Συνελήφθησαν δυο σωφρονιστικοί υπάλληλοι για την απόδραση Σταμάτη

stamath

Συνελήφθησαν πριν από λίγο στο πλαίσιο του αυτοφώρου οι δύο υπεύθυνοι σωφρονιστικοί υπάλληλοι που περιφρουρούσαν τη Βίκυ Σταμάτη.

Να σημειωθεί πως επείγουσα έρευνα διέταξε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου  Ευτέρπη Κουτζαμάνη για τηναπόδραση. Στο έγγραφό της ζητά να διακριβωθεί η τέλεση αξιόποινων πράξεων εκ μέρους των υπευθύνων για τη φύλαξή της ή και όποιων άλλων τυχόν εμπλεκομένων προσώπων και να εξεταστούν μάρτυρες.

Από την πλευρά του ο  υπουργός Δικαιοσύνης κ. Παρασκευόπουλος, είπε μεταξύ άλλων ότι: «κάθε απόδραση αποτελεί μια αστοχία» τονίζοντας πως:  «η προστασία της ζωής και της υγείας των κρατουμένων αποτελεί προτεραιότητα. Η μεταφορά και νοσηλεία τους στα νοσοκομεία προσαρμόζεται στις οδηγίες των γιατρών. Η φρούρηση διασφαλίζεται, αλλά δεν πρέπει να ακυρώνει τις ανάγκες της νοσηλείας. Κάθε απόδραση συνιστά μια αστοχία. Ήδη διατάχθηκε (αρ. πρωτ. 396/2-4-2015) κατεπείγουσα πειθαρχική έρευνα από την εισαγγελική Αρχή για τη διακρίβωση των ευθυνών υπαλλήλων του υπουργείου Δικαιοσύνης που είχαν την υποχρέωση της φρούρησης της κρατουμένης.»

Εκτύπωση Εκτύπωση e-mail e-mail