Φαβορί οι καθηγητές με τις περγαμηνές

ΑΠΟ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ ΟΙ ΑΞΙΟΛΟΓΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ - ΦΑΒΟΡΙ ΤΩΝ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΩΝ

stefkatrxrysog

Στο σπίτι – μουσείο του Κωνσταντίνου Καραμανλή στην Πρώτη Σερρών βρέθηκε ο καθηγητής της Ιατρικής Αθηνών Χριστοδουλος Στεφανάδης και φιλοξενήθηκε από τον Αχιλλέα αλλά και τον Γιώργο Καραμανλή, αδελφό του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.

Ο καθηγητής, είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία και δέχθηκε μετά από προσωπική πρόσκληση του Αντώνη Σαμαρά να μετάσχει στις εκλογές “γιατί δεν υπάρχει καλύτερο μοντέλο από αυτό που προώθησε στην Ευρώπη η Νέα Δημοκρατία του Καραμανλή και τώρα του Αντώνη Σαμαρά”, όπως τόνισε στην περιοδεία του σε όλη τη Μακεδονία το περασμένο διήμερο.

Στη συνάντηση με τον Αχιλλέα Καραμανλή είχαν συζήτηση για την προοπτική των εκλογών και συμφώνησαν ότι ο ελληνικός λαός “έστειλε ηχηρά μηνύματα σε όλους και ιδιαίτερα στις σειρήνες του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες, όπως είπαν, ηχούν μεν δυνατά αλλά δεν δείχνουν κανένα νέο μοντέλο διακυβέρνησης, αφού αρνούνται την Ευρώπη αλλά δεν πείθουν με μοντέλα τυπου Κούβας, Αργεντινής και πρώην Σοβιετικής Ένωσης”.

Ο κ. Στεφανάδης στις ομιλίες του τόνισε ότι δεν αμφισβητεί τον πατριωτισμό των άλλων Κομμάτων παρά τις παραφωνίες ορισμένων σε προσωπικό επίπεδο και ζήτησε από τους ψηφοφόρους να ψηφίσουν με κριτήρια αξιοκρατικά.

Στις εκλογές τοπικής αυτοδιοίκησης σε γενικές γραμμές άξιοι του πνευματικού κόσμου εξελέγησαν και ελπίζει κανείς ότι στα δημοτικά συμβούλια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης θα υπάρξουν αποτελέσματα, αφού εξελέγησαν ικανοί και αναγνωρισμένοι από πολλές (πλην των χρυσαυγιτών) παρατάξεις.

Μεγάλα φαβορί στις ευρωεκλογές είναι οι ικανότατοι και αξιολογότατοι καθηγτές Πανεπιστημίου. Από τη Νέα Δημοκρατία ο Χριστόδουλος Στεφανάδης, από τον ΣΥΡΙΖΑ οι συνταγματολόγοι Κώστας Χρυσόγονος και Γιώργος Κατρούγκαλος και αυτή η αίσθηση επιβεβαιώνεται και από όλα τα μεγάλα κανάλια τα οποία ανοιχτά αναφέρονται στη βέβαιη εκλογή τους.

Φυσικά κάθε σκεπτόμενος στοιχειωδώς πολίτης από τέτοιες αξίες αρχίζει τις επιλογές του…

Αυτό δεν μειώνει και την ανάλογη αξία άλλων υποψηφίων (πλην των αθλίως συμπεριφερομένων, μεγαλοδημοσιογράφων – υποψηφίων) αλλά κάποτε η ισοπεδωτική λογική πρέπει να τερματισθεί.

Ποιος δεν θυμάται τον… οικοδόμο που έβαλε στους συνδυασμούς ο Ανδρέας Παπανδρέου το 1981 για να τιμήσει και την εργατική τάξη μαζί με τους καθηγητές Πανεπιστημίου και στη συνέχεια ο οικοδόμος, αφού εδραιώθηκε στην κομματική νομεκλατούρα εμφανίσθηκε με μια βιλάρα και πισίνα, την ώρα που καθηγητές Πανεπιστημίου ζουν σε διαμερίσματα;

Εκτύπωση Εκτύπωση Email Email