Νέο σοκ «εφοπλιστή» με 1.2 τόνους ηρωΐνη!

ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ, ΣΤΗ ΦΙΛΟΘΕΗ, ΕΚΡΥΒΑΝ ΜΙΣΟ ΤΟΝΟ ΜΕ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΘΥΜΑΤΑ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ

narkwtkok

H Ελλάδα ανέκτησε πρόσφατα την πρώτη θέση στην ποντοπόρο ναυτιλία. Οι Έλληνες εφοπλιστές είναι πρώτοι στον κόσμο σε δύναμη στόλου αν και αρκετά πλοία τους κινούνται με σημαίες διαφορετικών κρατών.

Την ελληνική πρωτιά έκαναν πριν μια εβδομάδα αντικείμενο επαινετικών ρεπορτάζ μεγάλα διεθνή ΜΜΕ, τα οποία άφηναν και αιχμές ότι η ναυτιλία δεν συμβάλει στην πραγματική οικονομία της Ελλάδας, δηλαδή σε μεγάλες επενδύσεις, γι” αυτό και η ελληνική οικονομία είναι ακόμα σε ύφεση και σε μεγάλες χρηματοδοτικές ανάγκες.

Την ώρα που η ελληνική ναυτιλία τραβούσε την ανηφόρα της πρωτιάς και οι ξένοι έγραφαν ρεπορτάζ, μια μεγάλη μεικτή ομάδα του Ελληνικού Λιμενικού Σώματος, της αμερικανικής DEA, κάποιων «ειδικών ερευνητών διεθνώς», είχε υπό στενή παρακολούθηση ένα πολυτελές σπίτι στη Φιλοθέη που δηλωνόταν ως «εφοπλιστικό».

«Είχαμε την πληροφορία εδώ και 6 μήνες ότι γύρω από αυτή την οικογένεια που είχε έρθει από το Καμερούν με εμπόριο πολυτίμων λίθων γίνεται πολύ σοβαρό εμπόριο ηρωίνης. Είπα στο Λιμενικό να επικεντρωθούν σε μεγαλεμπόρους ναρκωτικών και να μην ασχολούνται με τα πρεζόνια γύρω από τα λιμάνια και μέσα στα πλοία», είπε στην Ελευθεροτυπία ο Υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Προχθές το βράδυ ο κλοιός έκλεισε. Πάνοπλοι άνδρες του Λιμενικού με ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά και παρουσία εισαγγελέα… ανατίναξαν την πόρτα της πολυτελούς κατοικίας στη Φιλοθέη, στα πρότυπα της εφόδου για σύλληψη του Μπιν Λάντεν από τους αμερικανούς κομάντο.

Παρά τον αιφνιδιασμό οι ένοικοι της κατοικίας προσπάθησαν να αντιδράσουν με τα συνθήματα ασφάλειας αλλά τα δευτερόλεπτα που είχαν στη διάθεση τους δεν έφταναν.

Μέσα στο πολυτελές σπίτι, η ομάδα εφόδου βρήκε τα ναρκωτικά που περίμενε και μια άλλη παρτίδα τη βρήκε σε αποθήκη στο Κορωπί την οποία επίσης είχε μπλοκάρει.

Στην καταμέτρηση αποδείχθηκε ότι η ελληνική «ναυτιλία» ανακτά την πρωτιά που είχε πριν 10-15 χρόνια στην διακίνηση ναρκωτικών με τους τόνους και όχι με τα γραμμάρια. Με τέτοιες ποσότητες γίνονται και τα πολλά χρήματα και μένει μόνο να ξεπλυθούν.

Στη βίλα της Φιλοθέης βρέθηκε μισός τόνος ηρωΐνης και στο Κορωπί άλλα 600 κιλά. Προορισμός η ελληνική, αλλά κυρίως η ευρωπαϊκή αγορά.

Η στεγνή αξία της ηρωΐνης που πιάστηκε είναι 30-40 εκατομμύρια ευρώ, αλλά στο εμπόριο με την αραίωση και τις προσμίξεις η αξία φτάνει και στο ένα δις ευρώ!

«Το κύκλωμα ήταν άριστα οργανωμένο. Προσπαθήσαμε και πριν 3 μηνες να μπούμε από το «παράθυρο» στο κύκλωμα, αλλά την τελευταία στιγμή δεν τα καταφέραμε. Αυτή τη φορά όμως έκαναν άριστη δουλειά η ομάδα του Λιμενικού Σώματος και η ποσότητα της ηρωίνης είναι η μεγαλύτερη που εντοπίσθηκε ποτέ στην ξηρά επί ευρωπαϊκού εδάφους», μας είπε ο κ. Βαρβιτσιώτης.

Η ανάμειξη της αμερικανικής υπηρεσίας δίωξης ναρκωτικών DEA επαναφέρει στο προσκήνιο τους μεγαλεμπόρους ναρκωτικών, αλλά και τον πρώην επικεφαλής της δίωξης ναρκωτικών Γιάννη Ραχωβίτσα. Σήμερα ο κ. Ραχωβίτσας είναι συνταξιούχος και συνεργαζόμενος με την DEA. Είχε φτάσει ως την θέση του Υπαρχηγού της ΕΛ-ΑΣ.

Επί των ημερών του (όπως και άλλων αξιωματικών της εποχής του) οι ελληνικές αρχές με τέτοιες συνεργασίες είχαν συλλάβει μεγάλα εφοπλιστικά ονόματα (Λαιμός, Κονδυλιός-Χαϊκάλης, κ.ά.) γιατί σε πλοία ιδιοκτησίας τους εντοπίστηκαν… τόνοι κοκκαίνης, μεγάλες ποσότητες ηρωΐνης, κλπ.

Οι δυσκολίες και οι απόπειρες να δωροδοκήσουν με εκατομμύρια ευρώ τον κ. Ραχωβίτσα πολλές.

Οι εφοπλιστές καταδικάστηκαν σε ισόβια. Σε μία από τις δίκες στο Εφετείο, συνήγορος εφοπλιστή παρουσίασε στο διάλειμμα έναν… τόμο και είπε στον κ. Ραχωβίτσα που θα κατέθετε ως μάρτυρας ότι η αγωγή αυτή θα κατατεθεί εναντίον του αμέσως μετά τη δίκη κατά την οποία ο πελάτης του θα αθωωθεί!

Ο κ. Ραχωβίτσας στη δίκη παρουσίασε και μαγνητοταινίες συνομιλίας της πλευράς των κατηγορουμένων εφοπλιστών με κορυφαίους πολιτικούς παράγοντες, αλλά και παράγοντες του χώρου της Δικαιοσύνης.

«Εμείς τρώμε σφαίρες, αρνούμαστε να δωροδοκηθούμε με εκατομμύρια και μας απειλούν και με αγωγές γιατί λένε έχουν την αθώωση στο τσεπάκι», ακούστηκε να λέει στους διαδρόμους της δίκης.

Το τι είπε ως μάρτυρας για τα κυκλώματα και τις δυνατότητες προστασίας που έχουν, ήταν αρκούντως σοβαρά και πειστικά και η καταδίκη σε ισόβια παρέμεινε.

Κατά τις πληροφορίες όμως ισοβίτες για ναρκωτικά εφοπλιστές συχνάζουν τελευταία σε θέρετρα διακοπών με… άδειες και προσωρινές απολύσεις.

Τα ισόβια γι” αυτούς είναι μικρότερα από τις ποινές ετών στις οποίες καταδικάζονται πρεζόνια που μεταφέρουν μαζί με τη δόση τους και 2-3 ακόμα δόσεις.

Το κύκλωμα που πιάστηκε προχθές το βράδυ ειχε συνεργάτες Τούρκους και Ιρανούς. Μαζί με το ζευγάρι της Φιλοθέης προσήχθη στις αρχές και ο 15χρονος γιος του, προφανώς για κατάθεση και όχι ως υπεύθυνος της εμπορίας του ενός και πλέον τόνου ηρωίνης.

Η αποχώρηση αξιωματικών τύπου Ραχωβίτσα από την Αστυνομία, επιτρέπει να γίνονται σκευωρίες όπως αυτή στη Λαμία που έκαναν πρώτο θέμα τα Ντοκουμέντα πριν ένα μήνα.

Κύκλωμα για να αποφυλακίσει έμπορο ναρκωτικών και να δώσει «γαλόνια» σε αξιωματικούς, βάφτισε 2,5 κιλά καφείνη και παρακεταμόλη ως ηρωΐνη!

Τη σκευωρία που αφορά 25χρονο με ειδικές νοητικές ανάγκες φέραμε στο φως με ντοκουμέντα και αναμένουμε ακόμα το αποτέλεσμα της εσωτερικής έρευνας που γίνεται στην Αστυνομία πριν επανέλθουμε.

Εκτύπωση Εκτύπωση e-mail e-mail