Πληρώνουν όσο-όσο το κεφάλι του Βαρουφάκη!

ΑΓΡΙΟΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ-ΒΑΡΙΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΚΑΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΚΟΛΟΣΣΟΥ

mersentes baroufakis

Tου ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Πείσθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ότι ο υπουργός επι των Οικονομικών του Γιάννης Βαρουφάκης είναι «ΟΥΦΟ»,όπως τον θεωρούν οι 18 Υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης;

Πείσθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ότι ο Γιάννης Βαρουφάκης μπορεί να μην είναι μεν «ούφο» ,αλλά αφού δεν τον θέλει η Γερμανία και ιδιαίτερα ο χερ Σόίμπλε είναι ΣΑΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ «ούφο»,δηλαδή ξένο σώμα και να πρέπει να φύγει;

Η διαβόητη διαπλοκή,τα μεγάλα και τρισαμαρτωλά απο δάνεια,αρπαχτές και ΜΙΖΕΣ συστημικά ΜΜΕ καταβάλλουν τεράστιο αγώνα είτε να γκρεμίσουν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ,είτε να δημιουργήσουν την εντύπωση ότι άρχισαν να την γκρεμίζουν.

Είναι τα ίδια ΜΜΕ που δεν θα είχαν καμία αντίρρηση να έχουν υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας τον ίδιο τον χερ Σόίμπλε και πάντως θα τον προτιμούσαν από υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ «γιατί θα νοικοκύρευε τη χώρα».
Σήμερα λοιπόν πανηγυρίζουν ορισμένα από αυτά τα ΜΜΕ,είτε πραγματικά,είτε υποκριτικά.Ανάλογα με το πως ερμηνεύουν την κυβερνητική ανακοίνωση, με την οποία προσδιορίζονται ποια πρόσωπα και ποια ευθύνη έχουν στον χειρισμό των οικονομικών θεμάτων της χώρας.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται με σαφήνεια ότι την ευθύνη έχει ο Γιάννης Βαρουφάκης και τον συντονισμό ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.Πως λέμε διευθυντής σε ένα ΜΜΕ είναι ο Ψυχάρης και διευθυντής σύνταξης ο Βασ.Χιώτης…Εκεί είναι σαφές ότι ο Χιώτης δεν θα κάνει τίποτα αν δεν το εγκρίνει ο Ψυχάρης.Πόσο μάλλον όταν λέγεται μόνο συντονιστής.

Στην περίπτωση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ τα ΜΜΕ της διαπλοκής το ερμηνεύουν ακριβώς ανάποδα.Αφού ο Βαρουφάκης έχει μόνο την ευθύνη και όχι τον συντονισμό,άρα τον έσπρωξαν ένα βήμα πριν την έξοδο.

Έχουν άδικο;

Μπορεί και όχι.Αν ο Βαρουφάκης δεν μετέχει στη διαπραγμάτευση και αν σε λίγες ημέρες δεν θα έχει λόγο στη συμφωνία ή τη ρήξη με τους δανειστές τότε θα έχουν δίκιο.

Αν τη συμφωνία ή τη ρήξη την αναγγείλει από τη θέση του Υπουργού Οικονομικών ο Βαρουφάκης,τότε απλά πιέζουν την κυβέρνηση και δημιουργούν «κλίμα».

Σήμερα που πανηγυρίζουν αυτά τα συστημικά ΜΜΕ,υπήρξε και μια ακόμα εξέλιξη.Οι δικαστικές αρχές ανακοίνωσαν βαρύτατες κακουργηματικές διώξεις και μεταξύ αυτών που διώκονται για γερμανικές μίζες είναι και ο επιχειρηματίας Λαϊνόπουλος της γνωστής Μερσεντές-Ντέμλερ.

Αν πάτε λίγα χρόνια πίσω η επιχείρηση είχε προνομιακή διαφήμιση-επιλογή στα συστημικά αυτά ΜΜΕ.
Για ψάξτε σε ποιών ΜΜΕ την πρώτη η την τελευταία σελίδα είχε διαφήμιση για χρόνια η συγκεκριμένη επιχείρηση…

Για ψάξτε ποιοί μεγαλοπαράγοντες πήραν «αυτοκινητάρα» αυτής της κατηγορίας και με ποιούς όρους,ιδιαίτερα στα ΜΜΕ και θα βγάλετε εύκολα συμπεράσματα.

Να θυμίσουμε ότι ο Ανδρέας Ψυχάρης ,γυιός του Σταύρου ξεκίνησε την καριέρα του απο το κρατικό πρυτανείο.Εγινε ,λέει,διπλωμάτης μας.Και υπηρέτησε στις ΗΠΑ και από εκεί μετατέθηκε στο Μόναχο της Γερμανίας,στην εποχή των άριστων σχέσεων της Ελλάδας με τη Γερμανία.

Τότε του απευθύναμε ένα ερώτημα; Ποιό αυτοκίνητο χρησιμοποιούσε ο Ελληνας πρόξενος στο Μόναχο και πως ακριβώς το προμηθεύτηκε;

Διευκρινίζαμε ότι δεν αμφισβητούμε τη νομιμότητα,αλλά ζητούσαμε με ακρίβεια τον αναφερόμενο ως «πωλητή» και τον αναφερόμενο ως «αγοραστή» με αντίγραφο της σχετικής σύμβασης…

Δεν πήραμε απάντηση.Μπορεί να μην το είδε ποτέ το ερώτημα.Στη συνέχεια έγινε βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και στη συνέχεια παραιτήθηκε αιφνιδίως…

Είναι πολλές οι διώξεις σε βάρος των γερμανικών κολοσσών στην Ελλάδα και ιδιαίτερα σοβαρές,αφού είναι κακουργήματα που σηκώνουν ακόμα και ισόβια.

Τι υποστηρίζουμε;

Οχι ότι είναι ένοχοι πριν τις δίκες.Αλλά αν κηρυχθούν ένοχοι και φάνε ποινές για «κοινούς θνητούς» για τη λεηλασία του δημοσίου χρήματος η Γερμανία ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΔΙΕΘΝΩΣ τέτοιες καταδίκες.Δεν αντέχει να περάσουν τα στελέχη της ισόβιες καθείρξεις στις ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ…Οπως δεν άντεχε κάποτε την φυλάκιση του Μάξ Μέρτεν και έδωσε τα πάντα να τον βγάλει.

Είναι ένας απο τους λόγους που της επιβάλλουν τον μονόδρομο υποχώρησης.
Στο παρασκήνιο τώρα διαπραγματεύεται.Και ζητεί μαζί με τη δική της υποχώρηση να φύγει από τη μέση ο «Αμερικανός» Βαρουφάκης που ήταν «φίλος του Γιώργου Παπανδρέου,ώστε να μην προσέξει το πόπολο σε Γερμανία και Ελλάδα την υποχώρησή της(νέα συμφωνία κλπ) και να πουλήσει «νίκη επι του Βαρουφάκη».

Εμείς υποστηρίζουμε την ουσία. Και ο Βαρουφάκης δεν θα είχε αντίρρηση να φύγει ,όπως μας είπε στενός συνεργάτης του,αν συνοδευτεί απο νέα συμφωνία που θα στηρίζεται στο πρόγραμμα της κυβέρνησης και δεν θα παραβιάζει καμία «κόκκινη γραμμή».

Ιδού η κυβερνητική ανακοίνωση στην οποία στηρίζονται τα «ρεπορτάζ» περί περιθωριοποίησης του Βαρουφάκη:

Υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα πραγματοποιήθηκε χθες σύσκεψη με αντικείμενο το συντονισμό και την παρακολούθηση της πορείας της διαπραγμάτευσης.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπεύθυνος του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥ.Σ.ΟΙ.Π.), Γ. Δραγασάκης, ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης, ο υπουργός Οικονομίας, Γ. Σταθάκης, ο υπουργός Επικρατείας, Ν. Παππάς, καθώς και ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, Ευκλ. Τσακαλώτος.

1.Στη σύσκεψη επιβεβαιώθηκε η στήριξη στον υπουργό Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη που έχει γίνει στόχος μεθοδευμένων δημοσιευμάτων του διεθνούς τύπου. Ο υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης κινείται πάντα στο πλαίσιο των συλλογικών αποφάσεων και των επιτελικών οργάνων της κυβέρνησης. Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο θα συνεχίσει να εργάζεται για μια βιώσιμη λύση.

  1. Συγκροτείται πολιτική ομάδα διαπραγμάτευσης υπό την ευθύνη του Υπουργού Γ. Βαρουφάκη, με τον συντονισμό της να ανατίθεται στον Ευκλ. Τσακαλώτο.
  2. Για την καλύτερη υπoστήριξη των τεχνικών κλιμακίων στην Αθήνα αποφασίστηκε η δημιουργία ειδικής ομάδας συντονισμού, υπό τον Γενικό Γραμματέα της Κυβέρνησης Σπύρο Σαγιά.
  3. Στο Γενικό Γραμματέα δημοσιονομικού σχεδιασμού του υπουργείου Οικονομικών, Ν. Θεοχαράκη, ανατέθηκε η συγκρότηση ενός σχεδίου για την ανάπτυξη της Ελληνικής Οικονομίας. Σχέδιο που θα αποτελέσει τη βάση για τη νέα συμφωνία του Ιουνίου.
  4. Τέλος την ευθύνη των τεχνικών κλιμακίων του Brussels Group αναλαμβάνει ο Πρόεδρος του ΣΟΕ, Γ. Χουλιαράκης.
Εκτύπωση Εκτύπωση e-mail e-mail