«Αν έρθουν εξωγήινοι, δεν θα εκπλαγώ»

Ο ΜΠΙΛ ΚΛΙΝΤΟΝ ΣΤΗ ΧΙΟΥΜΟΡΙΣΤΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΤΖΙΜΙ ΚΙΜΕΛ ΕΦ' ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΥΛΗΣ

clin

Ο 42ος Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον, εμφανίστηκε προχθές μπροστά σε ένα ενθουσιώδες κοινό στο χιουμοριστικό τοκ σόου του ABC, Jimmy Kimmel Live!. Σε μία τηλεοπτική συνέντευξη που κράτησε περίπου 20 λεπτά (χρόνος – ρεκόρ για το είδος της εκπομπής), απάντησε σε πολλές ερωτήσεις, μεταξύ άλλων αν θα μπορούσε ο ίδιος να θέσει υποψηφιότητα εκ νέου για Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ στις επόμενες προεδρικές εκλογές.

Απαντώντας σε χιουμοριστική ερώτηση του παρουσιαστή, αν του λείπει περισσότερο η προεδρία ή το να τρώει τυρί (η vegan δίαιτά του δεν επιτρέπει γαλακτοκομικά), απάντησε ότι του άρεσε να είναι Πρόεδρος περισσότερο από το τυρί. Συνεχίζοντας, είπε ότι αν γνωρίζεις ότι κάνεις κάτι που δεν θα το κάνεις για πολύ, πρέπει να οργανώνεις τη ζωή σου ώστε να μην εύχεσαι ποτέ να είχες κάνει κάτι που δεν μπορείς να το κάνεις πλέον.

Συνεχίζοντας, ανέλυσε τη στρατηγική που αναπτύσσει και μέσω του ιδρύματός του ώστε να ενθαρρύνει περισσότερο τους νέους να ψηφίζουν στις εκλογές, τονίζοντας ότι το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ δημιουργεί πρόβλημα λέγοντας ότι είναι σωστό να είναι δύσκολο να ψηφίσει κανείς. Απαντώντας στο αν οι νέοι σήμερα αδιαφορούν για το μέλλον και την κοινωνία και απλά στέλνουν μηνύματα στο κινητό, εξήγησε πως η σημερινή γενιά συμμετέχει πολύ περισσότερο σε εθελοντικές δράσεις και δείχνει πολύ πιο ενεργή συμμετοχή και σε άλλες συλλογικές δράσεις, προτού σχολιάσει για τα μηνύματα πως «αυτό υποτίθεται ότι πρέπει να κάνεις όντας νέος, είσαι νέος και όχι τόσο ώριμος ακόμα». Αλλά αυτό «δεν σε αποτρέπει από το να νοιάζεσαι για τον υπόλοιπο κόσμο».

Αποκάλυψε, επίσης, ότι  με την επανεκλογή του στην Προεδρία, έβαλε να ψάξουν όλους τους απόρρητους φακέλους για τους εξωγήινους, επιβεβαιώνοντας ότι η γνωστή και ως Περιοχή 51 αποτελεί το πεδίο ανάπτυξης της τεχνολογίας Στελθ των μαχητικών αεροσκαφών (και άρα γι” αυτό είναι απόρρητη), ενώ για το Ρόσγουελ ανέφερε πως δεν υπήρξε οποιοδήποτε στοιχείο που να αποδεικνύει την ύπαρξη εξωγήινων. Είπε χαρακτηριστικά, «γνωρίζουμε ότι το σύμπαν αναπτύσσεται συνεχώς, γνωρίζουμε την ύπαρξη δισεκατομμυρίων αστέρων, γνωρίζουμε την ύπαρξη πλανητών εκτός του ηλιακού μας συστήματος που έχουν τη δυνατότητα υποστήριξης μορφών ζωής, άρα φαίνεται όλο και πιο απίθανο το να είμαστε μόνοι μας σε αυτόν τον κόσμο». Και συνέχισε, «αν κάποια στιγμή εμφανιστούν εξωγήινοι, δεν θα εκπλαγώ».

Στη συνέχεια της συνέντευξης, ερωτηθείς για το χάσμα μεταξύ Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων, o 67χρονος σήμερα Κλίντον απάντησε ότι δεν γνωρίζει αν θα γεφυρωθεί και πως στα 6 από τα 8 χρόνια της Προεδρίας του το Κογκρέσο ήταν ελεγχόμενο από τους Ρεπουμπλικάνους. Σχολιάζοντας, επεσήμανε ότι αυτό συμβαίνει γιατί «οι ψηφοφόροι, εκλέγοντας τον Πρόεδρο της αρεσκείας τους, απλά δεν συμμετέχουν στις ενδιάμεσες εκλογές για την ανάδειξη μελών του Κογκρέσου και αυτό είναι μεγάλο πρόβλημα» και κατέληξε πως «στη θέση αυτή εκλέγεσαι για να προσπαθείς διαρκώς να βρεις κοινό τόπο, να χτυπάς συνεχώς τις πόρτες και ας σε διώχνουν».

«Δεν ξέρετε ή δεν μπορείτε να πείτε αν η σύζυγός σας θα κατέβει υποψήφια για Πρόεδρος στις επόμενες εκλογές, εσείς θα κατεβείτε για αντιπρόεδρος;», ρώτησε ο Τζίμι Κίμελ. Γελώντας, ο πρώην Πρόεδρος απάντησε ότι «δεν νομίζω πως είναι συνταγματικό αυτό» και ανέλυσε τους λόγους γιατί, ενώ ο Κίμελ είπε, μέσα από τα δόντια του «μου ακούγεται σαν δικαιολογία αυτό» (σ.σ. ότι δεν κατεβαίνει για Αντιπρόεδρος, ώστε να κατέβει η Χίλαρι για Πρόεδρος).

Εκτύπωση Εκτύπωση Email Email