Συγκλονιστικό βιβλίο για τα εξουσιαστικά όργια

Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΝΟΟΥΝΤΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΠΟΛΥ ΒΑΘΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΟΣΟ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΔΙΑΡΡΕΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΜΜΕ

vivlsnowdmerk

Πριν από πολλά χρόνια είχε κυκλοφορήσει κατάλογος της μυστικής υπηρεσίας της Σοβιετικής Ένωσης. Ο κατάλογος ανέφερε ονόματα Ελλήνων που ήταν υπό παρακολούθηση.

Από τη συμφωνία της Γιάλτας και στη συνέχεια, Σοβιετική Ένωση, Μ. Βρετανία, Γαλλία και ΗΠΑ συναγωνίζονταν επί ελληνικού εδάφους σε παρακολουθήσεις προκειμένου να υποστηρίξουν με το κακό ή με τον εκβιασμό τα συμφέροντά τους και να πλήξουν τα συμφέροντα των άλλων.

Οι παρακολουθούμενοι είναι πολλών κατηγοριών. Άλλοι πιέζονται, άλλοι δεν καταλαβαίνουν τίποτα γιατί δεν φοβούνται τίποτα, αλλά τα κάνουν πάνω τους γιατί είχαν πολλά να κρύψουν και η παρακολούθηση τους έπιασε στα πράσα.

Δεν υπάρχουν καλοί και κακοί στους απ” έξω που παρακολουθούν. Όπου μπορούν και οι ελληνικές μυστικές υπηρεσίες το ίδιο κάνουν και εντός και εκτός.

Κριτήριο πρέπει να είναι πώς υπηρετούνται καλύτερα τα ελληνικά συμφέροντα, από ποιον κινδυνεύουν περισσότερο και από ποιον λιγότερο.

Αυτή είναι μέσες άκρες και η υπόθεση Σνόουντεν. Η μεγαλύτερη αποκάλυψη για τις παρακολουθήσεις. Από την αποκάλυψη αυτή μαθαίνουμε τις τρομοκρατικές δυνατότητες των μυστικών υπηρεσιών (εν προκειμένω της αμερικάνικης NSA να παρακολουθεί ταυτόχρονα δισεκατομμύρια τηλεφώνων πάσης κατηγορίας) με άμεση συνεργασία των κολοσσών -τηλεφνωνικών εταιρειών.

Μέχρι σήμερα ο μέσος πολίτης νόμιζε ότι είναι εκτός του κύκλου των πιθανών παρακολουθουμένων.

Η υπόθεση αποκαλύπτει πως δεν είναι.

Η υπόθεση αποκαλύπτει και τις παροχές προς απλούς υπαλλήλους των μυστικών υπηρεσιών να παρακολουθούν “εκτός προγράμματος”, όποιον γουστάρουν ή όποιον έχουν συμφέρον γιατί απλά έχουν τη δυνατότητα και δεν έχουν έλεγχο.

Η βρετανική πασίγνωστη εφημερίδα “Γκάρντιαν” τόλμησε να σηκώσει το βάρος της αποκάλυψης του σκανδάλου στο οποίο εμπλέκονται και οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες.

Το βιβλίο έγραψε ο δημοσιογράφος της Γκάρντιαν, Λούκ Χάρντιγκ και είναι συγκλονιστικό. Στην Ελλάδα το εξέδωσε ο Εκδοτικός Οίκος Καστανιώτης.

Οι ανεξάρτητοι πολιτικών παθών και πολιτικών υποχρεώσεων διασκεδάζουν με την… αφωνία των Ελλήνων πολιτικών αν και στον στενό κύκλο των παρακολουθμένων ήταν – φυσικά – και η Ελλάδα στην οποία τα συμφέροντα είναι πολλά και πολλών επιπέδων.

Πέρα απο την αμφιβολία για το πραγματικό επίπεδο των πολτικών (αν δηλαδή διέθεσαν χρόνο να το διαβάσουν, όπως έπρεπε να κάνουν), πέρα από την αμφιβολία για το πραγματικό επίπεδο των διευθυντών ΜΜΕ (αμβιβάλλουμε αν έστω και ΕΝΑΣ απο αυτούς το έχει διαβάσει στο σύνολο) θα μπορούσαν αυτοί όλοι να κρατούν τα προσχήματα. Να βάλουν κάποιο βοηθό να διαβάσει και ανάλογα να δράσουν. Ούτε αυτό συμβαίνει. Γιατί απλά θέλουν να είναι “καλοί με όλους στα σοβαρά”. Και είναι καλοί, όταν δεν ασχολούνται, άρα δεν γνωρίζουν και άρα δεν αντιδρούν, άρα όλα καλά.

Το βιβλίο είναι ένα εξαιρετικό μάθημα πατριωτισμού.

Οι Βρετανοί και Αμερικανοί (των Νιού Γιόρκ Τάιμς) δημοσιογράφοι που δημοσιοποίησαν την υπόθεση Σνόουντεν αποδεικνύουν στο βιβλίο, ότι από αγάπη για τις πατρίδες τους, από σεβασμό σε ανθρώπινες (και δημοσιογραφικές άρα…) αρχές και αξίες τα δημοσιοποίησαν.

Μπράβο και στις εκδόσεις “ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ” για την προσφορά τους.

Σπεύστε για το βιβλίο. Αξίζει και ο κόπος και το χρήμα… θα ανοίξετε πραγματικά τα μάτια σας για το τι είναι ικανοί να κάνουν μεμονωμένοι πολιτικοί όλων των ισχυρών χωρών.

Φυσικά δεν την πατάμε σε αντιαμερικανισμό και καθόλου δεν λυπηθήκαμε την μαντάμ Μέρκελ, επειδή της παρακολουθουσαν το προσωπικό της τηλέφωνο οι Αμερικανοί.

Κι αυτοί τα ίδια κάνει όπου μπορεί και έχει αποκαλυφθεί η ωμή παρακολούθηση δημοσιογράφων ή και πολιτών από τις μυστικές υπηρεσίες της Γερμανίας, της Ρωσίας και άλλων «συμμάχων».

Ένας λόγος για τα όργια που κάνει η Μέρκελ σε βάρος του Ελληνικού λαού.

Εκτύπωση Εκτύπωση e-mail e-mail