Το Αερικό του Προεδρικού Μεγάρου

ΝΑ ΓΛΙΣΤΡΟΥΣΕΣ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ, ΝΑ ΠΕΤΟΥΣΕΣ ΣΑΝ ΑΕΡΙΚΟ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΚΙ Ο ΑΛΚΙΝΟΟΣ

ptaedangian

Δέκα χρόνια Παπούλια έφτασαν στο τέλος τους και μας έκαναν να ελπίζουμε να μιλήσουμε για την Εβελίνα Παπούλια, και όχι για τον Κάρολο. Τόσο κακό μας έκανες, Σαρλ ντε Παπουλιώλ.

♦ Γιατί τουλάχιστον για την Εβελίνα κάτι μπορεί να βρούμε να πούμε, μα για το Μπρούσκο, μα για το So You Think You Can Dance, μα για το θέατρο. Για τον Κάρολο πάλι, είτε πέρασε είτε δεν πέρασε από την Προεδρία, τίποτα. Αέρας.

♦ Ούτε τα διθυραμβικά σχόλια του νέου Προέδρου Προκόπη Παυλόπουλου μπόρεσαν να σώσουν το κενό. Ειδικά η ατάκα του “ελπίζω στο τέλος της δικής μου θητείας να μου πουν τα ίδια που λέω σε εσάς”, μας έκανε να αναρωτηθούμε “μα αν τα λέει κάποιος τώρα αυτά για τον Παπούλια που ήταν το αερικό του Προεδρικού Μεγάρου εδώ και δέκα χρόνια, δεν μπορεί παρά ο Παυλόπουλος, που τα πρώτα του δείγματα γραφής είναι κάπως βελτιωμένα, να βρει έναν άνθρωπο να του τα πει”.

“Αναλαμβάνετε σε δύσκολη περίοδο, η νέφωση είναι πυκνή και χαμηλή”, είπε ο απερχόμενος στον επερχόμενο και να μια ιδέα για τη “ζωή μετά”, του αερικού. Μπορεί να γίνει μετεωρολόγος, τα βρίσκει. Και μας λείπει κι εμάς εδώ ένας καλός.

♦ Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι ορκομωσία Παρασκευή και 13, υπό καταρρακτώδη βροχή και με τον Επίτιμο παρόντα, δεν δημιουργεί τους καλύτερους οιωνούς. Τελευταία φορά που μαζεύτηκαν τόσοι οιωνοί, ο Τιτανικός έκανε το πρώτο και το τελευταίο του ταξίδι.

♦ Μιλώντας για τον Τιτανικό, η φωτογράφιση του ΥΠΟΙΚ στο Paris Match με φόντο την Ακρόπολη κάθε άλλο παρά εντός κλίματος μπορεί να χαρακτηριστεί. Έχουμε έναν άνθρωπο που έχει εκλεγεί μπας και σώσει τον Τιτανικό αφού έχει χτυπήσει το παγόβουνο, κι αυτός βγάζει selfie μπροστά στο πιάνο του πλοίου με φόντο το παγόβουνο.

♦ Όχι τίποτε άλλο, αλλά ορθώς ο Δημήτρης Παπαδημούλης εκτόξευσε κεραυνούς μέσω twitter για λιγότερες συνεντεύξεις και φωτογραφήσεις και περισσότερη σοβαρότητα. Δημιουργούνται αρνητικοί συνειρμοί.

♦ Σου λέει αυτός που το βλέπει, “έχει ο ΥΠΟΙΚ τέτοιο σπίτι;” και “λες αν πάω να πέσω από την Ακρόπολη με τη θηλιά που μου έχουν περασμένη να με δει παίρνοντας το πρωινό του;”. Και, ακόμα πιο κρίσιμα, “γιατί έχει πάρει τη γυναίκα του αγκαλιά έτσι, είδε ποντίκι;”. Ούτε κέρδη από το Τζόκερ να διαφήμιζαν, ή το μασαζοκαλσόν Slim.

♦ Φυσικά, πάλι καλά που η φωτογράφιση έμεινε στα πλαίσια που έμεινε, διαφορετικά το τεύχος του Paris Match θα γινόταν φωτορεπορτάζ του “Σ’Αγαπώ, Μ’ Αγαπάς”, με νέες περιπέτειες της Δήμητρας και του Θοδωρή.

♦ “Ο Γιάνης και η Δανάη κάνουν μπαλέτο. Ο Γιάνης και η Δανάη στο σινεμά. Ο Γιάνης και η Δανάη κάνουν καθαριότητα στο σπίτι. Ο Γιάνης και η Δανάη για πατσά στην “Ήπειρο” στη Βαρβάκειο. Ο Γιάνης και η Δανάη σε καθηγητή Γλωσσολογίας να τους εξηγήσει γιατί το “Γιάννης” γράφεται με δύο ν.”

♦ Η πρώτη ιδέα πάντως εξαιρετική, να κάνουν πλιέ και ρελεβέ μπροστά στο φωτογραφικό φακό. Πάλι 20.000 λεύγες πιο σοβαρός θα είναι από τον πρώην ΥΠΟΙΚ Χαρδούβελη, που έβγαλε λίγα λεφτουδάκια στο εξωτερικό κάνοντας “ό,τι θα έκανε κάθε Έλληνας για την οικογένειά του και τα παιδιά του”.

♦ Όντως, κυρ Γκίκα μου, κι εγώ εκείνη την περίοδο έψαχνα τις τσέπες μου και μετά συνειδητοποίησα: δεν έχω ούτε τόσα λεφτά, δεν έχω ούτε παιδιά γιατί χωρίς δουλειά σε μια χρεοκοπημένη χώρα θα πρέπει μετά να τα βάλω στο Μετρό να αναβιώσουμε τους «Jackson 5″.

♦ Και πού τα πήγε τα χρήματα; Μην τα πήγε στη Γαλλία με το σίγουρο και εξασφαλισμένο τραπεζικό σύστημα, που, όμως έχει υποχρέωση φορολογικής δήλωσης και πόθεν έσχες; Όχι, εδώ δίπλα στο Τζέρσεϊ, το νησάκι κάτω από τη Βρετανία που δεν είναι πλήρες μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ως εκ τούτου θεωρείται ο 9ος ασφαλέστερος φορολογικός παράδεισος παγκοσμίως από τον Δείκτη Οικονομικής Μυστικότητας, χωρίς υποχρέωση δήλωσης των χρημάτων.

♦ Κι όμως, υπάρχουν και χειρότερα. Θα μπορούσε να είναι, για παράδειγμα, στο Ποτάμι, να έχει υποβάλλει μέσα σε 45 ημέρες θητείας στη Βουλή τρεις ερωτήσεις που αφορούν έργα γνωστού μεγαλο- όχι αστρολάβου, αλλά εργολάβου. Και όταν λέμε “εργολάβος”, δεν εννοούμε το γλυκό. Εννοούμε το ξινό.

Εκτύπωση Εκτύπωση e-mail e-mail