Υποχωρεί η Ευρώπη-Επιτίθεται η Έλλη

ΔΕΝ ΗΡΘΕ Η ΣΥΝΤΕΛΕΙΑ ΕΞΩ, ΑΛΛΑ ΦΙΜΩΣΑΝ ΤΗ ΣΤΑΗ ΜΕΣΑ

stamati stai

Του ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Χα…Σήμερα είναι η 11 Μάη. Αυτή που στην Ελλάδα θα γινόταν του Πρετεντέρη η κόλαση.Αυτή που με μια σκληρή,λιτή συνεδρίαση η Ευρώπη θα πετούσε την Ελλάδα έξω και θα έμενε μόνη και ορφανή στους 5 δρόμους μέχρι να πεθάνει και ο τελευταίος Ελληνας.


Δεν έγινε τίποτα απο αυτά.Αλλά έγιναν άλλα σπουδαία.

1.Το «Γιούρογκρουπ» με μισόλογα έστω αναγνώρισε ότι κάνει πίσω και βλέπει πρόοδο σττις ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ,οι οποίες αντικατέστησαν τις οριστικές και αμετάκλητες(έτσι τις έλεγαν) συμφωνίες που είχε ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ η Ελλάδα επι Σαμαρά.Και ανακοίνωσε ότι θα συνεχιστεί η συζήτηση μέχρι την οριστική συμφωνία την οποία ΔΕΝ αμφισβητεί.Διαβ’αστε τα ρεπορτάζ και τα άρθαρα τους μετά τις 30 Γενάρη και δείτε αν έχουν καμία σχέση με αυτά που γίνονται μεταξύ Ευρώπης και Ελλάδας.Καμία.

2.Αυτή την ημέρα βρήκαν πέντε ΠΟΛΥ ΙΣΧΥΡΕΣ οικονομικά χώρες οι λεγόμενες BRIΚS(Κίνα,Ρωσία,Βραζιλία,Ινδία,Νότια Αφρική) να προσκαλέσουν με επίσημο τηλεφώνημα του Ρώσου αρμόδιου (για την υπό ίδρυση πολύ ισχυρή τράπεζα) να γίνει η Ελλάδα το 6ο μέλος της και να αρχίσει να λύνει τα προβλήματά της.

3.Αυτή τη μέρα βρήκε η Μπουμπουλίνα της ανεξάρτητης ελληνικλής δημοσιογραφίας Ελλη Στάη να μας καλέσει να βγούμε στο Ζάλογγο μαζί της.
Γιατί λέει είχε προσλάβει ως διευθυντή σε μία ιστοσελίδα στην οποία αυτή προεδρεύει ένα πρώην στέλεχος του Ομίλου Μπόμπολα για να δώσουν κοινούς αγώνες για την ανεξάρτητη πληροφόρηση.Κάτι σαν «Χαφιγκτον» αν χάβει κανείς τέτοια.

Στα πλαίσια αυτών των μεγάλων αγώνων,έλαβαν ένα μέιλ απο την Τράπεζα της Ελλάδας,το οποίο έδινε οικονομικά στοιχεία,ίδια με αυτά που προκαλούν τα πανικό στο πόπολο.
Η Τράπεζα Ελλάδας του Γιάννη Στουρνάρα δεν θέλει να προκαλέσει πανικό,απλά να καταγράψει την πραγματικότητα,η οποία προκαλεί απο μόνη της.
Αυτό το μέιλ βρέθηκε στην εφημερίδα των Συντακτών,η οποία το θεώρησε στοχευμένη διαρροή για πρόκληση πανικού.Αλλά είπαμε ότι ο πανικός προκαλείται απο μόνος του,ένεκα του ότι τέτοια είναι τα στοιχεία.Τι να έκανε η Ελλη Στάη,γνωστή αγωνίστρια στην υπηρεσία της ελεύθερης πληροφόρησης του λαού;Να πάρει τσεκούρι να κόψει τα στοιχεία ή τη δημοσίευσή τους;

Απαγε…Να τους ασκήσει κριτική;Απαγε ξανά.

Αφησε λοιπόν τον διευθυντή της(ονόματι Τσεκούρα κατά σύμπτωση)να κάνει τη δουλειά του.
Τώρα λέει γίνεται ένας ψιλοχαμός με το θέμα και η Ελλη Στάη τα δίνει όλα για να μάθει ο κόσμος οτι εκείνη είναι στη σωστή θέση τη σωστή στιγμή.

Το λένε και οι φωτο,δύο εκ των οποίων εντελώς ενδεικτικά μνημονεύουμε…Μπανάκι -μανάκι στο «Ριζόρτ» με Ανδρέα-Μιμή-Παπούλια-Λιβανό και πνευματική εργασία στην παρουσίαση του πνευματικού έργου της Βίκυς Τσοχατζοπούλου…

Εκτύπωση Εκτύπωση e-mail e-mail