Άστατος ο καιρός το Σαββατοκύριακο

nvg10.kidx.060.europe2

Οι απότομες μεταβολές του καιρού θα συνεχιστούν και αυτό το Σαββατοκύριακο μέχρι και τις πρώτες, τουλάχιστον, ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας.

Συγκεκριμένα, σήμερα Παρασκευή 11/04, ο καιρός αναμένεται βροχερός σε ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα. Τα φαινόμενα θα μετακινηθούν προς τα ανατολικά το απόγευμα, επηρεάζοντας τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου τις βραδινές ώρες, ενώ θα εξασθενίσουν κατά τη νύχτα. Η θερμοκρασία στα βόρεια δε θα ξεπεράσει τους 11 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα νότια θα φτάσει μέχρι τους 20 βαθμούς Κελσίου.

Το Σάββατο 12/04, αναμένεται πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού με ηλιοφάνεια στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Τοπικές αναπτύξεις νεφών θα σημειωθούν κατά τις μεσημβρινές ώρες στα ορεινά και ημιορεινά της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας ενώ τοπικές ομίχλες αναμένονται σε περιοχές της Βορείου Ελλάδας τις πρωινές ώρες. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο της τάξης των 5-6 βαθμών Κελσίου.

Την Κυριακή των Βαΐων 13/04, ένα νέο αλλά σαφώς ασθενέστερο σύστημα χαμηλών πιέσεων θα επηρεάσει, κυρίως, τη Νότια Ελλάδα και την Κρήτη, με ανεπτυγμένες νεφώσεις και κατά τόπους βροχοπτώσεις, οι οποίες στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο αναμένεται να ενταθούν προς το απόγευμα. Τα φαινόμενα θα εξασθενίσουν κατά τη διάρκεια της νύχτας. Αναπτύξεις τοπικών νεφώσεων αναμένονται τις μεσημβρινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια. Η θερμοκρασία δε θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

Εκτύπωση Εκτύπωση e-mail e-mail