημόνιο χωρίς λεφτά» ανέφερε ο κ. Σαμαράς.

«Η μόνη εγγύηση ότι η Ελλάδα μπορεί να μείνει όρθια είναι η Νέα Δημοκρατία» τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς και έθεσε τα «δύο λάθη» -όπως είπε- που εκφράζουν δύο αντίθετες απόψεις στο κόμμα.

«Υπάρχει το λάθος της λεγόμενης αριστερής παρένθεσης, να κάτσουμε δηλαδή στη γωνιά μας και να περιμένουμε να πέσει ο ΣΥΡΙΖΑ από τα λάθη και τις αντιφάσεις του. Εμείς δεν θέλουμε να πέσει ο ΣΥΡΙΖΑ, γιατί είναι ένοχος εξαπάτησης του ελληνικού λαού και θέλουμε να υποστεί όλες τις συνέπειες, να πιει το πικρό ποτήρι μέχρι και την τελευταία γουλιά. Εμείς δεν βιαζόμαστε να τους διώξουμε από την εξουσία, εκείνοι κάνουν τα πάντα για να φύγουν» τόνισε.

Τέλος, προανήγγειλε νέες συνεργασίες και προσχωρήσεις. «Θα ανοίξουμε τα στεγανά του κόμματος και εγώ είμαι ήδη σε επαφή με προσωπικότητες που θέλουν να προσχωρήσουν στη Νέα Δημοκρατία» είπε.

Εκτύπωση Εκτύπωση e-mail e-mail