Έχουμε τις απαντήσεις για τον Πρόεδρο!

ΠΟΙΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ; ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΟΙ 180 ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ;

samtsipobmerca

Όπου βρεθεί και όπου σταθεί κανείς το ερώτημα που τίθεται είναι “θα βρεθούν 180 για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας”;

Άλλοι θέλουν να βρεθούν γιατί δεν έχουν πεισθεί ότι δεν θα πάθουν κάτι χειρότερο από αυτά τα χείριστα που υπομένουν σήμερα. Υπάρχει χειρότερο από το χείριστο;

Άλλοι θέλουν να μην βρεθούν για να πέσει με εκλογές η συγκυβέρνηση και να αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ με άλλα αντιμνημονιακά Κόμματα.

Θα νικήσει ο ΣΥΡΙΖΑ τη Δύση για να επιβάλλει την αριστερή πολιτική του την ώρα που οι αδελφοί Κάστρο (ναι και ο ανίκητος Φιντέλ ζει ακόμα λάθρα…) διάλεξαν το ουδέτερο έδαφος του Καναδά για να κρυφτούν και να συμφωνήσουν με τον Ομπάμα, ώστε να σταματήσει το “εμπάργκο” – μνημόνιο των ΗΠΑ εναντίον της Κούβας;

Το ορθότερο ερώτημα κατά τη γνώμη μας θα ήταν “ποιοί θέλουν εκλογές στην Ελλάδα;”

Από την απάντηση θα φτάναμε και στο αν θα βρεθούν οι 180 ψήφοι για το νέο Πρόεδρο και αν αληθεύουν οι φήμες ότι κάπου 100 με 120 εκατομμύρια ευρώ κυκλοφορούν και δίδονται και για το “ναι” και για το “όχι” στον Πρόεδρο.

“Εγώ σπεύδω νωρίς να πω “Όχι” για να μην μου προσφέρουν χρήματα να πω “ναι” και έτσι να μπω σε συναλλαγές”, μας είπε προ μηνών ο Πέτρος Τατσόπουλος, στέλεχος του Συγκροτήματος.

Μπα; Και γιατί πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι δεν ήταν προϊόν συναλλαγής και το γρήγορο “ΟΧΙ¨;

Ποιοι λοιπόν θέλουν εκλογές;

Υπό προυποθέσεις όλοι θέλουν εκλογές.

Η Κυβέρνηση για πολλούς και σημαντικούς λόγους. Οι κυριώτεροι: να χάσει και να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά ο Αλ.Τσίπρας. Να κερδίσει και να δώσει όποια λύση θέλει χωρίς πιέσεις, αφού θα έχει ξαναλάβει εντολή.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει εκλογές για να κερδίσει, να βάλει στην κεντρική πολιτική σκηνή τη σφραγίδα του και να ξεκαθαρίσει με πολλούς στο εσωτερικό τις σχέσεις του διά των αποχωρήσεων ή των διαγραφών, λόγω ασυμφωνίας με την πολιτική που θα ασκεί ως κυβέρνηση. Έστω και λίγων ημερών ή μηνών κυβέρνηση με πρωθυπουργό έναν νεαρό αριστερό που πριν 3-4 χρόνια έπαιρνε 4% είναι θρίαμβος ανεξαρτήτως επιτυχίας στην κυβέρνηση.

Οι Αμερικανοί θέλουν εκλογές γιατί στον επόμενο χρόνο θα πρέπει να υπογραφούν οι κυριότερες στμβάσεις στην Ιστορία της Ελλάδας και της περιοχής. Οι συμβάσεις για τους υδρογονάνθρακες. Είτε με Νέα Δημοκρατία, είτε με ΣΥΡΙΖΑ, οι Αμερικανοί αυτό που θελουν θα το πάρουν. Άρα θέλουν ξεκάθαρο τοπίο από τώρα και όσοι απορείτε οφείλατε να γνωρίζετε ότι δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Κοινότητας η προκήρυξη διαγωνισμού με χρόνο ανάθεσης το ερχόμενο φθινόπωρο η αρχές του 2016. Πάνω σε κανονικές εκλογές δηλαδή για την Ελλάδα. Γιατί να μην τις θέλουν τώρα οι Αμερικάνοι που κυριαρχούν στην Ελλάδα με όλα τα Κόμματα, εκτός του Βενιζελικού ΠΑΣΟΚ ;

Γιατί να μην ξανακατέβει ο Γιωργάκης που έτσι και αλλιώς θα εξουδετερώσει τον Βαγγέλη Βενιζέλο;

Οι Γερμανοί θέλουν εκλογές γιατί θα καλέσουν από θέση ισχύος τον Αλ. Τσίπρα και θα του πουν να πάει να τα πάρει απο τους Αμερικάνους αν δεν συμφωνεί με την πολιτική τους. Και στην κόντρα που θα γίνει για τους Γερμανούς θα είναι ευκαιρία να δώσουν κάτι στους Αμερικανούς και στον ΣΥΡΙΖΑ και να πάρουν αντάλλαγμα κάπου αλλού που έχουν άλλα συμφέροντα.

Άρα αφού θέλουν όλοι θα γίνουν εκλογές και δεν θα βρεθούν οι 180;

Ο αντίθετος λόγος θα ήταν να επιβάλλουν λύση χωρίς εκλογές στην Ελλάδα οι Αμερικανοί με τους Γερμανούς για να δείξουν ότι αυτοί κρατούν το τιμόνι και όποιος δεν συμφωνεί απλά χάνει…

Παράλληλα θα ήταν μήνυμα και προς τα αριστερά κινήματα σε Ισπανία και Ιταλία για να μην φουσκώσει η αντίδραση κατά των Γερμανών που επιβάλλουν την πολιτική.

Η ουσιώδης “λεπτομέρεια” εδώ είναι αν οι Αμερικανοί θέλουν να μείνει η Γερμανία ως έχει σήμερα;

Όλα δείχνουν ότι δεν θέλουν και προτιμούν να την στριμώξουν. Επομένως οι εκλογές στην Ελλάδα θα ήταν ένα καλό εφαλτήριο για στρίμωγμα και αν εκείνη αντισταθεί να ακολουθήσει και η Ιταλία και η Ισπανία. Επιδίωξή τους να ρυθμίζουν εκείνοι (οι Αμερικανοί) την οικονομική πολιτική και επομένως και την ισοτιμία δολλαρίου – ευρώ και αναμεταξύ τους και σε σχέση με τη Ρωσία, την Κίνα, κλπ.

Μοχλός πίεσης είναι και ο ελεγχόμενος μουσουλμανικός εξτρεμισμός.

Στο διεθνές ποδόσφαιρο γίνονται, λένε, πολλά παιχνίδια αλλά στο τέλος κερδίζουν οι Γερμανοί.

Στη διεθνή πολιτική και στην περιοχή μας ιδιαίτερα γίνονται πολλά παιχνίδια αλλά στο τέλος (ακόμα) κερδίζουν οι Αμερικανοί…

Και στον ΣΥΡΙΖΑ η ηγετική πλειοψηφία καθόλου δεν θα λυπηθεί γι” αυτό… Άρα;

Εκτύπωση Εκτύπωση e-mail e-mail