Τσίπρας προς Ε.Ε. : Θα βάλουμε τέλος σε αυτή την ανάρμοστη σχέση

ΤΣΙΠΡΑΣ-ΣΟΥΛΤΣ-660x368

«Διαβουλευόμαστε με τους εταίρους ώστε να βρεθεί μια αμοιβαία επωφελής λύση στα θέμα κοινού ενδιαφέροντος» τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στις κοινές του δηλώσεις με τον πρόεδρο της Ευρωβουλής Μάρτιν Σουλτς.

Όπως διαβεβαίωσε «διαπραγματευόμαστε με ασφάλεια και εγγυόμαστε τη σταθερότητα», υπογραμμίζοντας πως αυτή η διαβούλευση χρειάζεται χρόνο.

«Για τέσσερα χρόνια ο λαός βίωνε καθημερινά την αποτυχία του προγράμματος εσωτερικής υποτίμησης» επεσήμανε ο πρωθυπουργός και συνέχισε υποστηρίζοντας ότι η  κυβέρνηση θα «βάλει τέλος σε αυτή την ανάρμοστη σχέση”.

«Διαβεβαίωσα τον Μάρτιν Σουλτς πως έχουμε σχέδιο σαρωτικών μεταρρυθμίσεων που θα βάλει τέλος στη διαφθορά, τη φοροδιαφυγή  και την αποτυχημένη συνταγή της λιτότητας».

Παράλληλα έκανε λόγο για μια χρήσιμη και εποικοδομητική συζήτηση, «που συμβάλει στη διαμόρφωση μιας νέας σχέσης εμπιστοσύνης ανάμεσα στη μεταμνημονιακή Ελλάδα και τους θεσμούς της Ε.Ε.»

Σουλτς: «Θα υπάρξουν συγκρούσεις»

Την πρόθεση της κυβέρνησης να συζητήσει τις θέσεις της χαιρέτισε από την πλευρά ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Όπως είπε ο Μάρτιν Σουλτς «η κυβέρνηση δεν αντιμετωπίζει τα θέματα αυτά μονομερώς και με επιμονή ότι «αυτή είναι η απόψή μας», αλλά τα θέτει στο πλαίσιο διαβουλεύσεων με τους Ευρωπαίους εταίρους».

Ο Ευρωπαίος αξιωματούχος επεσήμανε πάντως ότι σε ανοιχτές δημόσιες συζητήσεις στην Ευρώπη υπάρχει φόβος ότι ο κ. Τσίπρας «θα ακολουθήσει μόνος του τον δικό του δρόμο». «Αυτό», πρόσθεσε, «δεν ισχύει, θα καταθέσει προτάσεις και θα συζητηθούν οι προτάσεις αυτές».

Στο σημείο αυτό ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου εκτίμησε ότι οι συζητήσεις αυτές θα συνοδεύονται πιθανόν από διαφωνίες και συγκρούσεις, «κάτι που έγινε αισθητό» και τη μεταξύ τους συνάντηση.

 

Εκτύπωση Εκτύπωση e-mail e-mail