Αεροπλάνα-Γάζα μας φέρνουν ανατροπές

ΤΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ - "ΗΡΩΪΚΗ ΕΞΟΔΟΣ" ΓΙΑ ΕΡΝΤΟΓΑΝ;

mh17erdnetangaz

Ποτέ τα σπουδαία διπλωματικά και πολεμικά παιχνίδια δεν φαίνονται από την αρχή σε ποιο πλαίσιο κινούνται και πώς θα καταλήξουν.

Θυμηθείτε το μαλαισιανό αεροσκάφος (του περασμένου Μαρτίου) που ακόμα (υποτίθεται πως) αναζητείται και δεν έχει βρεθεί ούτε μία βιδα.

Εάν είχε απλά καταπέσει λόγω καυσίμων ήδη θα είχαν βρεθεί πάμπολλα πράγματα και μερικές δεκάδες πτώματα. Όπου και να είχε πέσει, σε όσο απομακρυσμένο σημείο.

Ο μεγάλος δάσκαλος των ερευνών Ακριβός Τσολάκης, με τον επίσης στενό του φίλο και παγκόσμια καταξιωμένο ερευνητή Ντείβιντ Λίρμαουντ μας είπαν (σχετική συνέντευξη στα «Ντοκουμέντα” προ μηνός) ότι το αεροπλάνο το εξαΰλωσαν τα νέα αμυντικά συστήματα των Αμερικανών στη βάση Ντιέγκο Γκαρσία (Ινδικό Ωκεανό) εναντίον της οποίας κατηύθυνε το αεροσκάφος ο πιλότος – ιδιοφυία.

Αν κατέστρεφε αυτή τη βάση με απλή πτώση πάνω της (είναι μια μικρή ατόλη η ξηρά) η ζημιά για τις ΗΠΑ θα ήταν ανυπολόγιστη για τις επόμενες δεκαετίες στον έλεγχο του πλανήτη.

ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να μην συνδέεται εκείνο το μαλαισιανό αεροπλάνο με το μαλαισιανό που (κι αυτό) καταρρίφθηκε στα σύνορα Ουκρανίας – Ρωσίας.

Οι προφανείς δράστες είναι οι φιλορώσοι αυτονομιστές. Ποτέ όμως σχεδόν το προφανές δεν είναι και το τελικό. Εκτός και αν δεχθεί κανείς ότι Ρωσία και ΗΠΑ είναι σε ενός είδους ακήρυκτο πόλεμο και τα μαλαισιανά αεροπλάνα χρησιμοποιούνται αντί άλλων όπλων.

Η κατάρριψη θα χρεωνόταν αμέσως στους φιλορώσους. Εκείνο που θα έπρεπε να κάνουν οι φιλορώσοι αμέσως θα ήταν να συλλέξουν οι ίδιοι, αφού είχαν πλήρη άνεση, τα μαύρα κουτιά και τα πτώματα και τα συντρίμμια και να τα στείλουν στη Μόσχα για “πλήρεις και αντικειμενικές εξετάσεις”. Και ύστερα να έβγαζαν όποιο “πόρισμα”  ήθελαν κατηγορώντας ευθέως την Ουκρανία.

Όμως τα παρέδωσαν όλα στους Βρετανούς και άμεσα. Γιατί; Για να τους κατηγορήσουν αμέσως; Μία εξήγηση θα ήταν ότι το έκαναν με πίεση των Ρώσων γιατί οι Ρώσοι τους αδειάζουν και δεν θέλουν σύρραξη με τις ΗΠΑ και τη Δύση.

Ποιο θα είναι το αντάλλαγμα;

Βολεύει την Ουκρανία να μην είναι σε σύρραξη οι Ρώσοι με τους Δυτικούς και κυρίως τις ΗΠΑ;

Όχι βέβαια…

Οι Ουκρανοί έχουν συμφέρον ΜΟΝΟ στην συνεχή και μεγάλη ένταση μεταξύ Δύσης και Ρωσία.

Άρα;

Θα μπορούσαν να καταρρίψουν οι ίδιοι το αεροσκάφος και να μην φαίνονται. Πώς;

Ο περίφημος Δεξιός Τομέας, ο οποίος στην ουσία είναι το μακρύ χέρι των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, θα μπορούσε άνετα, είτε με πύραυλο, είτε με ένα καταδιωκτικό αεροπλάνο. Η περίπτωση του καταδιωκτικού είναι και η πιο πιθανή.

Η αναταραχή αυτή ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να μην συνδέεται με κάποιο τρόπο που τώρα δεν φαίνεται και με την αναταραχή στη Γάζα και στην Τουρκία. Δεν είναι καθόλου τυχαίες οι νέες πολύ επιθετικές δηλώσεις Ερντογάν κατά ΗΠΑ και Ισραήλ και οι συλλήψεις αξιωματικών της Αστυνομίας της Τουρκίας με την κατηγορία ότι παρακολουθούσαν τις… μυστικες υπηρεσίες του Ερντογάν.

Στηρίζει κανείς τον Ερντογάν διεθνώς; Θα μπορούσαν να τον στηρίξουν οι Ρώσοι, οι Κινέζοι και οι Ευρωπαίοι απέναντι στις ΗΠΑ.

Οι Ευρωπαίοι αποκλείονται, στη συνέχεια οι Ρώσοι μάλλον θα πρέπει να αποκλειστούν και τέλος οι Κινέζοι δύσκολα, λόγω των Ουιγούρων.

Άρα;

Μάλλον το Κουρδιστάν έρχεται λίγο πιο γρήγορα από όσα φαινόταν στον ορίζοντα. Ο Ερντογάν δύσκολα θα στεκόταν με τέτοια εξέλιξη. Με την Αιγυπτιακή Κυβέρνηση έχει εχθρικές σχέσεις, όπως και η Χαμάς. Επομένως μια συμμαχία με τη Χαμάς θα μπορούσε να είναι μια “ηρωϊκή έξοδος”. Και είναι μια εξήγηση γιατί ξαφνικά πήρε φωτιά η Γάζα και το εσωτερικό της Τουρκίας.

Μία εξήγηση είναι ότι όλοι αντιλαμβάνονται ότι γίνονται διευθετήσεις στην ευρύτερη περιοχή. Καθόλου τυχαίο δεν είναι ότι ο Σνόουντεν κατέφυγε στη Ρωσία, ο Ασάνζ δεν συνελήφθη και Ρωσία και ΗΠΑ έχουν καλό οπλοστάσιο στην προοπτική μιας νέας Γιάλτας που θα διευθετήσει το χάρτη της περιοχής.

Οι Ουκρανοί, οι Τούρκοι είναι κάτοικοι μεγάλων χωρών σε έκταση και προσπαθούν αν όχι να λάβουν μέρος στις διαπραγματεύσεις (κάτι μάλλον απίθανο) τουλάχιστον να επωφεληθούν από αυτές. Και ένας τρόπος είναι η πίεση. Και τρόπος πίεσης είναι και οι προβοκάτσιες. Μια καλή προβοκάτσια θα ήταν η κατάρριψη του αεροπλάνου, ώστε να χρεωθεί στους Ρώσους και οι πύραυλοι στο Ισραήλ με τις συνακόλουθες άθλιες δηλώσεις Ερντογάν, ότι «ο Νετανιάχου είναι Χίτλερ» κλπ.

Αν ο Νετανιάχου είναι Χίτλερ οι Τούρκοι ηγέτες που προκάλεσαν τις γενοκτονίες Ποντίων, Αρμενίων, Κούρδων τι είναι;

Κάντε υπομονή… Δεν θα καταλήξουν τα πράγματα, όπως φαίνονται να ξεκίνησαν και η Ουκρανία και η Τουρκία είναι οι δύο “παίκτες” που δεν θα βγουν κερδισμένοι απο αυτές τις εξελίξεις.

Εκτύπωση Εκτύπωση e-mail e-mail