Ο Chobani έκλεψε τη συνταγή του γιαουρτιού από τη ΦΑΓΕ!

fg

Η κατάθεση που δόθηκε από την πρώην σύζυγο του επικεφαλής της Chobani, αναφέρει ότι ο Hamdi Ulukaya «ταξίδεψε στην Ευρώπη για να συναντήσει τον πρώην υπάλληλο της ΦΑΓΕ, στον οποίον κατέβαλε 30.000 ευρώ».

O Hamdi Ulukaya, ιδρυτής της εταιρίας Chobani που παρασκευάζει γιαούρτι ελληνικού τύπου, έκλεψε τη συνταγή της ΦΑΓΕ δωροδοκώντας πρώην υπάλληλο της ελληνικής εταιρίας, σύμφωνα με κατάθεση της πρώην συζύγου του κούρδου επιχειρηματία στο δικαστήριο.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της New York Post, ο κατά πολλούς «βασιλιάς του γιαουρτιού» Ulukaya καυχήθηκε περισσότερες από μια φορές ότι απέκτησε τη συνταγή του γιαουρτιού πληρώνοντας έναν πρώην υπάλληλο της ΦΑΓΕ, σύμφωνα με τα έγγραφα που κατατέθηκαν στο δικαστήριο.

Η κατάθεση που δόθηκε από την πρώην σύζυγο του επιχειρηματία, Ayse Giray, αναφέρει ότι ο Ulukaya «ταξίδεψε στην Ευρώπη για να συναντήσει τον πρώην υπάλληλο της ΦΑΓΕ, στον οποίον κατέβαλε 30.000 ευρώ».

Η σοκαριστική κατάθεση της πρώην συζύγου του επιχειρηματία έλαβε χώρα στο πλαίσιο δικαστικής διαμάχης, καθώς η Giray ισχυρίζεται ότι με βάση συμφωνία που έχει με τον Ulukaya, δικαιούται μερίδιο 53% στην Chobani.

Όπως αναφέρει η Giray, είχε επενδύσει 500.000 δολάρια στην Euphrates, την εταιρία που αργότερα μετονομάστηκε σε Chobani έναντι γραπτής δέσμευσης του επιχειρηματία ότι θα λάμβανε μερίδιο 53%.

ΠΗΓΗ: euro2day.gr/New York Post

Εκτύπωση Εκτύπωση Email Email