Έρχονται εξελίξεις από το βράδυ

ΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ - ΠΟΙΑ ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ, ΠΟΙΟΙ ΟΙ ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ

tsiprkalpsam

Ποιο θα είναι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και ποια θα είναι η διαφορά μεταξύ των δυο πρώτων, δηλαδή του κυβερνητικού συνασπισμού και του ΣΥΡΙΖΑ;

Από την απάντηση θα προσδιορισθούν και οι πολιτικές εξελίξεις.

Από τη Νέα Δημοκρατία και γενικά από τον κυβερνητικό συνασπισμό μας είπαν ότι ελπίζουν μεν στη νίκη έστω και με οριακή διαφορά, όμως και αν η Νέα Δημοκρατία έρθει δεύτερη με διαφορά κοντά στις 2-3 μονάδες από τον ΣΥΡΙΖΑ και με την Ελιά πάνω από το άθροισμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα υπάρξει καμιά θεαματική εξέλιξη.

Αν η διαφορά είναι πάνω από 6-7 μονάδες και το άθροισμα του κυβερνητικού Συνασπισμού θα υπάρχει πρόβλημα κλιμακωτό και ανάλογα με τη διαφορά.

Με τον ΣΥΡΙΖΑ στο 27-28% και τον Συνασπισμό κοντά στο 23-24% θα υπάρχει πρόβλημα και μεγάλο και οι εκλογές το Φθινόπωρο θα είναι η πιθανότερη εξέλιξη,

Από τον ΣΥΡΙΖΑ μας είπαν περίπου τα ίδια από την ανάποδη φυσικά. Μας τόνισαν ότι έχουν βεβαιότητα πως θα κάνουν το βίο αβίωτο της Κυβέρνησης και των Μνημονίων της εάν έχουν διαφορά πάνω από 2-3 μονάδες από το δεύτερο Κόμμα, δηλαδή τη Νέα Δημοκρατία και όχι από τον Συνασπισμό ολόκληρο.

Εκτιμούν πως αν η Ελιά πάρει κάτω από 7-8% θα έχει πρόβλημα ύπαρξης από την επομένη των εκλογών και επομένως δεν θα γίνεται λόγος για σταθερό κυβερνητικό συνασπισμό.

Δεν πρέπει κανείς να παραγνωρίζει ότι ένα τμήμα του ΠΑΣΟΚ, γύρω από το Γιώργο Παπανδρέου, είναι έτοιμο μετά από ένα κακό (και βεβαιο) αποτέλεσμα της Ελιάς να θέσει θέμα ηγεσίας.

Αν το χάσμα είναι μεγάλο τότε η πολιτική μας σταθερότητα θα εξαρτηθεί από το περιεχόμενο του τηλεφωνήματος που θα έχουν αύριο το πρωί η Άνγκελα Μέρκελ και ο… Μπάρακ Ομπάμα.

Οι επαφές μεταξύ Βερολίνου και Ουάσιγκτον θα κρίνουν τις άμεσες εξελίξεις στην Ελλάδα και όχι οι αναλύσεις που κάνουν τα τελευταία 40 χρόνια στην τηλεόραση ο Γιώργος Παπαδάκης, ο Ηλίας Ψινάκης, ο Λάκης Λαζόπουλος, ο Βασίλειος Κωστέτσος, η Μαριάνα Πυργιώτη, η Ολγα Τρέμη και οι λοιποί αιωνόβιοι της ελληνικής Τηλεόρασης.

Πρώτος αυτή την Κυριακή ψήφισε ο Πάνος Καμμένος, ακολούθησε ο Αντώνης Σαμαράς, μετά ο Γιώργος Καμίνης με τα κουτσούβελα αγκαλιά και ύστερα ο Αλέξης Τσίπρας.

Έκαναν διάφορες δηλώσεις των οποίων το περιεχόμενο και σωστά μαντέψατε και φυσικά θα έχετε ξεχάσει στην επόμενη μισή ώρα.

Ας σας μείνει ότι στήθηκαν μπροστά στις κάμερες πρωί για να στείλουν το δικό τους Κομματικό μήνυμα και να επηρεάσουν όσους μπορούν περισσότερους να πάνε να ψηφίσουν και να ψηφίσουν… σωστά!

Εσείς να είστε προετοιμασμένοι ότι το βράδυ μπορεί να ζήσουμε και παρατράγουδα ανάλογα με τις διαθέσεις του… συστήματος.

Δεν αναμένονται πάντως δονήσεις σαν κι αυτές από το σεισμό των 6,3 ρίχτερ (με πανικό και χωρίς θύματα) στα θαλάσια σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας, νοτιοδυτικά της Σαμοθράκης.

Α, το ξεχάσαμε… Γίνονται και περιφερειακές και δημοτικές εκλογές στις οποίες ο χάρτης μάλλον θα βαφτεί είτε ολόκληρος, είτε στο μέγα μέρος μπλε και έτσι πολλοί θα μιλούν για… ισοπαλία το βράδυ της Κυριακής.

Εκτύπωση Εκτύπωση e-mail e-mail