Στα υπόγεια φτιάχνουν Οικουμενική

ΠΟΙΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΣΤΟ ΚΟΛΩΝΑΚΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΠΡΟΑΣΤΕΙΑ

tsipras karamanlis

Του ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Η Κυβέρνηση πάει στα βράχια και η επίσκεψη Τσίπρα στη Μόσχα κατάφερε να εκνευρίσει πιο πολύ τους εταίρους -δανειστές και θα προσπαθήσουν να μας ρίξουν πιο γρήγορα στα βράχια.


Τελικά ο Κ,Καραμανλής που είναι σε αναμονή θα είναι η «γέφυρα» για μια οικουμενική κυβέρνηση μαζί με το Ποτάμι,το τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ με τον Αλέξη Τσίπρα και όχι τους…40 βουλευτές περί τον Λαφαζάνη και τη Ζωή Κωνσταντοπούλου. Ισως και το ΠΑΣΟΚ υπό την ηγεσία του Ανδρέα Λοβέρδου που θα εκλεγεί διάδοχος του Βαγγέλη Βενιζέλου.

  • Πότε θα γίνουν όλα αυτά;
  • Περί τον Ιούνιο,ίσως και μέχρι το φθινόπωρο.
  • Ποιοί τα υποστηρίζουν αυτά;

Οι καλά γνωρίζοντες και αυτοί είναι οι πολιτικοί που έχασαν τις εκλογές από τον ΣΥΡΙΖΑ και τα ΜΜΕ που είναι διαπλεκόμενα μαζί τους.

Θα γίνουν αυτά ή μήπως είναι όνειρα θερινών νυκτών; Εάν οι Αμερικανοί που ως τώρα στήριξαν τον ΣΥΡΙΖΑ στηρίξουν τέτοια σενάρια ,τότε θα γίνουν. Εάν οι Αμερικανοί συνεχίσουν να στηρίζουν για τους δικούς τους λόγους τον ΣΥΡΙΖΑ,τότε ο Αλέξης Τσίπρας θα πραγματοποιήσει ως πρωθυπουργός του σημερινού σχήματος τα σχέδια που έχει ήδη εξαγγείλει για το 2016 και πιθανόν θα κινήσει διαγωνιστικές διαδικασίες για να πάρουν τα θαλάσσια οικόπεδα στην ΑΟΖ με την Αίγυπτο,το Ισραήλ και την Κύπρο οι αμερικάνικες εταιρείες.

Αν αυτά είναι σημαντικά τότε οι Αμερικανοί θα μπορούσαν να στηρίξουν την κυβέρνηση καλά και ας δώσει σημαντικά φιλέτα στους Ρώσους με μίσθωση.Το προτιμούν αντί των αγορών από τους Γερμανούς,με παράλληλη αναδιάταξη και της ελληνικής ελίτ στην οποία τα τελευταία χρόνια οι Αμερικανοί δεν έχουν την πλειοψηφία…

Θυμηθείτε πως είχαν χαλάσει τον κόσμο οι Αμερικανοί με επισκέψεις στην Ελλάδα,για να χαλάσουν κάθε αρραβώνα του Κώστα Καραμανλή με τον Πούτιν,θυμηθείτε πως έπεσε τυχαία ένα ΣΙΝΟΥΚ με αξιωματούχους στο Άγιο Όρος στην κορύφωση των παρασκηνιακών επαφών Καραμανλή-Πούτιν και συγκρίνετέ τα αυτά με την …ανώνυμη δήλωση αμερικανού αξιωματούχου ότι δεν ενθουσιάζει τις ΗΠΑ η επίσκεψη Τσίπρα στη Μόσχα.

Μετρείστε και την εκκωφαντική σιωπή του άλλοτε λαλίστατου Σόϊμπλε και της Μέρκελ παρά τις συνεχείς ανατροπές στα Γιούρογκρουπ,στα οποία η Ελλάδα πόρρω απέχει απο εκείνες τις δεδομένες και ΟΡΙΣΤΙΚΕΣ θέσεις που είχε συνυπογράψει η κυβέρνηση Σαμαρά με τους δανειστές υπό τη βούλα Σόϊμπλε.
Τι σημαίνουν και τι θυμίζουν όλα αυτά;

Στους παλαιότερους θυμίζουν λίγο τον…αντιαμερικανό Ανδρέα Παπανδρέου του 1981,ο οποίος καίγοντας αμερικάνικες σημαίες είχε βάλει(το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε) πλώρη για τη Λιβυη του Καντάφι.Τότε οι σοφοί του Κολωνακίου προέβλεπαν σύντομη πτώση Παπανδρέου αφού πρώτα θα κατέστρεφε οικονομικά την Ελλάδα βγάζοντάς την απο το ΝΑΤΟ και την ΕΟΚ.

Μοιάζει ο Αλέξης Τσίπρας με τον Ανδρέα Παπανδρέου; Ο Ανδρέας προλόγισε ως πρωθυπουργός θερμά το βιβλίο του κομμουνιστή ηγέτη της Ρουμανίας Τσαουσέσκου και διακήρυσσε μαζί του τα οφέλη της πορείας προς τα …ανατολικά.Εκανε ανοίγματα στον Γιαζουζέλσκι της Πολωνίας,στον Αραφάτ κλπ κλπ και πήρε θεαματικά πακέτα απο την ΕΟΚ.

Η κατάληξη γνωστή.

Στο εξωτερικό ο Αλέξης Τσίπρας δεν φαίνεται καθόλου χύμα και ασυντόνιστος.
Στο εσωτερικό πολλοί τον κατηγορούν ότι ηγείται μιας κυβέρνησης που δεν μπορεί να παράγει ένα κουτί σπίρτα και θα πτωχεύσει τη χώρα ,πέφτοντας με πάταγο στα βράχια στα οποία τον σπρώχνουν οι απέξω χωρίς να το καταλαβαίνει.

Τα πράγματα είναι απλά:

Αν δεν πετύχει συμφωνία επιμήκυνσης του χρέους,αν δεν πάρει χρήματα από το 1,3 τρις ευρώ που θα μοιράσει τον Ιούνιο ο «δανειστής» μας Ντράγκι,αν δεν πάρει σύντομα μεγάλα πακέτα από ΗΠΑ ή Ρωσία ή Κίνα,τότε η χώρα και η κυβέρνηση θα πέσει.

Σαν πολλά δεν είναι αυτά τα ΑΝ για συμπέσουν όλα μαζί; Εμείς το βρίσκουμε ελάχιστα πιθανό να γίνουν όλα αυτά μαζί.

Μια θέση που έχει πολλά κοινά σημεία με τη δική μας αλλά και διαφορές διατυπώνει ο Γιώργης Καραμπελιάς στο ΑΡΔΗΝ και αξίζει να τη διαβάσετε,απλά γιατί δεν είναι συστημική και ανοίγει μάτια.Διαβάστε τη δίπλα…

Εκτύπωση Εκτύπωση e-mail e-mail