«Βόμβα» για δημοψήφισμα

ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΣΥΡΙΖΑ Η ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ - Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΤΑ ΕΚΑΝΕ ΑΝΩ-ΚΑΤΩ

baroufakis-mpakogianni

Του Γιάννη Ντάσκα

«Αν δεν καταλήξουμε σε συμφωνία με τους θεσμούς τότε θα κάνουμε αυτό που συζήτησα με τον Πρωθυπουργό.Είτε δημοψήφισμα,είτε εκλογές»

Αυτή τη βόμβα ρίχνει απο την Τταλία ,όπου βρίσκεται με συνέντευξή του στην μεγαλύτερης κυκλοφορίας εφημερίδα «Κορριέρε Ντε λα Σέρρα» ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης και πυροδοτεί το εσωτερικό και εξωτερικό κύκλο συζητήσεων και αντιπαραθέσεων.

Στο εξωτερικό οι διαβόητες «αγορές» μόνο ήσυχες δεν θα μείνουν και ερώτημα είναι αν αυτό ήταν και είναι ζητούμενο και απο τον έμπειρο στις αγορές Υπουργό μας.

Γιατί να είναι ζητούμενο κάτι που θα κάνει κακό κατ αρχήν στην ελληνική οικονομία;

1.Διότι η ελληνική οικονομία εκεί που βρίσκεται μικρό κακό μπορεί να πάθει απο αυτό.
2.Για να διαπιστώσει ενόψει συζητήσεων πως θα επηρεαστούν οι άλλες οικονομίες και ποιές προβλέψεις θα γίνουν για τις επιπτώσεις στην ευρωζώνη,άρα και ποιά ανησυχία θα υπάρξει,ώστε να υποχωρήσουν οι δανειστές.
3 Για να προλειάνει το έδαφος στο εσωτερικό ως προς το (αρνητικό) μέλλον των οικονομικών εξελίξεων,άρα και των πολιτικών.
4.Για να θέσει προ των ευθυνών του το τμήμα εκείνο του ΣΥΡΙΖΑ που (υπό τον Μανώλη Γλέζο) δεν θέλει να ακούσει για υποχώρηση και συμφωνία με τους εταίρους.
5.Ίσως να έχει και σύμφωνη γνώμη των Αμερικανών στην κόντρα με τους ευρωζωνιστές και τη σημερινή πολιτική που ασκούν οι Γερμανοί στην Ευρώπη.

Στο εσωτερικό ο Δημήτρης Στρατούλης δήλωσε πρωί-πρωί ότι εκτός των εκλογών και του δημοψηφίσματος υπάρχει και ο τρίτος δρόμος ,δηλαδή να πετύχουμε συμφωνία με τους δανειστές και τους ευρωπαίους.

Η Ντόρα Μπακογιάνη χαρακτήρισε καταστροφή την προσφυγή σε δημοψήφισμα ή στις εκλογές με ζητούμενο να φύγουμε απο την ευρωζώνη και να γυρίσουμε στη δραχμή και είπε ότι «οι Έλληνες θα ζήσουν μια κόλαση»
Χαρακτήρισε επικίνδυνο τον Υπουργό Οικονομικών και καταστροφική την πολιτική που ακολουθείται σήμερα.

Άρα έχει η κυβέρνηση σύντομο μέλλον;

Οι εφημερίδες της ολιγαρχίας δηλαδή το ΕΘΝΟΣ και το ΒΗΜΑ κάνουν αυτό που έκαναν επι Κώστα Καραμανλή.
Από «Ντόλλυ-κλωνοποιημένο» που τον παρουσίαζαν πριν γίνει κυβέρνηση και αμέσως μετά την άνοδό του στην εξουσία ,έγιναν φίλοι και συγκυβερνήτες στα κρατικά χρήματα ,μέσω των έργων ,των διαφημίσεων κλπ.

Οι εφημερίδες αυτές έχουν κάνει εμφανή στροφή στήριξης του ΣΥΡΙΖΑ παρά τα άσφαιρα που ρίχνουν κάπου-κάπου.
Ισως να οφείλεται στο ότι δεν βλέπουν σύντομα εκλογές.Το δημοψήφισμα είναι άλλο…
Ισως να οφείλεται στο ότι βλέπουν εκλογές ,αλλά με νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.

Προσέξτε τη σημερινή προσφορά του ΒΗΜΑΤΟΣ…Φιλοσυριζική καθαρά η μελέτη για τις οφειλές της Γερμανίας,έστω και αν είναι «λειψή» σε πολλά κεφάλαια.Οταν μιλούσαμε ορισμένοι και πολύ λίγοι για τις οφειλές της Γερμανίας,μας απειλούσαν,μας χλεύαζαν,μας έλεγαν γραφικούς και φυσικά …ΣΥΡΙΖΑ.

Τώρα εκεί που έφτυναν ακριβώς γλείφουν…Γιατί; Έχετε δει σκύλο να κάνει νιάου στα κεραμίδια;

Εκτύπωση Εκτύπωση e-mail e-mail