Eπενδύσεις κολοσσών αρχίζουν από Καστελόριζο!

ΜΟΝΟ ΤΥΧΑΙΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΧΘΕΣΙΝΟ ΠΑΡΤΙ ΚΑΙ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΤΟ 2010...

kastepapsamliv

Αυτά μόνο τυχαία δεν είναι… Αλλά και όλως τυχαίως δεν θα βρείτε πουθενά την επισήμανση ότι δεν είναι τυχαία…

Ποια;

Τα γεγονότα με επίκεντρο το Καστελλόριζο.

Όποιος διαβάσει την ιστορία  της Ανατολικής Μεσογείου θα βρει το Καστελόριζο πολλές φορές στο επίκεντρό της και την Τουρκία να διεκδικεί κομμάτια της περιοχής αλλά “τουλάχιστον την περιοχή του Καστελόριζου”.

Κοινό μυστικό βέβαια από τότε και πιο πριν ότι ειναι περιοχή με “πρόσβαση” σε ένα από τα μεγαλύτερα κοιτάσματα πετρελαίου-φυσικού αερίου αλλά και άλλων πολύτιμων ορυκτών.

Το λέμε κοινό μυστικό γιατί η ύπαρξη των κοιτασμάτων είχε επισημανθεί και πριν τον παγκόσμιο πόλεμο και ήταν στα “υπόψη”.

Οι Δυτικοί δεν είχαν κανένα λόγο να κάνουν συνδιαχειριστή των κοιτασμάτων την μουσουλμανική Τουρκία και έτσι να εξαρτάται η προμήθεια και η εκμετάλλευση των κοιτασμάτων της περιοχής μόνο από μουσουλμάνους…

Μόνο τυχαία δεν ήταν βέβαια η επιλογή του Γιώργου Παπανδρέου, που γνωρίζει καλά το κομμάτι αυτό της ελληνικής ιστορίας και την περιοχή, να οδηγήσει τη χώρα στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο από το Καστελόριζο.

Στην ουσία έλεγε στην παγκόσμια “’επενδυτική κοινότητα” ότι απο εκεί αρχίζουν οι συζητήσεις για επενδύσεις στην Ελλάδα.

Το ίδιο μήνυμα είχε λήπτη και την Τουρκία…

Μετά 4 χρόνια μόνο τυχαία δεν είναι η επιλογή ενός Ελληνα που κινείται στην καρδιά της Αμερικάνικης εξουσίας να οργανώσει το πάρτι για τα 60ά γενέθλιά του στο… Καστελόριζο με την παρουσία του συμμαθητή του Γιώργου Παπανδρέου στις ΗΠΑ (έμεναν και στο ίδιο δωμάτιο, όπως είναι γνωστό…) Αντώνη Σαμαρά και των επικεφαλής τεράστιων οικονομικών κολοσσών, όπως της ΙΒΜ, της Κόκα Κόλα και άλλων.

Κατά σύμπτωση ο Αντώνης Σαμαράς είναι πρωθυπουργός στη θέση του Γιώργου Παπανδρέου και ήδη στην Ελλάδα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για εξαγορές ελληνικών βαρύτιμων “στοιχείων”.

Αυτές τις ημέρες ολοκληρώνεται η κατάταξη των αεροδρομίων της περιφέρειας και άρχισε η διαδικασία πώλησης σε ομίλους που ήδη εκδήλωσαν εδιαφέρον και είναι μεταξύ αυτών Γάλλοι, Αμερικανοί, Γερμανοί και… Αργεντίνοι! Φυσικά στην Ελλάδα έχουν κάνει κοινοπραξίες (και οι Αργεντίνοι…) με τις γνωστές εταιρείες των Ελλήνων επιχειρηματιών. Αυτούς ντε που ονόμαζε ο Κώστας Καραμανλής “νταβαντζήδες” και έκανε νόμους για “βασικούς μετόχους” και τα τοιαύτα.

Τα αεροδρόμια είναι… πολλά λεφτά σήμερα με κίνηση περί τα 20 εκατομμύρια τουριστών και επισκεπτών. Φανταστείτε με τις κατάλληλες υποδομές και το κατάλληλο μάρκετιγκ τι κέρδη θα αφήνουν όταν οι επισκέπτες θα φτάνουν σε μεγέθη των 40-50 εκατομμυρίων, αριθμός πολύ συντηρητικός για την χώρα με τις καλύτερες τουριστικές προοπτικές παγκοσμίως.

Σε μεγάλο βαθμό θα δικαιωθούν όσοι προβλέπουν ότι η Ελλάδα θα είναι τόπος για μεγάλα κέρδη σε πολλά επίπεδα απο κολοσσούς και τα κέρδη θα φέρουν οπωσδηποτε επενδύσεις και θέσεις εργασίας.

Αλίμονο σε εκείνους που έπεσαν στο παρελθόν στις παγίδες των πολιτικών, έπαιξαν η ρίσκαραν και μαζίκά σε αυτή τη τραγική τετραετία οδηγήθηκαν στην αυτοκτονία.

Τώρα μόλις αρχίζει το βαμμένο με πολύ αίμα πάρτι των επενδύσεων στην Ελλάδα…

Εκτύπωση Εκτύπωση e-mail e-mail