Η Μέρκελ τρέμει τα «ΚΟΡΟΜΗΛΟΜΠΟΥΣΔΟΥΚΑ»

ΑΝ ΒΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΙΛΕΣ Ή ΤΑ ΠΛΑΤΩ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΓΟΒΕΣ

life style

Του Γιάννη Ντάσκα

Η αδυναμία να κατανοήσει μεγάλη μάζα του ελληνικού λαού απλά νοήματα  και απλές πραγματικότητες οφείλεται στην παιδεία που έχει.Στο τι μαθαίνει στην οικογένεια και στο σχολείο. Το γεγονός ότι ελάχιστοι Έλληνες πάνω από τα 40 διαβάζουν έστω και αθλητική εφημερίδα η ειδικό βιβλίο στο ΜΕΤΡΟ ,στα λεωφορεία,σε χώρους αναμονής ,οφείλεται στο ότι έτσι έμαθαν στην οικογένεια και στο σχολείο,όλων των βαθμίδων.

6848127Μια κυρία στάθμευσε Κυριακή μεσημέρι το αυτοκίνητό της ,μεσαίας κατηγορίας,σε περίπτερο του Πικερμίου. Αρχίζει τις παραγγελίες: όλα τα περιοδικά λάϊφ στάϊλ και μια κυριακάτικη εφημερίδα. Ενα πακέτο τσιγάρα. Δεν είδαμε ποιά ακριβώς κ…λοπεριοδικά πήρε.Ακούσαμε ότι ζήτησε την εφημερίδα με την τάδε προσφορά.Ακούσαμε ότι για αυτά πλήρωσε 43 ευρώ!

Και ύστερα είδαμε το πορτοφολάκι από το οποίο έβγαλε τα χρήματα.Κυριολεκτικά στα όρια της διάλυσης,σκισμένο,φθαρμένο,λερωμένο.

Με 5-6 ευρώ θα έπαιρνε ένα καινούργιο και να μην προκαλεί εμετό στην εμφάνιση.Το αυτοκίνητο στο εσωτερικό και στο εξωτερικό σε χάλι.Με άλλα 5 ευρώ θα γινόταν καινούργιο.Δεν τα έχει;

Την απάντηση δίνει ο λογαριασμός που πλήρωσε για να πάρει ΟΛΑ τα καινούργια λάϊφ στάϊλ και μάλιστα τα ζήτησε με την κατηγορία και όχι με το όνομα του καθενός…

Έχουν τη σημασία τους αυτά .Πριν λίγα χρόνια σε μια σύσκεψη μεταξύ ανωτάτων στελεχών τηλεοπτικού σταθμού,χλευάσαμε τις “λάϊφ στάϊλ” επιλογές για το δελτίο “ειδήσεων”.Και γύρισε ο “αποφασίζων” και μας είπε:

“Και εγώ τα σιχαίνομαι, αλλά κοίτα τι πουλάνε τα λαϊφ στάϊλ και τι τα σοβαρά,κοίτα και τα νούμερα στην τηλεόραση και έλα να ξαναμιλήσουμε απο την αρχή.Εγώ δεν έχω χρόνο να εκπαιδεύσω το κοινό, γιατί αν πέσω σε νούμερα θα με διώξουν γιατί θα χάνουν τον πακτωλό  της (σ.σ. κρατικοτραπειζικής κυρίως)διαφήμισης”.

Και έτσι φτάνουμε στο ποιός βγήκε πρώτος στη ζωή.Η κότα η το αβγό;

Η διαπλοκή έφτιαξε έτσι τη λειτουργία των καναλιών, ώστε να προηγείται μακράν  ένα ρεπορτάζ για το τι φόρεσε η Αμάλ Κλούνεϊ σε ένα γκαλά,από το ποιός κατακρεούργησε και καταχώνιασε τη λίστα Λαγκάρντ με τα καυτά ονόματα.

9454408850379536459Δήθεν εξαρτώνται από τα νούμερα για να πάρουν διαφήμιση.Μόνο που τα νούμερα τα φτιάχνουν στο “ειδικό σκοτεινό δωμάτιο” με κοινή συμφωνία και όχι με αντικειμενικές μετρήσεις.Και με βάση αυτά ΜΟΙΡΑΖΟΥΝ τις διαφημίσεις,ώστε να ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ το μοντέλο ζωής που ΒΟΛΕΥΕΙ την ελίτ.

Το στοίχημα του νεαρού πρωθυπουργού είναι αυτό που γράφει  ο καθηγητής Γιανναράς: “…Ο ένας μέγιστος κίνδυνος είναι “να ψηλώσει ο νους του”.να χάσει τη σύνεση που χαρίζει η σοβαρότητα,η σεμνότητα,η ταπεινότητα του αληθινού δημιουργού.Ο δεύτερος κίνδυνος:να τον υποτάξει η παλαιοκομματική χαμέρπεια στην κρετινική λογική της με κάθε θυσία ,επανεκλογής.Το μυστικό του αληθινού ηγέτη είναι η προσήλωση στο “ή τώρα ή ποτέ”.

Και πριν από αυτόν,άλλοι πολιτικοί έλεγαν “όχι στην τηλεόραση της (τότε)Κορομηλά με την 15ποντη φούστα και  του(και τότε και τώρα) Παπαδάκη με τους προκλητικούς μισθούς ,τις προκλητικές(μη) σπουδές και του “όλα τα σφάζω,όλα τα μαχαιρώνω και είμαι και με όλους όταν βγαίνω από τη βιλάρα μου στην Πεντέλη.

(Για όσους δεν γνωρίζουν την προσφορά του εν λόγω Παπαδάκη στην κοινωνία τους πληροφορούμε ότι η βιλάρα του έχει κάμερες ασφαλείας, για όποιον πλησιάσει τον λαοπρόβλητο σταρ και χάρη σε αυτές τις κάμερες βρέθηκαν εκείνοι που επιτέθηκαν στον δικηγόρο εκείνο που είναι κάτω από όποιο κρατική πέτρα και αν σηκώσεις και διαμένει σε παρόμοια διπλανή κατοικία).

Ο κ.Τσίπρας είπε ότι θα εξεταστεί από την αρχή το καθεστώς ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ και ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗΣ των ραδιοτηλεοπτικών σταθμών.

Αν το εννοεί το “τώρα” σε ελάχιστο χρόνο θα καταφέρει νε επιτύχει αυτό που του ζητούν οι ξένοι.Να αποδείξει ότι μπορεί να χτυπήσει την καρδιά της διαπλοκής στην Ελλάδα,την εξουσιαστική ελίτ και άρα να πατάξει τη διαφθορά προσφέροντας μια άλλη παιδεία στην ελληνική οικογένεια και στο ελληνικό σχολείο.

Σε ελάχιστο χρόνο θα το καταφέρει αν το εννοεί.

Ας μελετήσει το πείραμα του ΣΚΑΙ.Προσπαθησε να έχει επί χρόνια μια σοβαρότητα και μαχητικότητα.Εμενε καθηλωμένος από τη διαπλοκή κυρίως,και από επιλογές τύπου Μπάμπη δευτερευόντως.

Έχει σε ορισμένους τομείς ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ,όπως οι αναδασώσεις με χιλιάδες δένδρα που ωφελούν όχι τόσο στα ποσά,όσο στο μήνυμα ότι “δεν αφήνουμε να τα κάνετε οικόπεδα,όπως μέχρι τώρα”.

Αυτό το μήνυμα είναι αναγκασμένος να το περάσει με την…Μπουσδούκου!Η με τον χαρακτηριστικό Έλληνα…οικογενειάρχη Μπογδάνο!

Ανήμερα της αναγγελίας του χιονιά ντύθηκε το αγαπημένο όλων των Ελλήνων Μπουσδούκι με κολλητό άσπρο παντελόνικ και μια κατακόκκινη γόβα 15 εκατοστών…

Τούτων των προτεραιοτήτων δοθέντων ποιά ελπίδα- απαίτηση μπορεί να έχει κανείς;

Στις μεταδόσεις των καναλιών και η εξής είδηση:“Ηταν προκλητική η ομιλία Τσίπρα” γράφει η βρετανική εφημερίδα “Γκάρντιαν”

Και ευτυχώς μερικά είχαν τις γραμμές της εφημερίδας και διάβαζε κανείς εκεί τη λέξη “defiant”.

Αυτή μετέφραζαν ως “προκλητική ομιλία”.Αλλο είναι το προκλητικός με την έννοια της καταφρόνιας και άλλο το “αψηφώ τις πιέσεις,” ή “ορθώνω ανάστημα” στις πιέσεις.

Το τι εννοούσε η κεντροαριστερή εφημερίδα είναι φανερό…Το τι επιθυμεί η διαπλοκή είναι επίσης και φανερό και γνωστό.

Όσο θα βλέπετε τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα να λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο να λέτε ότι “δεν άλλαξε τίποτα ουσιαστικό στην Ελλάδα”.Αν αλλάξει ,εκεί θα φανεί πρώτα,αλλά είναι τόσο δύσκολο,όσο δεν φαντάζεστε.Και μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ,στο τομέα αυτό έχουν παρεισφρύσσει ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ της διαπλοκής…Δεν σημαίνει βέβαια οτι τώρα εχουν το πάνω χέρι,αλλά σύντομα θα φανεί…

Υ.Γ.-ΕΡΩΤΗΜΑ: Πριν μερικά χρόνια η εξουσία είχε διαλέξει έναν δημοσιογράφο για τη Νο 2 θέση στο σοβαρό,κρατικό Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.Ο εν λόγω είχε δυο μεγάλες επιτυχίες,οι οποίες ήταν προφανώς και τα κριτήρια της επιλογής:

-Πιάστηκε με ένα πόρτ μπαγκάζ γεμάτο όπλα!

-παντρεύτηκε Σάββατο και χώρισε Δευτέρα!

Ποιός σταρ καναλιού προσπάθησε να σπάσει αυτό το ρεκόρ ταχύτητας γάμος-διαζύγιο;

Για να σας βοηθήσουμε: παραδίδει μαθήματα σύνεσης,σωφροσύνης, σωστών επιλογών και όλα τα σχετικά απο μεγάλο κανάλι.

Υ.Γ. Να ζητήσουμε συγνώμη από τη Μπουσδούκου ένεκα της  Μαντόνα και της νέας βουλευτίνας του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρας Τζάκρη;Οχι ,διότι δεν έχουμε στόχο να μειώσουμε κάποιον,αλλά το να αναδείξουμε το “Τοιούτοι ημίν(και υμιν) Βασιλείς”…

Εκτύπωση Εκτύπωση e-mail e-mail